Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Rumah-Rumah Kebajikan Masing-Masing Menerima RM10,000, Hasil Kutipan Derma Kempen Digital Maxis

 

Ia adalah satu perkara yang amat istimewa apabila rakyat Malaysia bekerjasama untuk satu tujuan yang baik. Berikutan kempen ‘Share The Light’ yang diadakan bulan lalu bersempena dengan perayaan Deepavali, 10 buah rumah kebajikan di seluruh negara telah menerima RM10,000 setiap satu, hasil daripada kempen tersebut.

Sebelum ini, Maxis telah bekerjasama dengan LINE untuk memberi kuasa kepada rakyat Malaysia untuk menderma secara digital bersempena musim perayaan. Orang ramai hanya perlu menyaksikan video ‘Share The Light’ dan memuat turun pelekat Deepavali percuma daripada LINE. Bagi setiap muat turun, Maxis berikrar untuk menderma RM1 kepada 10 rumah kebajikan kanak-kanak terpilih di seluruh negara. Jumlah muat turun kini telah melebihi 100,000.

"Kami terharu dengan sambutan yang amat menggalakkan yang telah kami terima untuk kempen ini. Kami dapat mewujudkan impak yang positif dan memberi kuasa kepada rakyat Malaysia untuk menggunakan platform digital untuk menyalurkan derma mereka,” kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Selain daripada menyampaikan cek ke rumah-rumah kebajikan dari ketua wilayah masing-masing, kakitangan Maxis turut menganjurkan pelbagai permainan dan aktiviti untuk para penghuni, yang terdiri terutamanya daripada kanak-kanak. Rumah-rumah kebajikan termasuk Vision Home (Perak), Bethel Children (Johor), Sunshine Cottage (Kedah), Angels Children’s Home (Kuala Lumpur), Pusat Jagaan Kanak-Kanak Sayang (Selangor), Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Terencat Akal (Pahang), Handicapped & Mentally Disabled Children’s Centre (Melaka), Shan Children’s Home dan Children’s Protection Society (Pulau Pinang); dan Rumah Kebajikan Karunai Illam Malaysia (Kuala Lumpur).

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE