Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Buat Pertama Kalinya, Keluarga Boleh Menikmati Perayauan Secara Bebas Dengan Maxis FamilyRoam


Kekal berhubung apabila berada di luar negara kini amat penting, terutamanya apabila anda perlu berjalan di sekitar bandar asing. Lebih lagi apabila anda melancong sebagai sebuah keluarga. Sama ada untuk mendapatkan lokasi tempat, menempah kenderaan, atau terus berhubung melalui media sosial, mempunyai akses data bagi semua ahli keluarga anda apabila berada di luar negara sesuatu yang penting.

Menyedari keperluan untuk menjadikan perayauan lebih mudah bagi keluarga, Maxis hari ini memperkenalkan FamilyRoam, yang mengupayakan semua pengguna talian perkongsian (Share Line) dibawah Pelan MaxisONE dan MaxisONE Prime untuk menikmati perayauan tanpa had percuma di mana-mana negara Asia Tenggara. Perayauan di negara-negara ini adalah sama seperti menggunakan pelan mudah alih mereka di Malaysia, kerana setiap pengguna, sama ada pada talian utama atau perkongsian, akan mempunyai akses kepada panggilan antarabangsa dan SMS tanpa had, serta menggunakan DataPool mereka tanpa had.

“Maxis FamilyRoam adalah tawaran tambahan yang baik bagi produk-produk kami yang berfokuskan kepada keluarga. Kami tahu bahawa telefon mudah alih dan Internet adalah penting untuk kehidupan seharian, oleh itu kami ingin seluruh keluarga menikmati pengalaman Internet yang lancar dan bebas bimbang walaupun apabila melancong. Tawaran MaxisONE kami dibina untuk sentiasa menawarkan lebih kepada kaum keluarga,” kata Arjun Varma, Ketua Pascabayar Maxis.

Dengan Maxis FamilyRoam, anda akan menikmati:

  • Panggilan antarabangsa dan SMS tanpa had ke mana-mana di dunia
  • Penggunaan DataPool tanpa had untuk perayauan – Pelanggan boleh terus melayari Internet, sama seperti di Malaysia
  • Aktifkan dan gunakan bila-bila masa – Sesiapa sahaja dalam keluarga anda boleh melancong dan menikmati perayauan percuma di bawah akaun yang sama dan hanya membayar satu pas gabungan MaxisONE World pada RM38 sehari
  • Fleksibiliti – Walaupun pengguna talian utama tidak melancong bersama keluarga, mana-mana ahli keluarga yang menggunakan talian perkongsian masih boleh mengaktifkan Maxis FamilyRoam semasa di luar negara

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Maxis FamilyRoam, lawati kami di www.maxis.com.my/familyroam

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE
Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis Berhad (Maxis) maintained its growth momentum for the third quarter ended 30 September 2021, building on its convergence strategy and drawing strength from its core mobile and growing fibre broadband in a continued challenging environment.

TELL ME MORE