Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi. Jumpa anda di sana!

Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

UKM Berkerjasama Dengan Maxis Untuk Memberi Akses WiFi Di Seluruh Kampus Untuk Sambungan Menyeluruh

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Maxis bekerjasama untuk membolehkan 13 kampus UKM di seluruh negara disambungkan menerusi perkhidmatan WiFi Maxis.

Sejumlah 30,000 pelajar UKM dapat menikmati pengalaman “Sentiasa Terhubung” dan “Bebas Bimbang” bila-bila masa, di mana sahaja melalui rangkaian 4G LTE terbaik di negara ini. Selain daripada akses WiFi di kampus, bas UKM terpilih yang menggunakan laluan kampus Bangi juga dilengkapi dengan WiFi percuma untuk memastikan pelajar khususnya disambungkan apabila dalam perjalanan.

“Keazaman UKM untuk melahirkan generasi digital sangat tinggi dan pada masa ini setiap warga sama ada kakitangan mahupun pelajar telah bergerak sederap dan seiringan membudayakan agenda kebitaraan UKM menggunakan pengetahuan hasil daripada sokongan dan kecerdasan teknologi ICT yang sesuai dalam semua UKM aktiviti seperti penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran serta rangkaian masyarakat dan industri. Kerjasama dengan Maxis sudah tentu merancakkan lagi keinginan UKM melalui penglibatan dalam 6 bidang Kerberhasilan Utama (KRA) UKM untuk membentuk peradaban bangsa Malaysia pada era digital,” kata Prof Tan Sri Dato’ Seri Noor Azlan Ghazali, Naib Canselor, Universiti Kebangsaan Malaysia.

Shanti Jusnita Johari, Ketua Produk Perusahaan Maxis berkata, “Kami amat berbesar hati kerana diberi peluang untuk bekerjasama dengan UKM dan kami percaya bahawa kami adalah rakan kongsi yang sesuai kerana Maxis sendiri sedang menerusi digitalisasi. Di Maxis, kami menyedari bahawa pendidikan adalah sektor kritikal dimana akses kepada komunikasi dan teknologi canggih dapat memainkan peranan penting dalam memacu kecemerlangan. Dengan menyediakan sambungan kepada komuniti kampus, kami membantu para pelajar dan ahli fakulti bersambung di mana sahaja mereka berada.”

Kerjasama ini juga meliputi inisiatif pembangunan pelajar seperti peluang latihan dengan Maxis, program keusahawanan pelajar, ceramah kepimpinan oleh pihak pengurusan kanan Maxis, dan lain-lain.

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

National car maker PROTON has selected Maxis as its partner to deploy a 5G use case comprising multiple converged solutions to power up its Tanjung Malim plant, with network installations beginning October.

Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

With a commitment to provide a richer digital learning experience, Maxis has launched its eKelas mobile app, effectively enabling students, teachers and parents greater access to exciting digital content beyond the eKelas portal, with convenience and flexibility by learning on the go.

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.