Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Hotlink Melancarkan ‘8GB Sebulan Seumur Hidup’ Percuma

Berikutan pengumuman Maxis baru-baru ini berkenaan dengan pelan MaxisONE yang dinaiktaraf bagi pelanggan pascabayar, Hotlink kini memberi tawaran yang turut menarik bagi pengguna prabayar yang semakin menggemari Internet.

Pelan prabayar Hotlink FAST kini memberi pelanggannya 2GB Internet 4G PERCUMA setiap hujung minggu SEUMUR HIDUP. Ini bersamaan dengan 8GB sebulan bagi penstriman, pelayaran dan perkongsian tanpa henti pada hujung minggu. Tiada perbelanjaan minimum atau tambah nilai minima yang diperlukan. Apa yang mereka perlu lakukan adalah hanya memastikan akaun mereka aktif.

Para pengguna semasa Hotlink FAST secara automatik akan dinaiktaraf dengan ciri baru ini. Bagi menggalakkan lebih ramai pengguna prabayar untuk mula mencuba rangkaian 4G terunggul Hotlink, Hotlink akan menawarkan ciri ‘8GB PERCUMA setiap bulan pada hujung minggu’ secara tetap “SEUMUR HIDUP” bagi mana-mana pelanggan yang melanggan Hotlink FAST baru.

Untuk Internet bukan hujung minggu, kedua-dua pengguna 3G dan 4G boleh menikmati tawaran Internet PANTAS yang hebat seperti 5GB untuk RM48 sebulan, dan pas prabayar harian yang paling mampu dimiliki pada harga RM3 untuk 1GB. Dan bagi mereka yang tidak boleh hidup tanpa WhatsApp, LINE, WeChat atau FB Messenger, terdapat juga Chat Sosial Percuma, 24 jam sehari, setiap hari.

“Pengguna prabayar 3G dan 4G kami amat menggemari Internet dan mereka inginkan lebih banyak data untuk semua penstriman, pelayaran dan perkongsian mereka di media sosial. Itulah sebabnya kami sentiasa menawarkan tawaran hebat dan pas pada harga yang menarik untuk memastikan mereka sentiasa berhubung dengan apa jua mereka sukakan. Dan dengan harga telefon mudah alih 4G LTE yang kini sudah jatuh serendah RM150, kami juga percaya bahawa 2016 adalah tahun dimana paling ramai pengguna prabayar akan membeli telefon 4G pertama mereka. Bersama-sama dengan peningkatan dalam populariti perkhidmatan penstriman dan perkongsian di telefon mudah alih, penggunaan data 4G juga bakal meningkat dalam segmen prabayar sepertimana telah berlaku dalam segmen pascabayar,” kata Navin Manian, Ketua Prabayar Maxis.

Untuk mendapatkan Hotlink FAST baru, pelanggan hanya perlu melawat pengedar Hotlink atau Pusat Maxis yang terdekat. Pelanggan sedia ada Hotlink yang ingin menaik taraf kepada pelan Hotlink FAST boleh berbuat demikian melalui Aplikasi Hotlink RED. Mereka hanya perlu pergi ke ‘More’, memilih 'My Account’ dan memilih 'Change’ di sebelah 'Rateplan’. Selain itu, mereka boleh mendail *100*6*1# daripada telefon mudah alih mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Hotlink FAST terbaru ini, lawati www.hotlink.com.my.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.