Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Penulis-Penulis Blog Beraksi Di Acara Maxis 4G Bloggers Blaze

39 penulis blog gaya hidup dan teknologi dari Lembah Klang menyertai acara sulung ‘Maxis 4G Bloggers Blaze’
Para peserta dibahagikan dalam kumpulan dan mengambil bahagian dalam pelbagai cabaran yang memerlukan kelajuan dan tenaga yang tinggi

Acara dianjurkan oleh Maxis untuk mempamerkan kelajuan dan liputan rangkaian 4G LTE pertama di Malaysia
39 penulis blog gaya hidup dan teknologi telah beraksi dengan penuh tenaga dan kepantasan pada 8 Disember apabila mereka mengambil bahagian dalam acara sulung‘Maxis 4G Bloggers Blaze’. Dianjurkan oleh Maxis Berhad (Maxis) untuk mempamerkan kelajuan dan liputan rangkaian 4G LTE, acara ala ‘The Amazing Race’  tersebut menyaksikan penulis blog merentasi Lembah Klang untuk mengambil bahagian dalam pelbagai cabaran seperti memanjat dinding (wall climbing) dan perlumbaan go-kart.

Sebelum acara tersebut bermula, para peserta telah dibahagikan kepada 10 pasukan yang setiap satunya terdiri daripada empat orang, dan diberi nama pasukan yang melambangkan kelajuan, seperti Pasukan Jaguar, Pasukan Cheetah dan Pasukan Barracuda. Di setiap lokasi cabaran, para peserta dikehendaki sama ada mengambil gambar atau video ahli pasukan mereka menjalankan cabaran, dan menghantarnya ke marsyal permainan yang ditetapkan atau memuat naik ke Facebook menggunakan peranti diupaya 4G LTE yang disediakan. Mereka juga menggunakan peranti tersebut untuk mengimbas kod QR untuk mendapatkan petunjuk yang kemudiannya akan menyediakan mereka dengan lokasi cabaran yang seterusnya. Sepanjang hari, mereka juga digalakkan menghantar laporan terkini melalui akaun media sosial peribadi mereka dengan menggunakan hashtag #Maxis4GBloggersBlaze.

Para peserta juga mengambil bahagian dalam cabaran terakhir dalam bentuk pertandingan memakan tembikai. Pasukan Stallion dan Pasukan Leopard muncul sebagai pemenang apabila mereka masing-masing mendapat dua tempat teratas. Ahli-ahli Pasukan Stallion, yang terdiri daripada Rebecca Saw (rebeccasaw.com), Joel Wong (leonhart90.blogspot.com), Charmaine Pua (tallpiscesgirl.com) dan Rawlins Una (byrawlins.com), membawa pulang Samsung Galaxy Note 3 dan  Modem Mudah Alih WiFi 4G LTE (MiFi), manakala Pasukan Leopard yang terdiri daripada Budiey (budiey.com), Tengku Nur Raihan (penmerah.com), Henry Lee (clevermunkey.com) dan Kifli Mally (kiflimally.com) memenangi iPad Mini dan Modem Mudah Alih WiFi 4G LTE (MiFi), - semuanya peranti diupaya 4G LTE, yang akan membolehkan mereka terus menikmati perkhidmatan 4G LTE Maxis.

Archives
Tags

Popular
Posts

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

TELL ME MORE
Maxis collaborates with MRCS to support mobile vaccination programme

Maxis collaborates with MRCS to support mobile vaccination programme

In line with the government’s aspirations to accelerate vaccination in the country under the National COVID-19 Immunisation Programme (PICK), Maxis has collaborated with Malaysian Red Crescent Society (MRCS) to support their mobile vaccination programme.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE