Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis dan Public Bank bekerjasama untuk mempercepat penerimagunaan digital antara PKS Malaysia

Maxis and Public Bank collaborate to further accelerate digital adoption among Malaysian SMEs
  • Kerjasama menumpukan kepada pendidikan dalam penerimagunaan digital untuk PKS
  • Pelanggan Public Bank dapat memanfaatkan secara langsung penyelesaian ketersambungan dan digital oleh Maxis Business
  • PKS akan menerima bimbingan tentang pelbagai geran pendigitalan dan penyelesaian pembiayaan yang tersedia, termasuk Geran Digital PMKS Madani pihak Kerajaan

Maxis dan Public Bank Bhd. (Public Bank) akan bekerjasama untuk mempercepatkan penerimagunaan digital dalam kalangan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) Malaysia. 

Melalui kerjasama ini, yang telah dimeterai di sebuah majlis pertukaran Memorandum Persefahaman (MoU), kedua-dua pihak akan menjalankan program kesedaran bersama untuk mempromosikan digitalisasi antara PKS. Ini juga akan membuka jalan untuk PKS mengakses penyelesaian digital, bersama dengan bantuan kewangan untuk melaksanakannya. 

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Public Bank, Tan Sri Dato’ Sri Dr. Tay Ah Lek, berkata kerjasama ini akan melihat PKS Malaysia mendapat yang terbaik daripada kedua-dua bidang kewangan dan teknologi.

quote

Kami percaya bahawa dengan menggabungkan kepakaran kewangan kami dengan kebolehan teknologi Maxis, kami dapat memberikan impak yang bermakna dalam transformasi digital PKS Malaysia, membolehkan mereka berkembang dan menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara. Public Bank dan Maxis bersama-sama berdedikasi untuk menyokong perniagaan dalam perjalanan mereka ke arah kejayaan, memanfaatkan yang terbaik daripada perbankan dan teknologi, - Tan Sri Dato’ Sri Dr. Tay, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Public Bank

quote

Kami gembira kerana mempunyai Public Bank sebagai rakan kerjasama yang berfikiran sama dalam mencerminkan komitmen kami untuk membantu PKS. Sebagai sebuah syarikat telekomunikasi bersepadu, Maxis Business ialah rakan kerjasama yang dipercayai untuk perusahaan berbilang saiz. Kami ingin memudahkan digitalisasi untuk PKS, supaya mereka boleh memberi fokus kepada mengembangkan perniagaan mereka. Melalui kerjasama ini, kami berharap dapat bersama-sama memacu transformasi digital PKS Malaysia, - Goh Seow Eng, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis

Untuk impak maksimum bagi kerjasama ini, kedua-dua pihak akan menerokai langkah untuk bersama-sama melibatkan pelanggan masing-masing melalui aktiviti di lapangan dan dalam talian. Ini mungkin termasuk aktiviti seperti acara kesedaran di rangkaian cawangan Public Bank.

Sementara itu, Maxis Business akan menjadi rakan telekomunikasi dan digital rasmi Program Bantuan Digital PKS PB enterprise oleh Public Bank. Ini akan membolehkan pelanggan PKS Public Bank untuk mengakses rangkaian penyelesaian ketersambungan dan digital Maxis untuk memenuhi pelbagai keperluan perniagaan mereka, seperti ketersambungan mudah alih dan tetap, pembayaran, e-dagang, awan, dan keselamatan siber.

Maxis Business juga akan membantu pelanggan PKS Public Bank memohon untuk geran pendigitalan iaitu Geran Digital PMKS Madani oleh Kerajaan Malaysia untuk mengimplementasikan penyelesaian-penyelesaian tersebut. PKS yang memerlukan bantuan kewangan lanjut juga boleh meneroka pelbagai penyelesaian pembiayaan yang ditawarkan oleh Public Bank.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://www.pbenterprise.com/digital-sme-assist

Archives
Tags