Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis menghormati ‘Amma’ dan kebijaksanaannya sempena Deepavali ini

Deepavali
  • Filem kempen perayaan Deepavali Maxis, The Most Influential Influencer, memberi penghormatan kepada Amma; kebijaksanaan serta pembawa cahaya dalam zaman digital ini
  • Potensi teknologi sangat besar tetapi perlu dilayari dengan ilmu, kebijaksanaan dan kemanusiaan - mengajak rakyat Malaysia untuk berkongsi kata-kata hikmat Amma untuk sentiasa berada di hadapan dengan cahayanya
  • Di sebalik perayaan dan makanan, Deepavali menyentuh orang di sekeliling kita, keluarga dan orang tersayang

Pepatah budaya, ‘Matha, Pitha, Guru’, atau ‘Ibu, Ayah, Guru’, menunjukkan kepentingan peranan suci Amma dalam keluarga sebagai pengasuh, pendidik, dan pembawa cahaya. Dalam masa yang luar biasa ini, Maxis menekankan perlunya cahaya penyuluh dari Amma untuk memberi kekuatan dan bimbingan, dengan filem kempen perayaan Deepavali, The Most Influential Influencer.

Filem ini mengikuti Arvind, seorang pengaruh media sosial yang bercita-cita tinggi, namun tidak dapat persembahkan video yang disukai ramai. Arvind tertekan dengan komen negatif yang diterima dalam talian serta dengan ketegangan hubungannya dengan Amma yang semakin meningkat, Arvind mengalami kekecewaan. Tetapi dengan kasih sayang dan laddu Amma, Arvind mendapat kekuatan dan inspirasi dalam cara yang tidak disangka-sangkanya, dan cahaya tersebut mendekatkan mereka bersama Deepavali ini.

“Kempen perayaan kami tahun ini diilhamkan oleh cahaya yang paling terang, ‘Amma’ atau pengaruh paling berpengaruh dalam hidup kita, siapa pun mereka, kerana di sebalik perayaan dan makanan, Deepavali benar-benar mengenai orang di sekeliling kita, keluarga kita, dan orang tersayang. Membolehkan tradisi dan teknologi wujud bersama dan menguatkan satu sama lain, kami mahu rakyat Malaysia membawa kata-kata hikmat Amma untuk menjadikan Internet tempat yang lebih baik bagi mereka yang mencari bimbingan dan jawapan juga. Sempena Deepavali tahun ini, kami menyeru rakyat Malaysia untuk berkongsi apa yang #AmmaSays, dan sentiasa mendahului dengan cahayanya,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Pemasaran, Maxis.

Potensi teknologi sangat besar tetapi perlu dilayari dengan pengetahuan, kebijaksanaan dan kemanusiaan. Dengan itu, Maxis menjemput rakyat Malaysia untuk berkongsi kata-kata hikmat dan foto Amma di media sosial, dan sertakan dengan hashtag #AmmaSays, supaya orang lain dapat mencari cahayanya dengan mudah. Layari https://www.maxis.com.my/en/campaigns/deepavali2021/ untuk mengetahui caranya.

Archives
Tags