Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Astro dan Maxis Mengumumkan Perkongsian Pemasaran Strategik untuk Menawarkan yang Terbaik dalam Kandungan and Jalur Lebar Fiber 


KUALA LUMPUR, 15 Ogos, 2019 - Dua jenama utama Malaysia, Astro dan Maxis, telah mengumumkan perkongsian pemasaran strategik antara kedua-dua pihak untuk menawarkan jalur lebar bersama dengan kandungan. Astro akan melancarkan pakej jalur lebar terbaru daripada 30 Mbps dan 100 Mbps bersama produk kandungannya untuk pelanggan pada hari ini dan rangkaian produk yang penuh dengan kelajuan jalur lebar yang lebih tinggi pada masa yang sesuai kelak.

Perkongsian strategik ini adalah tepat pada masanya kerana ia berlaku ketika permintaan untuk kesalinghubungan konvergen (converged connectivity) semakin bertambah dan penawaran pelbagai-cabang yang menggabungkan kesalinghubungan, kandungan dan perkhidmatan. Perkongsian tersebut menggunakan kekuatan kedua-dua syarikat untuk membawa nilai dan manfaat yang lebih besar kepada para pelanggan. Pada masa yang sama kolaborasi ini bakal mencetuskan aliran hasil baru dan membuka pasaran baru dengan memaksimumkan bakat dan sumber di kedua-dua syarikat, di samping memacu skala dan kecekapan.

Henry Tan, Ketua Pegawai Eksekutif Astro berkata, "Kami sangat teruja dengan perkongsian dengan Maxis ini. Pelanggan akan melihat nilai dan faedah yang signifikan dari penawaran ini yang membawa kandungan menarik dengan sambungan fiber berkelajuan tinggi. Perkongsian ini juga bakal memberikan pelanggan pengalaman yang lebih baik terutamanya untuk tontonan On Demand, yang membolehkan mereka menikmati lebih daripada 50K rancangan melalui kotak atas set dan peranti mudah alih."

Gokhan Ogut, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis berkata, "Kami sangat bersemangat dengan permintaan untuk kesalinghubungan yang hebat di sebalik kempen Fibrenation kami, memandangkan semakin ramai rakyat Malaysia meihat diri mereka sebagai pengguna asli digital. Kami kini menyaksikanlebih permintaan untuk penawaran yang berorientasikan keluarga dan pelbagai perkhidmatan digital yang lebih luas. Ini adalah era baru kesalinghubungan – Konvergen. Perkongsian baru kami dengan Astro akan memberi pelanggan satu lagi sebab untuk memilih Maxis Fiber dan mempercepatkan strategi konvergen kami dengan menawarkan fiber kepada lebih banyak kediaman di Malaysia."

Pelanggan boleh mendaftar minat mereka di www.astro.com.my dan www.maxis.com.my.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE