Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Meraikan Krismas Bersama Para Penghuni The Salvation Army Kuching Children’s Home

Sempena musim perayaan yang semakin mendekat, Maxis sekali lagi mengalihkan perhatiannya terhadap golongan yang kurang bernasib baik. Pada hari ini, lebih daripada 20 sukarelawan Maxis telah membuat lawatan ke The Salvation Army Kuching Children’s Home, untuk membawa kegembiraan perayaan kepada 50 kanak-kanak yang tinggal di rumah tersebut.

Semasa lawatan satu hari itu, sukarelawan Maxis telah membantu membaik pulih kawasan taman permainan dan membina gazebo di pintu masuk rumah, supaya dapat memberi kanak-kanak sebuah tempat yang selamat untuk bermain. Makanan juga telah disediakan oleh para penghuni rumah tersebut dan beberapa 'chef' berbakat dari Maxis untuk dijamukan kepada kanak-kanak dan semua yang terlibat dalam progam tersebut.

“Berbakti kepada masyarakat, terutamanya pada musim perayaan, adalah sesuatu yang amat istimewa. Apa yang lebih bermakna adalah bahawa kakitangan kami sendiri dapat mengambil bahagian dan melihat sendiri impak mereka ke atas anak-anak ini. Saya amat terharu dapat menyaksikan semangat sukarela diantara kakitangan kami, dan saya berharap sumbangan kecil dari Maxis ini dapat membantu menerangi hidup mereka,” kata Alexius Bong, Ketua Wilayah Sarawak Maxis.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Maxis kerana sudi datang ke rumah kami dan membantu membaik pulih taman permainan untuk anak-anak kami. Impian mereka adalah untuk mempunyai tempat yang lebih baik dan menyeronokkan untuk bermain, dan tahun ini, Maxis telah menjadikan impian mereka satu kenyataan,” kata Mejar T Chelvee, Penguasa The Salvation Army Kuching Children’s Home.

Maxis menggalakkan semangat sukarela di kalangan kakitangannya, terutamanya semasa musim perayaan. Tahun ini, Maxis telah menganjurkan projek #GongxiHome sempena Tahun Baru Cina, dimana lebih daripada 200 sukarelawan Maxis menyampaikan kotak makanan kepada 100 keluarga miskin bandar di seluruh Lembah Klang, Pulau Pinang dan Johor. Kakitangan Maxis juga telah mengambil bahagian dalam #SenyumRaya, dimana mereka bekerjasama dengan EPIC Homes untuk membaik pulih Pusat Jagaan Al Fikrah, sebuah rumah kebajikan di Kajang, Selangor, sebagai persediaan untuk sambutan Hari Raya. Untuk Deepavali pula, kakitangan Maxis telah mengambil bahagian dalam kempen 'Light a Life’ di mana mereka menghabiskan masa dengan belia MySkills Foundation untuk sesi ‘teambuilding’.

Baru-baru ini, Maxis melancarkan program tanggungjawab korporat baharu, eKelas, iaitu satu program pembelajaran digital lepas sekolah. eKelas membawa pembelajaran yang menarik dan menghiburkan menggunakan kandungan atas talian yang interaktif dan tutorial video secara langsung. Program ini sedang dijalankan di 10 Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di bawah jagaan Maxis di Kedah, Kelantan, Selangor, Putrajaya, Negeri Sembilan dan Sarawak. PI1M Maxis di Sarawak terletak di Kampung Telaga Air, Kuching dan Kampung Bandung, Sibu.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE