Enable Maxis VoLTE to experience lifelike call quality! For detailed steps and info, click

Experience lifelike call quality with VoLTE! Click

here.

Our updated General Terms & Conditions of Services is effective from 20 December 2020. Refer to

Our updated GTC, effective from 20 December 2020, Refer

here.

Maxis ZEROLUTION Menjanjikan Kebebasan Dari Kontrak Telefon 24 Bulan Dan Pembayaran Pendahuluan

Maxis ZEROLUTION adalah program pemilikan telefon yang menghapuskan semua halangan, sekatan dan kesusahan yang selalu dikaitkan dengan kontrak telefon. Ia adalah kontrak telefon yang pertama tanpa bayaran pendahuluan, tanpa penalti untuk menukar pelan dan ansuran tanpa faedah yang mudah (kad kredit tidak diperlukan) dan ciri “Telefon Baru Setiap Tahun” yang menarik. Buat pertama kalinya, rakyat Malaysia akan dapat menaiktaraf ke telefon baru setiap tahun.

“Rakyat muda Malaysia hari ini kini menukar telefon mereka setiap 12 hingga 18 bulan. Itulah sebabnya kontrak syarikat telekomunikasi yang tidak fleksibel dan yang mengikat pelanggan selama 24 bulan adalah terlalu terbatas untuk pelanggan pascabayar hari ini. Kontrak tradisional memaksa pelanggan untuk “dikunci dalam” pelan tetap selama 24 bulan, dan caj penalti yang keterlaluan untuk menukar pelan atau penamatan awal. Paling teruk sekali, pelanggan terpaksa menggunakan telefon yang sama selama 24 bulan sehingga kontrak mereka berakhir, dan hanya boleh membeli telefon baru beberapa bulan selepas rakan-rakan mereka telah menaik taraf ke telefon terbaru,” kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

“Dengan Zerolution, anda boleh mengunjungi kedai-kedai kami tanpa satu sen pun, berjalan keluar dengan telefon baru, dan menukar telefon tersebut setiap tahun - semua tanpa terperangkap dalam kontrak 24 bulan.”

Maxis juga mengumumkan pelan-pelan MaxisONE baru yang kini menawarkan data sehingga 8GB data pada rangkaian 4G LTE yang terluas dan terpantas di Malaysia. Pelan-pelan baru juga akan terus menawarkan Panggilan dan SMS tanpa had ke mana-mana nombor di Malaysia, dan kini bermula pada harga RM98 sebulan.

Nota: Jumlah bulanan dalam jadual di atas termasuk perlindungan peranti premium.

Untuk mendaftar ke Zerolution melalui Pelan MaxisONE baru, sila lawati mana-mana Pusat Maxis atau Rakan Eksklusif Maxis di seluruh negara atau lawati Maxis Online Store kami. Untuk maklumat lanjut mengenai Zerolution, sila layari www.maxis.com.my.

Maxis on track with JENDELA targets with 2021 initiatives well underway

Maxis continues to expand its fibre footprint with more than 6,500 premises passed in 2020. With that, Maxis has delivered 100% of its own 2020 targets for Jalinan Digital Negara (JENDELA), accelerating capacity with upgrades of more than 35% of the total upgrades of 16,367 sites by the industry.

Maxis inspires Malaysian families to celebrate health as a blessing this CNY

In these extraordinary times, Maxis remains committed to supporting the nation and customer needs with many initiatives. As the Chinese New Year festive season approaches, Maxis is ringing in the celebrations with an inspiring message to all Malaysians, on the importance of health and family togetherness this festive season.

Maxis closes 2020 with resilient performance on the back of its converged solutions leadership

Maxis Berhad (Maxis) announced today that it closed 2020 with a resilient Q4 performance, registering stable Service Revenue and a healthy normalised EBITDA, while maintaining a high EBITDA margin.