Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Melaksanakan Liputan Dalaman Paling Canggih Di Suria KLCC


Pengguna Maxis 4G kini boleh menikmati liputan dalaman yang lebih unggul di Suria KLCC berikutan pelaksanaan Lampsite - penyelesaian liputan dalaman yang inovatif dan paling canggih. Lampsite mampu meningkatkan kapasiti data di kawasan ‘hotspot’ dengan 4G LTE+ untuk mencapai puncak kelajuan muat turun 225Mbps, pertama seumpamanya di Malaysia.

Maxis telah bekerjasama dengan Huawei untuk melaksanakan penyelesaian ini di Suria KLCC. Lokasi ini dipilih berdasarkan kepadatan penggunaan data mudah alih tertinggi di Malaysia dengan lebih daripada 1,300GB / km persegi pada waktu puncak.

“Permintaan bagi Internet mudah alih telah berkembang pesat di Malaysia dan 75% daripada trafik data adalah daripada penggunaan dalaman. Kami gembira dengan pelaksanaan perintis Lampsite dalam memenuhi permintaan yang tinggi ini. Ini menandakan satu kejayaan yang penting bagi kami dalam menyampaikan pengalaman Internet mudah alih 4G yang terunggul bagi pelanggan kami di dalam pusat membeli-belah,” kata Morten Bangsgaard, Ketua Pegawai Teknologi Maxis.

Kualiti rangkaian adalah sesuatu yang kritikal bagi ramai rakyat Malaysia. Oleh kerana itu, Maxis sentiasa memperkuatkan lagi penerajuannya dalam 4G, dan telah membuat pelaburan yang lebih banyak dalam rangkaian berbanding syarikat telekomunikasi lain. Maxis mempunyai liputan 4G LTE yang paling luas di negara ini, meliputi 88% daripada penduduk.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE