Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis Business lancar Program UsahaWIRA untuk perkasa PKS dengan peluang digitalisasi

  • Program UsahaWIRA menampilkan pengusaha tempatan yang berkongsi pengalaman dan hasil sebenar untuk mendorong PKS mempercepatkan digitalisasi
  • Program bersiri dengan pelbagai kandungan, pengalaman dan platform untuk mendapatkan pandangan
  • Membimbing PKS dan membantu mereka memanfaatkan teknologi terbaik untuk Terus Menerajui dalam dunia yang terus berubah

Rakyat Malaysia, terutamanya PKS telah menunjukkan bahawa situasi yang paling sukar dapat menyerlahkan yang terbaik dalam diri kita. Diilhamkan oleh semangat keusahawanan dan peranan penting mereka dalam ekonomi digital, Maxis telah melancarkan program UsahaWIRA untuk membantu mereka mempercepat pengaktifan semula perniagaan dan membina ketahanan untuk masa depan melalui digitalisasi.

Maxis akan melancarkan rangkaian inisiatif dan kandungan yang relevan dengan fokus pada program Digitalisasi PKS dan insentif oleh Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC). Inisiatif ini akan memaparkan kisah kejayaan ‘UsahaWIRAs’ (wira usahawan) yang telah meraih faedah dari geran dan penyelesaian digital untuk memberi inspirasi kepada ribuan usahawan di seluruh Malaysia. SME Help Squad Maxis juga boleh membantu untuk menjawab segala pertanyaan yang mungkin ada pada pemilik perniagaan berkenaan Geran.

“Ketika PKS berusaha untuk melindungi perniagaan mereka di lanskap yang penuh cabaran ini, kami mendorong mereka untuk memikirkan apa yang mereka perlukan, baik sekarang maupun di masa depan, untuk kesediaan di masa depan. Program UsahaWIRA bertujuan untuk memperkasakan mereka untuk bertindak cepat dalam menggunakan teknologi digital dengan mempelajari dari pengusaha berpengalaman. Tujuan kami adalah untuk membimbing mereka setiap langkah dan membantu mereka memanfaatkan digitalisasi, sehingga mereka Terus Menerajui dalam dunia yang berubah,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan Maxis.

“Tahun lalu telah memberi fokus kepada mandat digital, yang memampatkan pengembangan digitalisasi dalam jangka waktu yang singkat. Digitalisasi bukan lagi pilihan tetapi keperluan. Sehingga kini, MDEC telah menolong 335,834 PKS ke pasaran digital dan kami terus menyempurnakan dan menyesuaikan program jangkauan kami dengan visi Malaysia 5.0 oleh MDEC, sebuah negara yang sangat terintegrasi dengan teknologi yang memperkasakan keterangkuman, kelestarian dan kemakmuran bersama. Kami mengalu-alukan program Maxis UsahaWIRA yang akan memberi keyakinan kepada PKS untuk mengambil langkah pertama dalam menjalani digital melalui program Digitalisasi SME,” kata Aiza Azreen Ahmad, Ketua Pegawai Perniagaan Digital MDEC.

Inisiatif Maxis’ UsahaWIRA programme

Ronda-Ronda Ketemu UsahaWIRA, siri TV Astro

Ikuti perjalanan selebriti dan pemilik perniagaan, Ajak Shiro dan Maxis SME Help Squad dalam pencarian UsahaWIRA dan kisah digitalisasi mereka. Siri enam episod mingguan akan ditayangkan di Astro Ria mulai 28 Mei.

Filem UsahaWIRA & ciri pelanggan

Maxis akan melancarkan sebuah filem pendek 'UsahaWIRA' dan ciri-ciri pelanggan, memberi perhatian kepada tiga UsahaWIRA di seluruh Malaysia yang mengatasi cabaran mereka dengan mendigitalkan perniagaan mereka dengan penyelesaian Maxis Business melalui SME Digitalisation Grant dan memperoleh hasil nyata yang telah membuat perbezaan dalam berkembang perniagaan mereka.

Tanyalah Maxis

Maxis Business dan MDEC akan mengeluarkan pelbagai kepingan kandungan termasuk video gaya TikTok untuk menjawab semua pertanyaan PKS mengenai digitalisasi pada akhir bulan Mei.

Spark UsahaWIRA

Sambungan dari siri Spark popular Maxis, Spark UsahaWIRA yang bakal dilancarkan adalah acara yang memaparkan beberapa nama terbesar di industri bersama usahawan berjaya yang akan berkongsi perjalanan mereka dalam bidang keusahawanan digital, dan menjadi tuan rumah pelbagai sesi bengkel. Spark UsahaWIRA bertujuan untuk menonjolkan peranan teknologi digital sebagai komponen utama keusahawanan di Malaysia hari ini, serta memberi peluang kepada usahawan dan PKS untuk mengembangkan perniagaan mereka dengan menggunakan sepenuhnya pelbagai aspek digitalisasi, seperti pembuatan kandungan, pemasaran digital, eCommerce dan logistik.

Maxis telah lama menyokong komuniti PKS dan mikro-PKS. Sebagai Penyedia Penyelesaian Teknologi (TSP) oleh MDEC di bawah Geran Digitalisasi SME, Maxis memungkinkan PKS untuk memilih dari rangkaian kesalinghubungan dan penyelesaian digital yang paling luas untuk mempercepat aspirasi digital mereka. PKS dapat memanfaatkan pemasaran digital Maxis, Titik Jualan elektronik, penyelesaian kerja jarak jauh dan eDagang di Rangkaian Gred Perusahaan Generasi Seterusnya, dan mereka dapat memanfaatkan titik sentuh Maxis tunggal untuk pengalaman sehenti, yang tersedia di salah satu rangkaian runcit terluas di seluruh negara. 

Baru-baru ini, Maxis juga melancarkan eKelas Usahawan, sebuah program pemasaran digital berstruktur untuk memberi peluang kepada usahawan wanita dalam masyarakat luar bandar mengembangkan kehadiran digital yang lebih kuat. Program ini merangkumi rangkaian bengkel pemasaran digital tanpa kos, dengan pendekatan praktikal dan praktikal untuk melengkapkan mereka dengan alat dan kemahiran digital untuk membantu mereka mengembangkan perniagaan masing-masing dan mengembangkan peluang pendapatan mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai UsahaWIRA, sila lawati

https://business.maxis.com.my/en/campaign/smegrant/customer-stories/

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Geran Digitalisasi PKS, sila kunjungi

https://business.maxis.com.my/en/campaign/smegrant/

Archives
Tags