Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi. Jumpa anda di sana!

Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Kakitangan Maxis Mewujudkan Impak Positif Terhadap Komuniti Dengan Idea-idea Mudah

Cara bekerja baru Maxis adalah salah satu yang ditanam dari nilai-nilai Positif, Bersemangat dan Bekerjasama (Positive, Passionate and Collaborative), bukan sahaja di tempat kerja tetapi juga sebagai warganegara yang bertanggungjawab dari segi sosial. Kakitangan Maxis baru-baru ini bersama-sama menunjukkan bagaimana idea-idea mudah boleh memberi impak kepada masyarakat. Baru-baru ini, dua kempen selaras dengan budaya kerja dan nilai-nilai yang baru memanfaatkan sebanyak 11 rumah kebajikan.

Minum Kopi Sambil Beramal
Apabila Maxis memulakan perjalanan transformasinya, salah satu bidang tumpuan ialah untuk mewujudkan tempat kerja yang menarik. Sebagai sebahagian daripada kerja-kerja pengubahsuaian pejabat, satu bahagian daripada pejabat telah diubahsuai menjadi sebuah kafe mini, di mana kakitangan Maxis boleh berehat dan menikmati secawan kopi. Untuk mendapatkan minuman pilihan, mereka hanya perlu membeli Charity Coffee Card dan hasil kutipan daripada kad ini kemudiannya disalurkan kepada badan amal terpilih. Dalam tempoh lima bulan pertama sejak ia diperkenalkan, lebih dari RM30,000 telah dikumpul dan didermakan kepada tiga rumah kebajikan. Para penghuni dari rumah-rumah tersebut telah dijemput ke pejabat Maxis untuk menerima cek mereka dan juga menikmati pelbagai aktiviti yang menyeronokkan serta sarapan lewat pagi.

Sumbangan Komputer
Mengenal pasti mereka yang memerlukan komputer untuk kerja pentadbiran dan pembelajaran harian mereka, Maxis baru-baru ini menyumbangkan sebanyak 110 komputer yang pernah digunakan dan dikenalpasti berada dalam keadaan baik, kepada lapan rumah kebajikan di sekitar Lembah Klang dan Selangor. Sukarelawan Maxis membuat lawatan ke rumah-rumah tersebut untuk menyerahkan komputer riba dan juga membantu para penghuni dalam mengkonfigurasikan komputer tersebut agar dapat digunakan dengan serta merta. Senyuman yang terukir di muka mereka membuatkannya amat berbaloi!

Archives
Tags

Popular
Posts

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

National car maker PROTON has selected Maxis as its partner to deploy a 5G use case comprising multiple converged solutions to power up its Tanjung Malim plant, with network installations beginning October.

TELL ME MORE
Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

With a commitment to provide a richer digital learning experience, Maxis has launched its eKelas mobile app, effectively enabling students, teachers and parents greater access to exciting digital content beyond the eKelas portal, with convenience and flexibility by learning on the go.

TELL ME MORE
Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.

TELL ME MORE