Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Kakitangan Maxis Mewujudkan Impak Positif Terhadap Komuniti Dengan Idea-idea Mudah

Cara bekerja baru Maxis adalah salah satu yang ditanam dari nilai-nilai Positif, Bersemangat dan Bekerjasama (Positive, Passionate and Collaborative), bukan sahaja di tempat kerja tetapi juga sebagai warganegara yang bertanggungjawab dari segi sosial. Kakitangan Maxis baru-baru ini bersama-sama menunjukkan bagaimana idea-idea mudah boleh memberi impak kepada masyarakat. Baru-baru ini, dua kempen selaras dengan budaya kerja dan nilai-nilai yang baru memanfaatkan sebanyak 11 rumah kebajikan.

Minum Kopi Sambil Beramal
Apabila Maxis memulakan perjalanan transformasinya, salah satu bidang tumpuan ialah untuk mewujudkan tempat kerja yang menarik. Sebagai sebahagian daripada kerja-kerja pengubahsuaian pejabat, satu bahagian daripada pejabat telah diubahsuai menjadi sebuah kafe mini, di mana kakitangan Maxis boleh berehat dan menikmati secawan kopi. Untuk mendapatkan minuman pilihan, mereka hanya perlu membeli Charity Coffee Card dan hasil kutipan daripada kad ini kemudiannya disalurkan kepada badan amal terpilih. Dalam tempoh lima bulan pertama sejak ia diperkenalkan, lebih dari RM30,000 telah dikumpul dan didermakan kepada tiga rumah kebajikan. Para penghuni dari rumah-rumah tersebut telah dijemput ke pejabat Maxis untuk menerima cek mereka dan juga menikmati pelbagai aktiviti yang menyeronokkan serta sarapan lewat pagi.

Sumbangan Komputer
Mengenal pasti mereka yang memerlukan komputer untuk kerja pentadbiran dan pembelajaran harian mereka, Maxis baru-baru ini menyumbangkan sebanyak 110 komputer yang pernah digunakan dan dikenalpasti berada dalam keadaan baik, kepada lapan rumah kebajikan di sekitar Lembah Klang dan Selangor. Sukarelawan Maxis membuat lawatan ke rumah-rumah tersebut untuk menyerahkan komputer riba dan juga membantu para penghuni dalam mengkonfigurasikan komputer tersebut agar dapat digunakan dengan serta merta. Senyuman yang terukir di muka mereka membuatkannya amat berbaloi!

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.

TELL ME MORE