Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis sokong infrastruktur rangkaian MSM di seluruh negara dengan perkhidmatan rangkaian terkawal

• Maxis bakal menyediakan perkhidmatan kesalinghubungan rangkaian kawasan luas (WAN) untuk MSM di semua kilang gula dan ibu pejabatnya
  • Kesalinghubungan yang dikendalikan disokong oleh Maxis Programmable Network (MPN), rangkaian pertama yang ditentukan oleh perisian MEF 3.0 yang dapat diprogramkan di Malaysia
  • Maxis komited untuk menyatukan teknologi terbaik untuk membantu perusahaan Terus Menerajui dalam dunia yang berubah

Memperkukuhkan kemampuannya sebagai rakan teknologi No. 1 untuk Perusahaan, Maxis telah dilantik oleh MSM Malaysia Holdings ’(MSM) untuk merancang, membekal, melengkapkan dan mengurus infrastruktur rangkaian di seluruh negaranya. Ini sejajar dengan visi MSM untuk lebih tangkas, terkawal, berskala dan keterlihatan yang lebih baik dalam cara mereka menghubungkan organisasi mereka.

Dengan Maxis Programmable Network (MPN), Maxis akan menyediakan pelbagai laluan Internet dan kesalinghubungan selamat ke semua kilang gula dan pejabat MSM di Lembah Klang, Pulau Pinang, dan Johor. Dengan MPN, rangkaian perusahaan generasi baru, Maxis dapat memenuhi keperluan MSM untuk suara dan data tetap mereka. Dengan penyambungan dan liputan rangkaian Maxis yang unggul, MSM dapat memenuhi permintaan tinggi dari persidangan video, pemantauan keselamatan langsung, dan rangkaian produktiviti di lima kilang dan pejabat mereka.

“Kami gembira dapat menyokong MSM dengan perkhidmatan rangkaian terkawal terbaik kami. Dengan kerjasama ini, syarikat akan dapat meraih faedah digitalisasi dan keupayaan rangkaian kelas perusahaan generasi baru. Kami berharap kerjasama dengan MSM ini akan memberi nilai dan impak kepada perniagaan mereka untuk Terus Menerajui,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan, Maxis.

"Sebagai pengeluar gula halus terkemuka di Malaysia, kami terus berinovasi dan mengubah perniagaan kami untuk mengekalkan kelebihan daya saing. Kami memahami kepentingan digitalisasi untuk mewujudkan organisasi yang berprestasi tinggi dan cekap. Rangkaian Maxis akan menjadi tulang belakang operasi kami untuk lebih tangkas dan berskala,” kata Syed Feizal Syed Mohammad, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, MSM Malaysia Holdings Berhad.

Dengan perkhidmatan yang diuruskan Maxis, MSM juga akan melakukan pemantauan rangkaian sepanjang waktu untuk memastikan waktu henti yang minimum serta tahap keselamatan yang tinggi untuk mencegah sebarang pencerobohan.

Maxis Programmable Network (MPN)

MPN ialah rangkaian perisian-dengan definisi pertama yang boleh diprogramkan di Malaysia. Rangkaian generasi baru dan sedia 5G ini yang memenuhi keperluan semua perusahaan untuk keperluan suara dan data tetap mereka telah direka untuk memberi perusahaan ketangkasan, kawalan, skalabiliti dan juga keupayaan untuk melihat bagaimana mereka menghubungkan organisasi, bukan setakat melanggan perkhidmatan semata-mata.

MPN membolehkan perusahaan meningkatkan lebar jalur mereka secara berskala dengan langganan fleksibel dalam hanya satu hari. MPN mengaktifkan ciri utama untuk perniagaan – iaitu Bandwidth on Demand – yang menyediakan perusahaan dengan keupayaan untuk meningkatkan lebar jalur pada bila-bila masa. Untuk memanfaatkan MPN sepenuhnya, pelanggan hanya perlu log masuk atau mendaftar di Maxis Business Hub untuk mendapat akses kepada perkhidmatan atas permintaan pelbagai termasuk Bandwidth on Demand.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Maxis Programmable Network, layari  https://business.maxis.com.my/en/maxis-programmable-network/

Staying Connected Always with the New Hotlink Prepaid Internet 365

Malaysians can now own a mobile plan with the flexibility to choose as much data as they need, not only just on a weekly or monthly basis, but for the entire year. With the new Hotlink Prepaid Internet 365, users can now enjoy high-speed internet all year round, from as low as RM6, making the plan both flexible and accessible to all mobile users.

Maxis delivers strong Q2 in line with convergence ambitions, stays focused on supporting the nation

Maxis Berhad (Maxis) delivered another quarter of resilient performance on the back of its converged solutions strategy, while focusing on providing the best connectivity and support for communities in this challenging environment.

Masix Zerolution

Maxis customers can choose home devices for entertainment, learning and productivity from just RM1 per month

Maxis is enabling its customers to bring home more joy with a wide range of the latest devices for their entertainment, learning, productivity and gaming needs. To allow easy home device ownership, Maxis is now offering its current Maxis Zerolution to both new and existing subscribers of Maxis Fibre and Maxis Home 4G WiFi, with the opportunity to own a dream home device from only RM1 per month.