Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis dan Team Secret perbaharui kolaborasi, perkasa generasi baru pemain betaraf dunia di Malaysia untuk #BikinSampaiJadi

Maxis dan Team Secret perbaharui kolaborasi, perkasa generasi baru pemain betaraf dunia di Malaysia untuk #BikinSampaiJadi
  • Peminat akan berpeluang bertemu dan bermain dengan barisan PUBG kelas dunia Team Secret, dan memenangi hadiah menarik menerusi Hotlink Facebook pada 11 Mac
  • ‘Kelas #BikinSampaiJadi Bersama Team Secret’ akan dilancarkan pada bulan April untuk membolehkan pemain yang berazam tinggi untuk mencorak semula pengalaman mereka Maxis komited untuk membantu mengembangkan eSports Malaysia dengan memupuk bakat Malaysia yang bertaraf dunia dan membolehkan mereka Terus Menerajui

eSports telah berkembang menjadi fenomena global dan semakin ramai pemain Malaysia menunjukkan kemahiran mereka di pentas antarabangsa. Komitmed untuk menyokong bakat tempatan, Maxis dan Team Secret PUBG Mobile Team telah mengumumkan kerjasama berterusan mereka dengan tema #BikinSampaiJadi, dengan objektif bersama untuk memberi inspirasi kepada pemain generasi baru dengan Maxis sebagai rangkaian pilihan.

Peminat juga boleh meraikan peluang bertemu dan bermain dengan barisan pasukan baru, serta memenangi hadiah menarik di laman Facebook Hotlink pada 11 Mac, jam 9 malam. Sementara itu, Maxis akan melancarkan siri 8 episod ‘Kelas #BikinSampaiJadi Bersama Team Secret’ mulai 16 April. Kelas-kelas ini akan merangkumi pandangan, analisis dan strategi yang belum pernah dilihat dari sudut pemain profesional, jurulatih dan penganalisis untuk melengkapkan dan membolehkan pemain yang berazam tinggi untuk mencorakkan semula cara mereka melihat dan bermain PUBG Mobile. Kelas-kelas ini akan disediakan di Facebook Hotlink.

“Malaysia merupakan satu pasaran permainan terbesar di Asia Tenggara dan telah berkembang dengan pesat pada tahun lalu. Kami teruja dapat menjadi sebahagian daripada pertumbuhan eSports melalui kerjasama kami dengan Team Secret, yang bertujuan untuk memperkasakan dan memberi inspirasi kepada komuniti pemain untuk #BikinSampaiJadi dengan formula yang menggabungkan semangat dan rangkaian terbaik. Tenaga dan dedikasi mereka untuk mengangkat Malaysia di arena eSports global menjadi motivasi kami, dan dengan memanfaatkan kekuatan kami, kami ingin membantu mengembangkan Malaysia menjadi hab eSports utama dengan memupuk bakat Malaysia bertaraf dunia dan membolehkan mereka Terus Menerajui,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Pemasaran Maxis.

"Tahun lalu ini sangat menggembirakan untuk Team Secret. Kami telah memperkenalkan barisan pemain baru, taktik serta pencapaian baru-baru ini, menduduki tempat ke-7 dalam Kejuaraan Global. Komitmen kami tetap sama, iaitu untuk membina komuniti eSports dengan fokus untuk memupuk budaya positif dalam eSports berasaskan pasukan. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Maxis kerana berkongsi cita-cita yang sama dan menyokong kami dalam melengkapkan dan membolehkan pasukan dengan peranti dan hubungan terbaik,” kata John Yao, Ketua Pegawai Eksekutif Team Secret.

Maxis telah menjadi penaja pasukan Team Secret PUBG Mobile Malaysia sejak tahun 2019. Dengan memanfaatkan keupayaan Maxis sebagai Rangkaian No. 1 Malaysia dan Team Secret sebagai organisasi permainan terkenal di dunia, kini kedua-dua pihak telah mencipta kandungan bersama lebih dari 180,000 minit - merangkumi petua untuk menjadi pemain pro, penipuan pro dengan pasukan SEA, sesi langsung, vlog, dokumentari dan banyak lagi.

Team Secret PUBG Mobile Team baru-baru ini layak ke PUBG Mobile Global Championship Finals sebagai pasukan PUBG Mobile berprestasi terbaik di Malaysia yang muncul di tempat ke-7. Di samping itu, pasukan memperkenalkan dua pemain baru, Fredo Sameon dan Jumper, bersama dengan tiga pemain sedia ada Madtoi, iShotz dan uHighboy. Jurulatih pemain PUBG sebelumnya, Azizan Mansor (Seraveem) dan penganalisis pasukan, Jay Lim "Y2K" Jam Jiang, kedua-dua tokoh yang disegani dalam industri eSports dan Y2K juga bergabung dengan pasukan sebagai jurulatih dan penganalisis pasukan.

Sepanjang tahun lalu, Maxis dan Hotlink telah melancarkan beberapa produk dan pelan  untuk pengalaman permainan yang unggul, termasuk pengalaman WiFi Rumah yang lebih baik dengan Maxis Fiber dan pelancaran WiFi 6 barunya, telefon pintar permainan terbaru dengan Maxis Zerolution, dan Internet, panggilan dan hotspot tanpa had untuk pelanggan Hotlink Prepaid Unlimited.

Terus menyokong dan ikuti perjalanan mereka di #BikinSampaiJadi untuk menjadi juara dunia pertama Malaysia di PUBGM. Nantikan di Facebook Hotlink dan Facebook Team Secret untuk lebih lanjut.

Archives
Tags