Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi. Jumpa anda di sana!

Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Penempatan Persendirian Maxis Menjana RM1.7 Billion

Berikutan kenyataan yang dikeluarkan petang semalam, Maxis telah mengumumkan bahawa latihan pembinaan tempahan (book-building) bagi terbitan 300 juta saham baharu Maxis secara penempatan persendirian kepada pelabur telah selesai. Ia telah mendapat permintaan daripada pelabur institusi tempatan dan asing dimana dengan tempahan telah terpohon beli berlebihan (oversubscribed). Harga terbitan telah ditetapkan pada RM5.52 bagi setiap penempatan saham, iaitu diskaun kira-kira 6% pada harga penutup Maxis pada 16 Jun 2017. Hasil yang diperoleh daripada laithan penjanaan dana ini adalah lebih kurang RM1,656 juta. Ekuiti baharu ini akan mengukuhkan kedudukan kewangan Kumpulan Maxis dan akan memberi fleksibiliti untuk membiayai yuran penguntukan spektrum masa depan dan strategi pertumbuhan. Kami menjangkakan penempatan persendirian ini akan selesai pada akhir bulan Julai 2017.

Sila rujuk kepada kenyataan Bursa Malaysia di sini: http://www.bursamalaysia.com/market/listed-companies/company-announcements/5465069

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

National car maker PROTON has selected Maxis as its partner to deploy a 5G use case comprising multiple converged solutions to power up its Tanjung Malim plant, with network installations beginning October.

Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

With a commitment to provide a richer digital learning experience, Maxis has launched its eKelas mobile app, effectively enabling students, teachers and parents greater access to exciting digital content beyond the eKelas portal, with convenience and flexibility by learning on the go.

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.