Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis Adalah Duta Perniagaan Samsung Yang Terbesar Di Asia

Maxis dan Samsung bekerjasama untuk menyediakan perkhidmatan perusahaan gred mobiliti kepada perniagaan-perniagaan di Malaysia. Maxis akan menjadi telekomunikasi mudah alih pertama di seluruh Asia untuk menjadi sebahagian daripada program Duta Perniagaan Samsung (Samsung Business Ambassador - SBA). Ini bermakna pasukan jualan perusahaan Maxis akan dilatih untuk diiktiraf sebagai pakar penyelesaian mobiliti dan penasihat yang dipercayai kepada perniagaan di Malaysia.

Kerjasama dengan pasukan Samsung B2B juga termasuk Maxis dilantik sebagai syarikat telekomunikasi Malaysia pertama yang menawarkan penyelesaian Samsung Knox secara langsung, yang merupakan satu set perisian untuk mengurus, melindungi dan menyesuaikan peranti mudah alih untuk keperluan perniagaan dan aplikasi industri yang berbeza.

Melalui kerjasama ini, Maxis akan dapat menawarkan perniagaan manfaat-manfaat berikut:

• Cadangan yang relevan - Dilengkapkan dengan pengetahuan, alat, latihan dan pengetahuan teknikal dari Samsung, pasukan jualan Maxis akan dapat memberikan cadangan yang terbaik, oleh itu memudahkan perniagaan membuat keputusan yang tepat mengenai apa yang mereka perlukan.
  • Kecekapan perniagaan – Dengan Knox, perniagaan mempunyai keupayaan untuk mengkonfigurasi dan mengurus jumlah peranti mudah alih yang besar yang digunakan dalam operasi di beberapa tempat. Ini penting dalam membolehkan tenaga kerja yang bergerak. Melindungi peranti mudah alih ke dalam mod kiosk yang bermaksud menghadkan penggunaan dan akses kepada hanya aplikasi yang berkaitan dengan kerja, juga boleh meningkatkan produktiviti tenaga kerja.
  • Keselamatan - Keselamatan amat penting dalam operasi perniagaan hari ini. Terutamanya dengan Penyelesaian Knox, perniagaan boleh menjamin pengurusan dan keselamatan untuk peranti mudah alih mereka. Antara perkhidmatan yang boleh dinikmati oleh perniagaan termasuk melindungi aplikasi, kandungan dan data syarikat.

"Sebagai Duta Perniagaan Samsung, perniagaan boleh yakin bahawa Maxis menyediakan nasihat pakar terbaik untuk memenuhi keperluan khusus mereka. Dan dengan Knox, kami dapat menawarkan pelanggan kami cara yang lebih baik untuk menguruskan keselamatan dan meningkatkan produktiviti. Kerjasama ini mengukuhkan kedudukan kami sebagai penyedia penyelesaian bersepadu terpilih untuk perniagaan di Malaysia,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

“Syarikat-syarikat global termasuk firma-firma telekomunikasi terkemuka Malaysia hari ini telah menempatkan Samsung dalam strategi mudah alih mereka, dan peranti Samsung serta penyelesaian telah menjadi alat penting untuk tenaga kerja yang moden dan sentiasa bergerak - mengubah cara kami bekerja dan berkomunikasi. Bersama-sama dengan Maxis, kami yakin bahawa Samsung KNOX Solutions akan menjadi alat perniagaan utama supaya perniagaan Malaysia dapat meningkatkan kecekapan, memaksimumkan potensi dan mewujudkan nilai dengan peranti kegemaran mereka,” kata David Kim, Naib Presiden Kumpulan Jualan B2B, Perniagaan Komunikasi Mudah Alih, Samsung Electronics.

Untuk maklumat lanjut mengenai penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis, lawati http://www.maxis.com.my/managedmobility