#MYBaikHati | Sumbang peranti kepada keluarga B40! Baca

Sumbang peranti kempen #MYBaikHati! Baca

di sini

Enable Maxis VoLTE to experience lifelike call quality! For detailed steps and info, click

Experience lifelike call quality with VoLTE! Click

here.

Maxis beri inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk raikan kesihatan sebagai keberkatan Tahun Baru Cina ini

• Filem perayaan Maxis, Little Lion memberikan pandangan introspektif terhadap kepentingan nilai kekeluargaan di sebalik tahun yang amat luar biasa
  • Ikut serta dalam kempen melalui peraduan di media sosial #MaxisHealthytoHuat yang diilham oleh Tarian Singa dan berpeluang memenangi telefon bimbit 5G
  • Ganjaran dan tawaran istimewa untuk pelanggan Maxis, Hotlink, Hotlink Postpaid dan Maxis Business bersempena Tahun Baru Cina

Pada masa yang mencabar ini, Maxis tetap komited untuk menyokong keperluan negara dan pelanggan dengan pelbagai inisiatif. Menjelang perayaan Tahun Baru Cina, Maxis raikan pesanan yang membawa inspirasi kepada rakyat Malaysia terhadap kepentingan kesihatan dan nilai kekeluargaan pada masa ini.

Kemakmuran keluarga sejati membawa makna yang berbeza, seperti yang digambarkan dalam filem perayaan Maxis, Little Lion. Seorang budak lelaki berusia tujuh tahun, yang bercita-cita menjadi penari tarian singa yang terkenal dalam kumpulan tarian singa keluarganya, kecewa apabila ahli keluarganya lebih sibuk dengan tugas harian dan bukannya Latihan, apatah lagi ketika dalam kekangan pandemik yang menyebabkan kekurangan tempahan persembahan. Namun, budak lelaki tersebut mendapat pengajaran bahawa kekayaan dan kemasyhuran bukanlah segalanya – yang paling penting, keluarga tetap sihat bersama.

“Mendoakan kesejahteraan antara satu sama lain memang sinonim dengan perayaan Tahun Baru Cina. Bagaimanapun, keutamaannya telah berubah sejak kebelakangan ini. Kami ingin berkongsi dengan rakyat Malaysia perspektif yang berbeza dan makna sebenar perayaan yang sering kali diabaikan – kesihatan diri dan orang yang sayangi. Kesihatan bersama adalah harta yang paling berharga bagi sebuah keluarga. Dalam perayaan tahun ini, lebih-lebih lagi ketika kita mengharungi pandemik COVID-19, Maxis komited untuk membolehkan rakyat Malaysia untuk Terus Menerajui dan tetap sihat bersama melalui kesalinghubungan digital dan media sosial,” kata Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Pemasaran, Maxis.

Seni ‘Healthy to Huat’
Maxis menjemput keluarga di Malaysia untuk mejadi aktif dan sihat bersama di media sosial, melalui aktiviti Tahun Baru Cina yang menyeronokkan, dan diilhamkan oleh pergerakan tarian singa. Pencipta kandungan, Shaine, Audrey Ooi, Jestinna Kuan, Jorise Lee dan Joe Chang, akan menunjukkan lima gerakan dalam video di media sosial. Dalam semangat perayaan, peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia:

1. Peserta perlu merakam video diri bersama ahli keluarga atau kawan melakonkan salah satu atau semua kelima pergerakan ini dengan kreatif sekali:
    • The Horse Stance
    • The Lion Leaps
    • The Lion's Drum Beat
    • The Lion Stands Tall
    • The Lion's Strike
  2. Muat naik seberapa banyak video di Facebook Maxis dengan hashtag #MaxisHealthytoHuat.
  3. Peserta dengan video yang menunjukkan kelima-lima gerakan secara paling kreatif berpeluang memenangi telefon Samsung Galaxy Z Fold2 5G, bernilai RM7,999. Video tersebut mesti dirakam dengan ahli keluarga atau kawan, dan mesti dimuat naik menggunakan hashtag #MaxisHealthytoHuat yang betul. Terdapat 15 telefon Samsung Galaxy Z Fold2 5G untuk dimenangi.

Lebih banyak promo Tahun Baru Cina untuk dinikmati
Selalunya, Maxis dan Hotlink ingin memberi ganjaran kepada pelanggannya dengan lebih banyak promosi dan nilai hebat sempena Tahun Baru Cina:

Tawaran & Promo Butiran
HotlinkMU CNY Promo Pelanggan boleh membeli promo HotlinkMU dengan tawaran GB menarik dari 7-28 Feb!
Hotlink Postpaid – Telefon pintar baru dari RM1! Pelanggan yang mendaftar dengan Hotlink Postpaid boleh membeli Vivo Y12s, Realme C12 atau Vivo Y20 baru dari RM1, mulai sekarang hingga hujung Februari.
Hotlink 牛牛康乐庆丰年
(Hotlink Health & Wealth Ox Year)

Ikuti dua episod livestream CNY dengan influencer terkenal, Jo Mama dan Harry Pang, meneroka tema kekeluargaan, kesihatan dan nasib (zodiac). Saksikan Jo Mama mengajar Harry cara untuk memasak dua hidangan CNY yang enak dan sihat.

·       Tarikh Strim: 11 Feb 2021

·       Masa Strim: 9:30 Malam

Strim di halaman Facebook Hotlink + “Jo妈妈饭团之家” Facebook

Promo Maxis peranti untuk RM1 RM1

Pelanggan Maxis Postpaid boleh membeli telefon baru dengan harga RM1 apabila mereka mendaftar talian tambahan. Tawaran ini berterusan.

Maxis Fibre Samsung TV Pelanggan Maxis Postpaid boleh membawa pulang TV Samsung 4K 65” daripada RM1/bulan apabila mereka mendaftar untuk Maxis Fiber 800Mbps dari RM299/bulan, sementara stok masih ada.
Ganjaran aplikasi Maxis, Hotlink dan Hotlink Postpaid Pelanggan dapat menikmati hadiah khas e-baucar GrabFood dan Lazada bernilai RM10 pada aplikasi Maxis, Hotlink dan Hotlink Postpaid pada 12 Feb, sementara stok masih ada.
Promo Maxis Business Peranti Percuma Pelanggan Maxis Business Postpaid boleh mendapat telefon pintar baru secara percuma apabila mereka mendaftar talian tambahan, mulai sekarang hingga 4 Mac.

Untuk mengetahui langkah-langkah menyertai peraduan di media sosial dan menonton filem Little Lion, sila layari https://www.maxis.com.my/healthytohuat/.

Untuk maklumat lanjut tentang promo dan tawaran, sila layari www.maxis.com.my atau www.hotlink.com.my.

Celcom, Digi, Maxis sign definitive agreement to collaborate on fibre to base station for faster roll out to consumers

Celcom Axiata Bhd (“Celcom”), Digi Telecommunications Sdn Bhd (“Digi”), and Maxis Berhad (“Maxis”) announced that they have concluded a Definitive Agreement to jointly develop and share fibre infrastructure, allowing for faster and more efficient deployment of fibre backhaul to base stations and avoiding duplication of fibre infrastructure in the country. This collaboration will enable improved widespread of 4G connectivity to all Malaysians and increase the country’s fibre infrastructure in line with ambitions under the National Digital Infrastructure Plan (JENDELA), as well as preparing for tower infrastructure for a 5G future.

Maxis and Team Secret renew collaboration to #BikinSampaiJadi, empowering a new generation of world-class gamers in Malaysia

In the past few years, eSports has grown to become a global phenomenon with more and more Malaysian gamers showing their skills on the international stage. Committed to supporting homegrown talent, Maxis and Team Secret PUBG Mobile Team have announced their continued partnership with the theme #BikinSampaiJadi, and a shared objective to inspire the next generation of gamers with Maxis as the preferred network.

Maxis announces Chairman transition

Maxis today announced that Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad bin Raja Tun Uda has decided to step down as Chairman of the Board of Maxis Berhad (Maxis) effective 22 April 2021, upon conclusion of the Company’s Annual General Meeting (AGM). Raja Tan Sri Arshad served as Chairman of Maxis since its listing on Bursa Malaysia in 2009.