Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis terus sokong perniagaan Malaysia dengan penyelesaian eDagang dan Peruncitan yang terbukti berjaya 

Maxis continues to support Malaysian businesses with award-winning eCommerce & Retail solutions
  • Diiktiraf sebagai Specialist Agency of the Year dan Local Hero di A+M Agency of the Year dan Anugerah MARKies 2020 sejajar dengan cita-cita untuk menjadi penyedia penyelesaian konvergen terkemuka di negara 
  • Maxis eDagang & Peruncitan telah menolong perniagaan di dalam talian untuk mendapat pelanggan baru dan meningkatkan pendapatan
  • Perniagaan boleh memilih penyelesaian seperti “Digital Marketing Starter Kit” atau “Cloud POS Lite” untuk kekal berdaya saing dalam masa mencabar ini

Maxis eCommerce & Retail – penyelesaian sehenti untuk perdagangan saluran omni, telah memperkasakan perniagaan Malaysia selama bertahun-tahun, terutamanya pada masa sukar ini untuk memperoleh pelanggan dalam talian baru dan terus meningkatkan pendapatan dengan penyelesaian yang diakui berjaya. Baru-baru ini, syarikat telah diiktiraf sebagai “Specialist Agency of the Year” dan “Local Hero” di A+M Agency of the Year dan MARKies Awards 2020. Pandemik ini telah menunjukkan betapa pentingnya perniagaan untuk mempunyai kehadiran dalam talian yang kuat untuk menjangkau pelanggan di mana sahaja mereka berada.

Sebagai tindak balas dalam menghadapi pandemik, Maxis eCommerce & Retail telah menawarkan perkhidmatan dan penyelesaian baru yang akan menyokong jenama tempatan, terutamanya perniagaan PKS. Digital Marketing Starter Kit adalah platform pemasaran digital sehenti yang membantu perniagaan menggunakan eDagang untuk mejangkau lebih pelanggan dan meningkatkan penjualan dengan melancarkan iklan yang berkesan di Facebook, Instagram dan Google dalam empat langkah mudah. Cloud POS Lite adalah penyelesaian berpatutan yang memberi peluang kepada perniagaan F&B untuk online dalam talian dengan pantas, menjangkau lebih ramai pelanggan dan menguruskan pesanan dengan berkesan dengan rakan pembayaran dan penghantaran bersepadu dalam satu platform. Kedua-dua produk tersebut merupakan sebahagian daripada tawaran SME Digitalisation Grant yang membolehkan perniagaan menuntut subsidi 50% sehingga RM5,000.

Paul McManus, Chief Enterprise Business Officer, Maxis.

“Sebagai penyedia penyelesaian konvergen yang terkemuka, kami berusaha untuk menjadi rakan niaga perniagaan yang dipercayai untuk Terus Menerajui dalam dunia yang sentiasa berubah. Kami memahami cabaran yang mereka hadapi dan mempunyai penyelesaian dan kepakaran untuk membantu meningkatkan perniagaan mereka. Tujuan kami adalah untuk membolehkan perniagaan dari semua saiz memperoleh pelanggan baru dan mendorong lebih banyak pendapatan melalui pakej yang disesuaikan menggunakan pemasaran digital strategik dan analisis mendalam,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan, Maxis.

Pelanggan Maxis, XIXILI Intima (XIXILI), MR.DIY dan Kuvings Malaysia baru-baru ini memperoleh pengiktirafan serantau di Asia eCommerce Awards 2020, yang membariskan  perniagaan terbaik dari segi jenama, eRetailer, dan pasar, agensi dan pemboleh di Asia Selatan, Asia Tenggara dan ANZ wilayah.

XIXILI

Maxis bekerjasama dengan XIXILI, peruncit pakaian dalam untuk mengintegrasikan inovasi kedai web di saluran e-dagang mereka. Dengan misi untuk mendidik dan melibatkan pelanggan untuk mencari pakaian dalam "Perfect Fit" mereka dalam talian, "3D Avatar Virtual Fitting Room" dan "Try in Store" digabungkan. Maxis juga menerapkan strategi pemasaran digital yang strategik untuk mendorong lebih banyak trafik dan prestasi ke kedai web secara signifikan. Pelanggan terlibat pada dalam perjalanan pembelian dan masalah pembelian pakaian dalam talian diatasi melalui iklan video pendidikan dan kolaborasi Bersama influencer.

MR.DIY

Peningkatan ciri kedai web seperti Click and Collect, pengaktifan E-Wallet dan QR Pay, kelajuan pemuatan laman web yang dioptimumkan dan modul penyampaian yang ditingkatkan telah dilaksanakan dengan segera selama pandemik ini untuk membantu meningkatkan pendapatan. Maxis menerapkan strategi pemasaran digital yang berfokus pada produk penting, seperti topeng muka dan pembersih tangan, untuk memenuhi keperluan pelanggan. Secara kolektif, usaha ini meningkatkan trafik penggunaan di kalangan khalayak yang tepat, dan menghasilkan peningkatan eksponensial dalam transaksi dalam talian sebanyak 350% untuk MR.DIY.

Kuvings Malaysia

Maxis mengembangkan perjalanan pelanggan diperibadikan yang unik untuk setiap pengguna. Mereka juga menerapkan pilihan Beli Sekarang, Bayar Kemudian dengan kerjasama Hoolah, untuk memberi insentif kepada pelanggan untuk membeli dengan lebih banyak secara membenarkan pembayaran bulanan. Dengan strategi pemasaran digital yang terus-menerus termasuk pemasaran kandungan yang diperibadikan, Maxis berjaya mendorong trafik sasaran yang tepat ke kedai web Kuvings, untuk lebih banyak penjualan.

Archives
Tags