Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Selamat datang ke Maxis 5G

Rangkaian kami yang dinaik taraf dengan menumpukan 5G untuk memberikan pengalaman pelanggan terunggul di mana pengguna individu dan perniagaan boleh menikmati kehebatan 5G, malah mampu kekal berhubung secara menyeluruh dengan rangkaian Maxis yang anda boleh diyakini. Ini barulah 5G sebenar.

Terokai lebih lanjut pelan 5G kami

Kekal berhubung dengan pilihan meluas pelan 5G dan perkhidmatan.

Semak penjejak liputan 5G kami

Temui lokasi liputan 5G secara menyeluruh dengan rangkaian meluas kami.

Perhatian: Peta liputan 5G disediakan oleh DNB dan Maxis tidak bertanggungjawab bagi ketidaksediaan atau ketepatan. Sekiranya terdapat kejadian, semua peta liputan diberikan atas tujuan maklumat sahaja berdasarkan permutasi matematik. liputan perkhidmatan sebenar, kualiti, dan lokasi boleh didapati bergantung kepada beberapa faktor seperti had sistem, topografi, liputan dalam bangunan, model telefon dan modem. Maklumat yang diberikan disini tidak menjamin perkhidmatan boleh didapati. perkhidmatan hanya diberikan berdasarkan cara terbaik.

Naik taraf ke Maxis Postpaid serba baharu dengan 5G

Ikuti langkah ini untuk naik taraf ke pelan 5G baharu

Pelanggan baharu Maxis? Klik sini untuk miliki pelan Maxis Postpaid serba baharu

OR

Miliki akses ke 5G hari ini

Pilihan untuk nikmati percuma akses 5G bulanan.

Pelanggan baharu Maxis? Klik sini untuk miliki pelan Maxis Postpaid serba baharu

Pelanggan baharu Maxis? Klik sini untuk miliki pelan Maxis Postpaid serba baharu

Soalan-soalan Lazim

5G Network

  • 5G ialah teknologi mudah alih terkini, menggantikan 4G. Ia seperti menaik taraf kepada kereta sport berlajuan tinggi. Dengan 5G, data bergerak lebih pantas, tiada sekatan, dan boleh digunakan pada pelbagai peranti dengan kelajuan yang sama.

  • 5G dicipta sama seperti telefon dihubungkan kepada menara dengan menggunakan gelombang radio. Kini, ia seperti mengecas kelajuan internet anda. Gelombang yang lebih pantas untuk pemindahan data lebih cepat, sesuai untuk strim video dan main game pada telefon anda. Selain itu, ia membawa perubahan terbesar kepada peniagaan di mana pelbagai peranti disambungkan dengan lebih lancar, menjadikan internet lebih berkuasa daripada sebelumnya.

  • 100 kali lebih pantas daripada 4G, dengan kelajuan mencecah 1Gbps seperti memuat turun filem HD dalam beberapa minit sahaja.

  • Ya, 5G tersedia di Malaysia. 5G sedang berkembang dengan pantas di Malaysia. Semak liputan 5G di sini.

  • Jika anda mempunyai kad SIM lama, anda perlu menaik taraf kepada yang baharu. Tetapi, jika kad SIM anda menyokong 4G LTE, anda boleh terus beralih ke 5G dengan mudah. Hanya dail *100*8*5# dan anda akan tahu sekiranya anda perlu mendapatkan kad SIM baharu.