Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis sokong infrastruktur rangkaian MSM di seluruh negara dengan perkhidmatan rangkaian terkawal

  • Maxis bakal menyediakan perkhidmatan kesalinghubungan rangkaian kawasan luas (WAN) untuk MSM di semua kilang gula dan ibu pejabatnya 
  • Kesalinghubungan yang dikendalikan disokong oleh Maxis Programmable Network (MPN), rangkaian pertama yang ditentukan oleh perisian MEF 3.0 yang dapat diprogramkan di Malaysia
  • Maxis komited untuk menyatukan teknologi terbaik untuk membantu perusahaan Terus Menerajui dalam dunia yang berubah

Memperkukuhkan kemampuannya sebagai rakan teknologi No. 1 untuk Perusahaan, Maxis telah dilantik oleh MSM Malaysia Holdings ’(MSM) untuk merancang, membekal, melengkapkan dan mengurus infrastruktur rangkaian di seluruh negaranya. Ini sejajar dengan visi MSM untuk lebih tangkas, terkawal, berskala dan keterlihatan yang lebih baik dalam cara mereka menghubungkan organisasi mereka.

Dengan Maxis Programmable Network (MPN), Maxis akan menyediakan pelbagai laluan Internet dan kesalinghubungan selamat ke semua kilang gula dan pejabat MSM di Lembah Klang, Pulau Pinang, dan Johor. Dengan MPN, rangkaian perusahaan generasi baru, Maxis dapat memenuhi keperluan MSM untuk suara dan data tetap mereka. Dengan penyambungan dan liputan rangkaian Maxis yang unggul, MSM dapat memenuhi permintaan tinggi dari persidangan video, pemantauan keselamatan langsung, dan rangkaian produktiviti di lima kilang dan pejabat mereka.

“Kami gembira dapat menyokong MSM dengan perkhidmatan rangkaian terkawal terbaik kami. Dengan kerjasama ini, syarikat akan dapat meraih faedah digitalisasi dan keupayaan rangkaian kelas perusahaan generasi baru. Kami berharap kerjasama dengan MSM ini akan memberi nilai dan impak kepada perniagaan mereka untuk Terus Menerajui,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan, Maxis.

"Sebagai pengeluar gula halus terkemuka di Malaysia, kami terus berinovasi dan mengubah perniagaan kami untuk mengekalkan kelebihan daya saing. Kami memahami kepentingan digitalisasi untuk mewujudkan organisasi yang berprestasi tinggi dan cekap. Rangkaian Maxis akan menjadi tulang belakang operasi kami untuk lebih tangkas dan berskala,” kata Syed Feizal Syed Mohammad, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, MSM Malaysia Holdings Berhad.

Dengan perkhidmatan yang diuruskan Maxis, MSM juga akan melakukan pemantauan rangkaian sepanjang waktu untuk memastikan waktu henti yang minimum serta tahap keselamatan yang tinggi untuk mencegah sebarang pencerobohan.

Maxis Programmable Network (MPN)

MPN ialah rangkaian perisian-dengan definisi pertama yang boleh diprogramkan di Malaysia. Rangkaian generasi baru dan sedia 5G ini yang memenuhi keperluan semua perusahaan untuk keperluan suara dan data tetap mereka telah direka untuk memberi perusahaan ketangkasan, kawalan, skalabiliti dan juga keupayaan untuk melihat bagaimana mereka menghubungkan organisasi, bukan setakat melanggan perkhidmatan semata-mata.

MPN membolehkan perusahaan meningkatkan lebar jalur mereka secara berskala dengan langganan fleksibel dalam hanya satu hari. MPN mengaktifkan ciri utama untuk perniagaan – iaitu Bandwidth on Demand – yang menyediakan perusahaan dengan keupayaan untuk meningkatkan lebar jalur pada bila-bila masa. Untuk memanfaatkan MPN sepenuhnya, pelanggan hanya perlu log masuk atau mendaftar di Maxis Business Hub untuk mendapat akses kepada perkhidmatan atas permintaan pelbagai termasuk Bandwidth on Demand.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Maxis Programmable Network, layari  https://business.maxis.com.my/en/maxis-programmable-network/

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE
Maxis eKelas’ first ever nationwide STEM competition challenges Malaysian students to explore space

Maxis eKelas’ first ever nationwide STEM competition challenges Malaysian students to explore space

Maxis’ first ever nationwide STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) competition, Misi Jelajah Digital, has attracted over 2,700 young challengers since its launch earlier this month.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE