Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis dan Digital Penang bekerjasama untuk memacu ekosistem teknologi untuk PKSM

Maxis and Digital Penang collaborate to boost technology and digital ecosystem for MSMEs
  • Kerjasama tersebut menyokong visi Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk menjadi negeri yang berfokuskan keluarga, hijau dan pintar menjelang 2030
  • Digital Penang akan memupuk hubungan dalam Maxis dan Komuniti Daerah Digital Kreatif
  • Maxis akan memanfaatkan penyelesaian digitalnya untuk menyokong perniagaan di Pulau Pinang dan memberi peluang kepada pemilik perniagaan untuk meningkatkan kemahiran atau melatih semula

Maxis dan Digital Penang telah memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) untuk membangunkan ruang ekosistem teknologi dalam segmen Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PKSM) Pulau Pinang. Kerjasama ini menyokong visi Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk menjadi negeri yang berfokuskan keluarga, hijau dan pintar menjelang 2030.

Digital Penang akan memainkan peranan penting dalam memupuk hubungan dalam Maxis dan Komuniti Daerah Digital Kreatif, memudahkan perjalanan transformasi digital PKSM, dan memperkasakan usahawan melalui inisiatif latihan.

Maxis, sebagai penyedia penyelesaian bersepadu yang terkemuka, akan memanfaatkan penyelesaian digital Maxis Business, kesambungan mudah alih 5G dan perkhidmatan fiber untuk menyokong PKSM di Pulau Pinang untuk meningkatkan penggunaan digital.

Di samping itu, Maxis akan memberi peluang kepada pemilik perniagaan untuk meningkatkan kemahiran atau melatih semula melalui program komunitinya, eKelas Usahawan. Program pemasaran digital percuma tersebut melengkapkan usahawan dan perniagaan kecil, terutamanya dari segmen B40, dengan alatan dan kemahiran digital asas untuk mewujudkan kehadiran digital yang lebih kuat.

quote

“Kerjasama dengan Maxis ini merupakan satu pencapaian penting dalam usaha kami ke arah menjadikan Pulau Pinang sebagai sebuah hab teknologi digital. Kerajaan Negeri Pulau Pinang komited untuk membangunkan komuniti kita dan memastikan PKSM kita kekal kompeten dalam era digital ini. Ianya sejajar dengan wawasan Penang2030 dan Pelan Induk Transformasi Digital," - YB Zairil Khir Johari, EXCO Infrastruktur, Pengangkutan dan Pembangunan Digital Pulau Pinang yang juga merupakan pengarah lembaga Digital Penang.

Ts. Ng Kwang Ming, Ketua Pegawai Eksekutif Digital Penang menekankan bahawa kerjasama ini tepat pada masanya.

quote

“Kami bekerjasama dengan komuniti untuk meningkatkan kesedaran tentang nilai dan faedah pendigitalan. Ini termasuk PKSM untuk meningkatkan kehadiran dalam talian mereka dan meluaskan jangkauan perniagaan mereka di luar sempadan Pulau Pinang,” - Ts. Ng.

quote

“Maxis komited untuk memperkasakan perniagaan PKSM Malaysia dengan pemboleh digital untuk menyertai ekonomi digital era baharu. Kerjasama kami dengan Digital Penang merupakan pencapaian penting yang menekankan dedikasi kami untuk memupuk pertumbuhan PKSM di Pulau Pinang, membolehkan mereka berkembang maju dalam era digital sambil mengekalkan daya saing,” - Prateek Pashine, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan Maxis.

Maxis Business, dengan kepakaran, set kemahiran dan pengalamannya, menawarkan penyelesaian generasi akan datang untuk pelanggannya melalui portfolio yang diperluaskan. Portfolio itu termasuk 5G, kesambungan mudah alih, fiber, internet benda (IoT), awan, perkhidmatan terurus, penyelesaian ruang kerja moden dan perkhidmatan gred perusahaan. Penyelesaian ini disokong oleh Maxis Programmable Network, rangkaian ditakrifkan perisian tercanggih yang diperakui oleh MEF 3.0.

Archives
Tags