Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis umum perlantikan baru pengurusan utama

Maxis telah mengumumkan perlantikan Patrick Er sebagai Ketua Pegawai Jualan dan Perkhidmatan (CSSO) yang baru berkuatkuasa pada 1 Jun 2021, menggantikan Tan Lay Han yang akan bersara setelah berkhidmat di Syarikat selama hampir 22 tahun.

Patrick telah bersama Maxis sejak Jun 2016. Sebelum dilantik sebagai CSSO, Patrick adalah Ketua Pengurusan Jualan Wilayah Semenanjung Malaysia. Beliau bertanggungjawab untuk mengembangkan arah dan strategi bisnes tempatan, membangun dan memotivasi organisasi penjualan, segmen pendorong dan pelaksanaan pemasaran ‘Below The Line’, dan merumuskan rancangan pengembangan saluran. Sebelum Maxis, Patrick telah memegang jawatan pegawai kanan dengan Hong Leong Bank sebagai Ketua Segmen mikro dan SME, menjalankan saluran runcit dan terkawal untuk DiGi, dan menyampaikan projek kejuruteraan dan pembinaan mega di seluruh Asia untuk Intel. delivered mega engineering and construction projects across Asia for Intel.

Sepanjang perkhidmatan bersama Maxis, Lay Han telah membina pasukan yang kuat dan tangkas berfokus kepada Saluran, Khidmat Pelanggan dan Pengurusan Rantaian Bekalan. Di bawah bimbingannya, pasukan ini terus mengembangkan budaya ke arah mencapai tahap inovasi dan kecekapan yang lebih tinggi untuk dapat memberikan tahap pengalaman digital yang diperibadikan kepada pelanggan. Dalam tiga tahun terakhir, Lay Han berperanan dalam melaksanakan visi Pemimpin Solusi Konvergen untuk Maxis dan melaksanakan Kedai Konsep Maxis baru yang telah menetapkan tanda aras baru dalam industri telekomunikasi yang berubah dengan cepat dan dinamik.

“Kami berterimakasih atas peluang bekerja bersama Lay Han, yang visi dan komitmennya kepada Perusahaan telah memungkinkan kami untuk membangun pasukan Penjualan dan Perkhidmatan yang mengutamakan pelanggan, dan dalam memberikan pengalaman yang diperibadikan dan tidak dapat ditandingi. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Lay Han atas kepemimpinannya dan sumbangannya yang luar biasa dalam pertumbuhan perniagaan kami dan mengucapkan selamat maju jaya kepadanya.

"Pada masa yang sama, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Patrick atas pelantikannya. Dengan pengalaman perniagaan dan penjualannya yang luas, Patrick akan mendorong strategi penjualan dan perkhidmatan kritikal Maxis dalam menangani keperluan pelanggan kami yang berkembang pesat dalam dunia digital ini. Saya yakin bahawa dia dan pasukannya akan terus membawa syarikat ke tahap yang lebih tinggi dan memainkan peranan penting dalam cita-cita jangka panjang kami,” kata Gokhan Ogut, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis.

Pelantikan Patrick menunjukkan kekuatan perancangan penggantian dan bakat Maxis. Lay Han akan menyokong proses peralihan pada bulan Jun sebagai Penasihat dan akan meninggalkan syarikat itu pada akhir bulan Jun.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE
Maxis eKelas’ first ever nationwide STEM competition challenges Malaysian students to explore space

Maxis eKelas’ first ever nationwide STEM competition challenges Malaysian students to explore space

Maxis’ first ever nationwide STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) competition, Misi Jelajah Digital, has attracted over 2,700 young challengers since its launch earlier this month.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE