Is Maxis Fibre available in your area? Click to find out

Is Maxis Fibre available in your area? Click to find out

here!

Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, 

Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, 

here.

Maxis teruskan sumbangan sempena perayaan Krismas, memberi bantuan kelengkapan perlindungan peribadi kepada keluarga di Sarawak

  • Sukarelawan Maxis dari Kuching bekerjasama dengan Hope Place, sebuah NGO untuk menyampaikan pakej Kelengkapan Perlindungan Peribadi (PPE) untuk masyarakat di Bau, Serian dan Siburan
  • Pakej PPE memastikan masyarakat sentiasa selamat
  • Topeng muka dan cecair pembasmi kuman juga disumbangkan kepada Hope Place bagi keselamatan semasa melakukan tugas-tugas sukarelawan

Menyumbang kepada masyarakat amat penting bagi Maxis, lebih-lebih lagi ketika banyak keluarga menghadapi kesan pandemic di seluruh negara. Bagi Maxis, musim perayaan sentiasa disambut dengan usaha amal oleh syarikat, termasuklah perayaan Krismas baru-baru ini. Maxis telah bekerjasama dengan Hope Place, sebuah organisasi bukan kerajaan (NGO) yang berpusat di Kuching untuk mengenal pasti masyarakat yang terkesan dan memerlukan Kelengkapan Perlindungan Peribadi (PPE) asas seperti cecair pembasmi kuman dan topeng muka untuk menjaga keselamatan.

Sukarelawan Maxis dari pejabat Kuching dan Hope Place telah mengedarkan pakej PPE ini kepada keluarga di Bau, Serian dan Siburan secara berperingkat sambil mematuhi SOP dengan tegas. Selain itu, pakej PPE juga telah dikongsi dengan Hope Place untuk melindungi keselamatan sukarelawan semasa melakukan aktiviti komuniti.

“Kami gembira kerana dapat meneruskan inisiatif amal perayaan kami untuk meringkan beban masyarakat yang memerlukan. Pekerja kami mempunyai semangat tinggi dalam kerja dan tanggungjawab sosial serta telah dengan jayakan memberikan alat perlindungan kepada rakyat Sarawak,” kata Ben Ting Sii Hu, Ketua Jualan Sarawak, Maxis.

“Sumbangan Maxis telah membolehkan kita mempunya keperluan asas untuk kami melalukan aktiviti kemanusiaan dengan selamat untuk masyarakat di Kuching. Keperluan asas amat penting bagi mereka meneruskan kehidupan harian di tempat kerja atau sekolah tanpa rasa bimbang,” kata Yong Tiong Yeng, penyelia di Hope Place.

Sepanjang pandemik, Maxis secara aktif telah melakukan program komuniti dan sumbangan untuk usaha bantuan COVID-19. Baru-baru ini, syarikat tersebut telah menyumbang sebanyak RM 500,000 kepada Yayasan Kebajikan Negara (YKN) untuk menyokong bantuan berkaitan COVID-19. Sumbangan tersebut akan digunakan untuk menyediakan anggaran 5,000 kotak makanan bagi kawasan yang terkesan dengan pandemik serta peruntukan bagi kawasan yang dilanda banjir. Sumbangan kepada YKN tersebut merupakan sebahagian daripada RM1 juta yang dijanjikan Maxis melalui GLC/GLIC Disaster Response Network (GDRN) untuk kempen “To Malaysia with Love” yang digerakkankan baru-baru ini oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis on track with JENDELA targets with 2021 initiatives well underway

Maxis on track with JENDELA targets with 2021 initiatives well underway

Maxis continues to expand its fibre footprint with more than 6,500 premises passed in 2020. With that, Maxis has delivered 100% of its own 2020 targets for Jalinan Digital Negara (JENDELA), accelerating capacity with upgrades of more than 35% of the total upgrades of 16,367 sites by the industry.

TELL ME MORE
Maxis inspires Malaysian families to celebrate health as a blessing this CNY

Maxis inspires Malaysian families to celebrate health as a blessing this CNY

In these extraordinary times, Maxis remains committed to supporting the nation and customer needs with many initiatives. As the Chinese New Year festive season approaches, Maxis is ringing in the celebrations with an inspiring message to all Malaysians, on the importance of health and family togetherness this festive season.

TELL ME MORE
Maxis Programmable Network brings new era of enterprise-grade connectivity and performance

Maxis Programmable Network brings new era of enterprise-grade connectivity and performance

Maxis is continuing with its commitment to help accelerate digitalisation for businesses with the launch of its Maxis Programmable Network (MPN), Malaysia’s first programmable software-defined network.

TELL ME MORE