Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis perkuat keupayaan awan perusahaan dengan penawaran Right Cloud

Maxis reinforces cloud capabilities for enterprises with Right Cloud proposition
  • Keupayaan sebagai penyedia menyeluruh bagi perusahaan untuk memiliki Right Cloud, Right Expertise dan Right Network dengan perkhidmatan penyelesaian awan yang lengkap
  • Platform pengurusan awan memberi pengguna akses dan kawalan ke sumber awan organisasi dengan kecekapan yang lebih baik 
  • Maxis Right Cloud disokong oleh kemampuan dalaman, kumpulan pakar awan yang diperakui dan perkongsian bersama penyedia awan terkemuka dunia

Memahami peningkatan keperluan untuk mengakses dan mengawal sumber di seluruh organisasi, Maxis hari ini melancarkan penawaran Right Cloud, membebaskan perusahaan dari kerumitan penggunaan awan sambil memaksimumkan potensi sebenar. Penawaran ini mengukuhkan kemampuan Maxis sebagai penyedia perkhidmatan awan yang menyeluruh, disokong oleh kepakaran dan kesalinghubungan yang tepat.

Maxis Right Cloud diupayakan dengan platform pengurusan agnostik awan, yang memberi pengguna lebih pandangan dan kawalan sumber awan mereka, bahkan beban kerja dari penyedia awan awam terkemuka. Ini sangat berguna untuk perusahaan yang memanfaatkan pelbagai penyedia awan dan inginkan pandangan sepusat tentang bagaimana mereka kini menggunakan sumber digital mereka.

“Kami di Maxis percaya bahawa perjalanan penggunaan awan yang berjaya bermula dengan pemilihan perkhidmatan awan yang tepat yang dapat memenuhi keperluan organisasi berdasarkan objektif dan cabaran semasanya. Penawaran baru kami dibina berdasarkan tiga elemen penting - Right Cloud, Right Expertise dan Right Network. Gabungan ini dapat menyokong perusahaan dengan perjalanan transformasi awan holistik dari reka bentuk ke pelaksanaan, sehingga mereka dapat fokus dalam memacu kejayaan hasil perniagaan. Cita-cita kami untuk mempercepat penerapan awan di negara ini selari dengan komitmen Maxis untuk menyokong agenda digital negara,” kata Claire Featherstone, Ketua Amalan Perusahaan Maxis.

Maxis reinforces cloud capabilities for enterprises with Right Cloud proposition image

Maxis Right Cloud disokong oleh kemampuan dalaman menyeluruh dari menilai, merancang, membina, melakukan migrasi, mengawal keselamatan dan mengurus infrastruktur awan untuk perniagaan. Selain bekerjasama dengan penyedia awan awam terkemuka serta perkhidmatan awan swasta dan hibrid, Maxis juga mempunyai kumpulan pakar teknikal dengan akreditasi sepenuhnya dan disahkan oleh AWS dan Microsoft. Maxis terus membangun kepakaran teknikal yang tepat melalui pengambilalihan ICMS dan Peering One baru-baru ini yang telah memperkuat keupayaannya sebagai penyedia penyelesaian sehentihujung ke hujung dengan penawaran awan lengkap yang memenuhi spektrum penuh keperluan perniagaan.

Semua penyelesaian awan Maxis diakses melalui Maxis Programmable Network (MPN), rangkaian pertama di Malaysia yang ditentukan oleh perisian yang dapat diprogramkan yang disahkan Metro Ethernet Forum (MEF) 3.0. Jaringan ini dirancang untuk memungkinkan perniagaan untuk mengukur permintaan kapasiti dengan andal untuk memenuhi keperluan perskitaran IT yang berubah dengan pesat sambil beroperasi pada prestasi yang tinggi secara konsisten. Perkhidmatan seperti Bandwidth on Demand, Internet Berdasarkan Penggunaan, dan Cloud Connect semuanya disediakan melalui MPN.

Sebagai penyedia penyelesaian konvergen terkemuka di Malaysia, Maxis menyediakan perkhidmatan profesional awan dan terkawal dari strategi dan nasihat, migrasi dan pengoptimuman, keselamatan dan pemodenan aplikasi dengan sokongan terurus. Pada masa ini Maxis menawarkan Public Cloud, Private Cloud, Hybrid Cloud, Backup as a Service, Data Center Services, Data Center dan Cloud Connect.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai portfolio Maxis Right Cloud, lawati https://business.maxis.com.my/en/campaign/maxis-right-cloud/.

Archives
Tags