Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Projek Kongsi Home Maxis; Inisiatif Amal Membeli-belah Dalam Talian Sempena Tahun Baru Cina

Menurut penerbit pemahaman e-dagang eCommerceMILO, terdapat kira-kira 7 juta pembeli dalam talian di Malaysia. Sempena Tahun Baru Cina tahun ini, Projek Kongsi Home Maxis bekerjasama dengan destinasi membeli-belah dalam talian terkemuka dan EPIC Homes untuk menyumbang dan membina rumah bagi keluarga yang memerlukan ala “crowdfund”.

Untuk berkongsi membina rumah, pengguna hanya perlu melawat laman rakan kerjasama Lazada, Zalora, Gem Five, Rakuten dan HappyFresh mulai sekarang hingga 31 Mac 2016. Pengguna perlu mencari dan membeli produk yang diletakkan di bawah logo “Kongsi Home”. Setiap pembelian produk akan menyumbang bahan binaan bernilai RM8 kepada projek pembinaan rumah untuk komuniti oleh EPIC Homes. (Lihat projek mereka yang terdahulu https://www.epichome.org/portfolios )

 

“Sesetengah daripada kita seringkali menganggap masalah utama mengenai isu perumahan untuk mereka yang memerlukan, sebagai satu isu besar dan tidak dapat diselesaikan. Bagaimanapun, kami di Maxis percaya Internet telah menyediakan langkah pertama yang penting dan mudah untuk kita bersatu dan membuat perubahan. Bayangkan jika 5% daripada 7 juta rakyat Malaysia yang membeli-belah dalam talian menyumbang RM8 setiap seorang kepada Projek Kongsi Home, kita boleh menyumbang bahan binaan bagi membina rumah baru untuk 50 buah keluarga. Jika Tahun Baru Cina adalah mengenai kekeluargaan, maka Projek Kongsi Home pula mengingatkan kita untuk membantu rakyat Malaysia yang kurang berkemampuan kerana mereka juga adalah ahli keluarga besar kita,” menurut Sulin Lau, Ketua Perkhidmatan Pemasaran, Maxis.

“Ini adalah satu langkah besar ke arah mewujudkan kesedaran di kalangan masyarakat bandar, dan ianya adalah tentang keperluan, budaya dan gaya hidup mereka yang berada di kawasan luar bandar. Apabila kita dapat mencapai matlamat untuk membina rumah-rumah bagi setiap keluarga di negara ini, anda akan tahu bahawa sumbangan kecil anda adalah sebahagian daripada sesuatu yang besar. Dan saya percaya yang ia juga akan mengubah hidup anda,” kata John-son Oei, Ketua Pegawai Eksekutif/Pengasas, EPIC Homes. Untuk mengetahu lebih lanjut mengenai Projek Kongsi Home, bagaimana anda boleh membuat sumbangan atau peluang kesukarelaan untuk membina rumah menerusi EPIC Homes, saksikan video kami di https://www.youtube.com/watch?v=IlGdQ01JiyI atau layari www.maxis.com.my/kongsihome.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE