Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi. Jumpa anda di sana!

Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Hidupkan 'Huat' Pada Tahun Baru Cina Ini Dengan Ang Pao HuatAR Maxis!


Bagi rakyat Malaysia, tarian singa tradisional merupakan satu upacara meminta tuah dan kemakmuran - disimpulkan sebagai ‘huat’ - ke rumah semasa musim perayaan.

Pada tahun ini, Maxis memperkenalkan cara baharu untuk anda mengalami tarian singa dengan Ang Pao HuatAR, satu paket ang pao yang pertama seumpamanya yang membantu ‘menghidupkan’ singa Ah Huat dengan menggunakan realiti tambahan (augmented reality - AR). Bukan sekadar menonton tarian singa, kini anda boleh menjadi sebahagian daripadanya - melalui aplikasi Maxis HuatAR!

“Di Maxis, kami percaya bahawa musim perayaan yang meriah ini dan symbol-simbol positif patut dinikmati oleh seberapa ramai orang yang mungkin. Dengan kempen HuatAR ini, kami telah menjadikan tarian singa, iaitu sebuah simbol tuah dan kemakmuran, kepada satu pengalaman yang boleh diakses dengan kuasa teknologi. Dengan menggunakan realiti tambahan - atau AR, secara ringkas - pelanggan kami kini boleh menyambut Tahun Baru Cina dengan cara yang inovatif dan menghiburkan,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Kerjasama.

Berikut adalah cara-cara untuk mengakses HuatAR:

1) Sebaik sahaja menerima ang pao, imbas kod QR yang terdapat di penutup untuk memuat turun aplikasi HuatAR di Google Play Store atau Apple App Store. Secara alternatif, anda boleh melawat www.maxis.com.my/HuatAR

2) Muat turun dan buka aplikasi HuatAR dan imbas bahagian depan ang pao anda

3) Ah Huat akan ‘dihidupkan’ dengan serta-merta di skrin anda!

Ang pao HuatAR Maxis ini disediakan dalam tiga warna dan reka bentuk iaitu merah, emas dan merah jambu. Setiap reka bentuk ang pao akan menonjolkan Ah Huat yang unik dengan gerak tariannya yang tersendiri.
 


Untuk menerima satu set ang pao yang unik ini, pelanggan hanya perlu membuat pembelian di mana-mana Pusat Maxis atau Rakan Eksklusif Maxis mulai hari ini, 1 Februari. Buat masa ini, pelanggan boleh memilih dari pelbagai peranti Samsung, Huawei, Oppo dan banyak lagi pada hanya RM1, apabila mereka mendaftar untuk MaxisONE Share Line.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Tahun Baru Cina HuatAR Maxis, layari www.maxis.com.my/HuatAR

Archives
Tags

Popular
Posts

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

National car maker PROTON has selected Maxis as its partner to deploy a 5G use case comprising multiple converged solutions to power up its Tanjung Malim plant, with network installations beginning October.

TELL ME MORE
Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.

TELL ME MORE
Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

With a commitment to provide a richer digital learning experience, Maxis has launched its eKelas mobile app, effectively enabling students, teachers and parents greater access to exciting digital content beyond the eKelas portal, with convenience and flexibility by learning on the go.

TELL ME MORE