Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis bina kepimpinan masa dengan dengan Program Siswazah baru

Natalia Navin, Chief Human Resource Officer, Maxis
  • Program siswazah baru memberi peluang kepada bakat muda Malaysia untuk bina pengalaman yang kukuh dalam persekitaran yang pantas, kreatif dan berinovasi
  • Perjalanan pembelajaran yang dipercepat bagi graduan baru yang ingin mendapatkan pengkhususan untuk menjadi pakar subjek atau pemimpin dalam bidang yang mereka minati
  • Maxis komited untuk membina generasi peneraju yang berpandangan ke hadapan untuk Malaysia agar Terus Menerajui dalam dunia yang semakin berubah

Maxis telah melancarkan dua program sizwazah baru untuk memberi peluang kepada bakat muda Malaysia mulakan kerjaya dalam bidang yang mereka minati, dan mencapai cita-cita untuk menjadi penyedia penyelesaian konvergen terkemuka di barisan hadapan teknologi. Program Sizwazah Maxis yang akan dijalankan selama setahun, akan membolehkan graduan membina pengalaman kukuh dalam persekitaran pantas, kreativiti dan berinovasi untuk membantu mereka maju dalam perjalanan kerjaya mereka.

Maxis bina kepimpinan masa dengan dengan Program Siswazah baru

“Di Maxis, warga kerja kami sentiasa menjadi aset paling kritikal untuk mencapai cita-cita kami, dan kami komited untuk membina generasi pemimpin yang berpandangan jauh untuk Malaysia. Program Siswazah Maxis baru kami adalah platform yang sangat baik untuk menyediakan pentas pembelajaran dipercepat bagi graduan baru yang mahukan pengkhususan yang akan membolehkan mereka menjadi pakar atau pemimpin subjek dalam bidang yang mereka minati. Kami benar-benar mahu graduan kami menerapkan pemikiran yang inovatif dan Terus Menerajui dalam dunia yang semakin berubah,” kata Natalia Navin, Ketua Pegawai Sumber Manusia, Maxis.

Program Siswazah Maxis 2021
Program Siswazah Maxis terbuka untuk orang ramai. Calon yang terpilih kemudian akan mendapat manfaat daripada dua program yang khas - Program Siswazah Sumber Manusia dan Program Siswazah Perusahaan - yang bukan sahaja membolehkan mereka mencapai hasrat dan aspirasi mereka, tetapi juga memulakan permulaan yang baik untuk kerjaya yang berpotensi dan berjaya dalam empat langkah:

  • Langkah 1 - Memilih program pilihan mereka
  • Langkah 2 – Penyerapan dan latihan
  • Langkah 3 – Putaran pekerjaan
  • Langkah 4 – Pendalaman kerja
Program Sizwazah Sumber Manusia Program Sizwazah Perusahaan
Dapatkan pendedahan pelbagai aspek bahagian Maxis ’People and Organisation’, seperti pengambilan, penerapan dan pengurusan bakat, penjenamaan majikan, pembelajaran dan pengembangan, serta mengukur prestasi bakat dan ganjaran pekerja. Diberdayakan untuk mendorong pengembangan dan penerapan produk perusahaan, terutama dalam teknologi seperti Awan, IoT, eDagang, dan Fiber. Ketahui bagaimana Maxis memberikan pengalaman digital yang tiada tandingan untuk membantu digitalisasi perniagaan untuk pelanggan PKS, Korporat dan Kerajaan melalui produk, perkhidmatan dan penyelesaian yang inovatif.

Untuk memohon Program Siswazah Maxis, calon yang berminat boleh melayari http://bit.ly/Maxis-Graduate-Programme-2021. Permohonan dibuka sehingga 31 Mac 2021.

Menjadi organisasi bertaraf dunia, berkesan dan cekap
Untuk memastikan warga kerjanya bersedia untuk masa depan, program biasiswa, magang dan siswazah Maxis menumpukan pada mengembangkan bakat muda dengan kemahiran dan sikap yang betul. Dalam membangun pemimpin teknologi dan inovasi masa depan untuk Malaysia, Maxis telahpun memberikan tiga biasiswa baru kepada 15 individu yang cemerlang dan layak pada bulan Disember.

Maxis juga menganjurkan Pameran Kerjaya unik pada tahun 2019. Direka dengan penyertaan dan pengalaman mendalam, ia merangkumi wawancara jenis "speed-dating" serta pelbagai pameran, seperti IoT, NB-IoT dan AI, untuk memperkenal syarikat dengan lebih mendalam. Pameran Kerjaya juga memberi peluang kepada pencari kerja muda untuk bertemu Maxis sebagai bakal majikan.

Sebagai Syarikat Penyelesaian Konvergen Terkemuka di Malaysia, Maxis berminat untuk memberikan peluang kerjaya yang bermakna dan terus meningkatkan kemampuan pekerja yang ada untuk menyokong Maxis digital.

Archives
Tags