Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis menyatukan Rangkaian Malaysia musim perayaan ini melalui kuasa teknologi

Maxis Raya 2022
  • Merapatkan komuniti untuk kemungkinan baharu dalam teknologi, dengan kerjasama Persatuan OKU
  • Pelancaran filem perayaan, Last Kopek, komited untuk menyesuaikan bengkel digital bagi golongan OKU di bawah inisiatif eKelas Usahawan Maxis
  • Maxis komited untuk menghimpunkan teknologi terbaik bagi membolehkan rakyat Malaysia Terus Menerajui

Maxis, melalui komitmen Rangkaian Kita, Rangkaian Malaysia merapatkan rakyat Malaysia pada musim raya melalui kemungkinan baharu dalam teknologi dan lagu raya. Kempen Riang Raya Maxis, mempamerkan cara pemuzik jalanan boleh mempersembahkan lagu Raya melalui kiub maya. ‘Kiub’ ini terbuka kepada orang ramai di NU Sentral Kuala Lumpur, dan Kota Bharu Mall Kota Bharu, manakala lagu persembahan mereka akan dimainkan di Maxis Stores seluruh negara. Dengan teknologi, pemuzik dapat membuat persembahan di berpuluh tempat sekali gus dari satu tempat.

Sempena kempen, Maxis juga melancarkan filem perayaannya, Last Kopek, mengisahkan ketabahan kumpulan pemuzik dalam menghadapi cabaran, bergantung antara satu sama lain sambil memanfaatkan sepenuhnya kebolehan mereka. File mini meraikan dorongan dan inspirasi pelbagai komuniti di seluruh negara, sambil menjemput penonton untuk berkongsi keberkatan Raya dengan mereka dan muzik di platform digital. Video temu bual pendek kini boleh ditonton di media sosial dan laman web Maxis.

“Pengunaan digital telah membolehkan ramai untuk berkembang maju dalam masa pandemik ini, terutamanya dari segi menambah mata pencarian dan bersalinghubung. Kami telah bertanya kepada diri sendiri, bagaimana untuk meggunakan teknologi untuk mendekatkan rakyat Malaysia, pada masa sama membuka potensi mereka. Kami percaya bahawa teknologi membolehkan semua untuk bersalinghubung, dengan pelbagai cara, di mana jua, supaya kami Terus Menerajui bersama-sama,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama & Pemasaran, Maxis.

Maxis dan Persatuan OKU Sentral kini berkolaborasi untuk bekerjasama dengan pemuzik kurang upaya, di mana persembahannya akan dipaparkan di kiub maya. Rakyat Malaysia juga boleh kongsi rezeki dengan mengimbas kod QR pada kiub untuk menderma terus kepada Persatuan OKU Sentral. Selain itu, Maxis juga komited untuk mengenal pasti keperluan pendigitalan OKU untuk menyusaikan bengkel digital khas di bawah inisiatif eKelas Usahawan.

“Golongan OKU amat luar biasa dan mempunyai bakat yang berbeza, oleh itu mereka sering menjadi pengguna awal teknologi untuk membolehkan kehidupan harian mereka. Ia amat menginspirasikan untuk lihat bagaimana kami boleh memperkasakan mereka bagi mengembangkan peluang pendapatn dan mencapai kemungkinan baharu dengan alatan digital yang betul. Kami gembira dapat bekerjasama dengan Maxis untuk membawa impak positif kepada komuniti dan juga, untuk memastikan mereka tidak ketinggalan,” kata Yang Berhormat, Senator Datuk Ras Adiba binti Mohd Radzi, Ahli Dewan Negara, Presiden Persatuan OKU Sentral.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kempen dan menonton filem Raya Maxis, layari https://www.maxis.com.my/en/campaigns/raya-2022/

Maxis Raya 2022
Archives
Tags