Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis Digital Marketing Starter Kit bolehkan PKS menjangkau lebih ramai pelanggan

 • Platform pemasaran digital serba lengkap untuk membantu perniagaan mewujudkan kehadiran dalam talian yang berkesan untuk menjangkau lebih ramai pelanggan
 • Percubaan percuma selama 30 hari kini tersedia untuk perniagaan yang berminat untuk meneroka platform ini
 • PKS yang berdaftar mempunyai akses segera ke latihan yang kaya dengan kandungan dan akses keutamaan ke Webinar dan acara langsung Maxis

Maxis telah melancarkan Digital Marketing Starter Kit, platform pemasaran digital serba lengkap yang membantu perniagaan menjangkau lebih banyak pelanggan dalam talian. Direka untuk memperkasakan perniagaan yang baru dalam eDagang dan mereka yang tidak mempunyai pengalaman pemasaran digital, Digital Marketing Starter Kit adalah sebahagian daripada penawaran eDagang dan Runcit Maxis.

Perniagaan yang berminat untuk meneroka ciri terbaru ini dapat menikmati percubaan percuma selama 30 hari sebagai permulaan. Tempoh percubaan percuma memberikan kelonggaran untuk membatalkannya pada bila-bila masa, tanpa menanggung kos atau bayaran tambahan. Sebagai tambahan, Digital Marketing Starter Kit boleh dituntut di bawah Geran Digitalisasi SME.

“Meningkatkan penggunaan digital bukanlah pilihan untuk PKS tetapi suatu keperluan untuk bertahan dalam persekitaran yang sangat kompetitif. Sudah bertahun kami menyokong segmen kritikal ini  melalui penyelesaian digital kami dan dengan sukacitanya, meneruskan komitmen dengan Digital Marketing Starter Kit kami. Platform ini pada dasarnya dapat membuka peluang baru bagi mereka untuk menjadi bahagian penting dari ekosistem digital yang berkembang pesat dan berkembang ke pasaran domestik dan bahkan antarabangsa,” kata Claire Featherstone, Ketua Amalan Perusahaan Maxis.

Cara terpantas dan paling mudah untuk masuk dalam talian

Digital Marketing Starter Kit menangani beberapa perkara penting bagi perniagaan: Kekurangan masa dalam menguruskan pelbagai platform digital dan saluran penjualan; sedikit atau tidak ada kepakaran untuk menjangkau pembeli dalam talian dengan berkesan; dan dana yang terhad untuk menggunakan khidmat luar bagi karya kreatif untuk kerja pengiklanan.

Dengan Starter Kit, perniagaan dapat membangun kehadiran dalam talian dengan cepat dalam empat langkah mudah:

 1. Pilih objektif pemasaran anda
 2. Pilih di mana anda mahu iklan anda dilihat
 3. Pilih khalayak dan sasaran anda berdasarkan lokasi, minat dan banyak lagi.
 4. Buat iklan menarik dengan templat reka bentuk yang siap digunakan
Faedah
 • Jimat masa dan jangkau lebih banyak pelanggan dengan membuat iklan digital yang berkesan di Facebook, Instagram dan Google secara serentak pada satu platform, tanpa perlu membuat dan mengurus banyak akaun media sosial. Maxis adalah telko pertama di Malaysia yang menyediakan penyelesaian yang memudahkan platform tunggal ini.
 • Kenal pasti khalayak yang tepat berdasarkan industri mereka
 • Dorong pelanggan ke kedai fizikal dengan baucar digital
 • Kirim SMS dan e-mel automatik yang diperibadikan kepada pelanggan atau prospek
 • Tingkatkan pasukan dengan bengkel dan latihan mengenai eDagang dan Pemasaran Digital

Untuk mendaftar percubaan percuma selama 30 hari dan mengetahui bagaimana Digital Marketing Starter Kit dapat membantu PKS menjangkau khalayak baru, lawati: https://business.maxis.com.my/en/digital-solutions/digital-marketing-starter-kit/

Dengan Digital Marketing Starter Kit dan Geran PKS, perniagaan kini boleh mendaftar bila-bila masa dan di mana sahaja kerana platform ini mempunyai proses onboarding digital sepenuhnya. Onboarding adalah tanpa sentuhan dan selamat kerana semua borang pendaftaran, pengenalan wajah Electronic Know Your Customer (eKYC), dan pengesahan dokumen dilakukan secara dalam talian.

Sebagai Penyedia Penyelesaian Teknologi oleh MDEC di bawah Geran Digitalisasi PKS, Maxis membolehkan PKS menuntut hingga RM5,000 untuk mengambil pelbagai penyelesaian digital dari Maxis. Maxis Business juga mempunyai SME Help Squad yang berdedikasi untuk membimbing perniagaan di setiap langkah, menghasilkan proses aplikasi yang lebih sederhana, lebih mudah dan memaksimumkan peluang dana mereka.

Setelah didaftarkan, PKS dapat mengakses platform latihan yang kaya dengan kandungan eDagang dan Runcit Maxis serta mendapat akses ke webinar dan acara langsung kami dengan pemimpin pemikiran industri dan rakan global.

Archives
Tags