Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis sokong infrastruktur rangkaian MSM di seluruh negara dengan perkhidmatan rangkaian terkawal

Maxis launches first shoppable Raya film in Malaysia, using technology to support SMEs this festive season
  • Maxis bakal menyediakan perkhidmatan kesalinghubungan rangkaian kawasan luas (WAN) untuk MSM di semua kilang gula dan ibu pejabatnya 
  • Kesalinghubungan yang dikendalikan disokong oleh Maxis Programmable Network (MPN), rangkaian pertama yang ditentukan oleh perisian MEF 3.0 yang dapat diprogramkan di Malaysia
  • Maxis komited untuk menyatukan teknologi terbaik untuk membantu perusahaan Terus Menerajui dalam dunia yang berubah

Memperkukuhkan kemampuannya sebagai rakan teknologi No. 1 untuk Perusahaan, Maxis telah dilantik oleh MSM Malaysia Holdings ’(MSM) untuk merancang, membekal, melengkapkan dan mengurus infrastruktur rangkaian di seluruh negaranya. Ini sejajar dengan visi MSM untuk lebih tangkas, terkawal, berskala dan keterlihatan yang lebih baik dalam cara mereka menghubungkan organisasi mereka.

Dengan Maxis Programmable Network (MPN), Maxis akan menyediakan pelbagai laluan Internet dan kesalinghubungan selamat ke semua kilang gula dan pejabat MSM di Lembah Klang, Pulau Pinang, dan Johor. Dengan MPN, rangkaian perusahaan generasi baru, Maxis dapat memenuhi keperluan MSM untuk suara dan data tetap mereka. Dengan penyambungan dan liputan rangkaian Maxis yang unggul, MSM dapat memenuhi permintaan tinggi dari persidangan video, pemantauan keselamatan langsung, dan rangkaian produktiviti di lima kilang dan pejabat mereka.

“Kami gembira dapat menyokong MSM dengan perkhidmatan rangkaian terkawal terbaik kami. Dengan kerjasama ini, syarikat akan dapat meraih faedah digitalisasi dan keupayaan rangkaian kelas perusahaan generasi baru. Kami berharap kerjasama dengan MSM ini akan memberi nilai dan impak kepada perniagaan mereka untuk Terus Menerajui,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan, Maxis.

"Sebagai pengeluar gula halus terkemuka di Malaysia, kami terus berinovasi dan mengubah perniagaan kami untuk mengekalkan kelebihan daya saing. Kami memahami kepentingan digitalisasi untuk mewujudkan organisasi yang berprestasi tinggi dan cekap. Rangkaian Maxis akan menjadi tulang belakang operasi kami untuk lebih tangkas dan berskala,” kata Syed Feizal Syed Mohammad, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, MSM Malaysia Holdings Berhad.

Maxis to support MSM’s nationwide network infrastructure with managed connectivity services

Dengan perkhidmatan yang diuruskan Maxis, MSM juga akan melakukan pemantauan rangkaian sepanjang waktu untuk memastikan waktu henti yang minimum serta tahap keselamatan yang tinggi untuk mencegah sebarang pencerobohan.

Maxis Programmable Network (MPN)

MPN ialah rangkaian perisian-dengan definisi pertama yang boleh diprogramkan di Malaysia. Rangkaian generasi baru dan sedia 5G ini yang memenuhi keperluan semua perusahaan untuk keperluan suara dan data tetap mereka telah direka untuk memberi perusahaan ketangkasan, kawalan, skalabiliti dan juga keupayaan untuk melihat bagaimana mereka menghubungkan organisasi, bukan setakat melanggan perkhidmatan semata-mata.

MPN membolehkan perusahaan meningkatkan lebar jalur mereka secara berskala dengan langganan fleksibel dalam hanya satu hari. MPN mengaktifkan ciri utama untuk perniagaan – iaitu Bandwidth on Demand – yang menyediakan perusahaan dengan keupayaan untuk meningkatkan lebar jalur pada bila-bila masa. Untuk memanfaatkan MPN sepenuhnya, pelanggan hanya perlu log masuk atau mendaftar di Maxis Business Hub untuk mendapat akses kepada perkhidmatan atas permintaan pelbagai termasuk Bandwidth on Demand.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Maxis Programmable Network, layari  https://business.maxis.com.my/en/maxis-programmable-network/

Archives
Tags