Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

UKM Berkerjasama Dengan Maxis Untuk Memberi Akses WiFi Di Seluruh Kampus Untuk Sambungan Menyeluruh


Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Maxis bekerjasama untuk membolehkan 13 kampus UKM di seluruh negara disambungkan menerusi perkhidmatan WiFi Maxis.

Sejumlah 30,000 pelajar UKM dapat menikmati pengalaman “Sentiasa Terhubung” dan “Bebas Bimbang” bila-bila masa, di mana sahaja melalui rangkaian 4G LTE terbaik di negara ini. Selain daripada akses WiFi di kampus, bas UKM terpilih yang menggunakan laluan kampus Bangi juga dilengkapi dengan WiFi percuma untuk memastikan pelajar khususnya disambungkan apabila dalam perjalanan.

“Keazaman UKM untuk melahirkan generasi digital sangat tinggi dan pada masa ini setiap warga sama ada kakitangan mahupun pelajar telah bergerak sederap dan seiringan membudayakan agenda kebitaraan UKM menggunakan pengetahuan hasil daripada sokongan dan kecerdasan teknologi ICT yang sesuai dalam semua UKM aktiviti seperti penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran serta rangkaian masyarakat dan industri. Kerjasama dengan Maxis sudah tentu merancakkan lagi keinginan UKM melalui penglibatan dalam 6 bidang Kerberhasilan Utama (KRA) UKM untuk membentuk peradaban bangsa Malaysia pada era digital,” kata Prof Tan Sri Dato’ Seri Noor Azlan Ghazali, Naib Canselor, Universiti Kebangsaan Malaysia.

Shanti Jusnita Johari, Ketua Produk Perusahaan Maxis berkata, “Kami amat berbesar hati kerana diberi peluang untuk bekerjasama dengan UKM dan kami percaya bahawa kami adalah rakan kongsi yang sesuai kerana Maxis sendiri sedang menerusi digitalisasi. Di Maxis, kami menyedari bahawa pendidikan adalah sektor kritikal dimana akses kepada komunikasi dan teknologi canggih dapat memainkan peranan penting dalam memacu kecemerlangan. Dengan menyediakan sambungan kepada komuniti kampus, kami membantu para pelajar dan ahli fakulti bersambung di mana sahaja mereka berada.”

Kerjasama ini juga meliputi inisiatif pembangunan pelajar seperti peluang latihan dengan Maxis, program keusahawanan pelajar, ceramah kepimpinan oleh pihak pengurusan kanan Maxis, dan lain-lain.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE