Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Maxis pertama di Malaysia lancarkan Usage-Based Internet untuk tingkatkan produktiviti dan kecekapan kos

Why Pay Full Price
  • Maxis melancarkan Usage-Based Internet, pembayaran Akses Internet Secara Langsung pertama di Malaysia
  • Usage-Based Internet Maxis sesuai untuk perniagaan dengan pengunaan Internet sentiasa berubah atau bermusim untuk menghilangkan kos yang tidak perlu
  • ‘Programmable Network’ pertama di Malaysia yang diperakui perisian MEF 3.0, untuk memperkasakan perniagaan dengan automasi rangkaian masa nyata dan pandangan pintar

Perniagaan di Malaysia menyaksikan perubahan dalam permintaan sepanjang fasa PKP, yang memerlukan keseimbangan antara menguruskan kos tanpa menjejaskan kualiti. Untuk memenuhi keperluan yang semakin berubah, Maxis menawarkan Usage-Based Internet, Direct Internet Access bayar per-penggunaan (DIA) pertama di Malaysia, yang memungkinkan perniagaan memiliki fleksibiliti yang mereka perlukan untuk memaksimumkan produktiviti dan kecekapan kos. Yang penting, cadangan itu menyokong usaha digitalisasi berterusan perniagaan ketika mereka beralih ke mod pemulihan, sehingga mereka dapat berkembang maju dalam norma baharu.

Maxis Usage-Based Internet disampaikan dengan pengalaman berbeza melalui Software Defined Programmable Network yang pertama di Malaysia, yang diperakui oleh MEF (Metro Ethernet Forum) 3.0. Programmable Network ini membolehkan perniagaan untuk mengukur permintaan kapasiti dengan andal untuk memenuhi keperluan lingkungan IT yang berubah dengan cepat sambil beroperasi pada prestasi tinggi yang konsisten. Untuk perniagaan dengan penggunaan Internet yang berubah pada waktu puncak dan luar waktu puncak, atau organisasi yang mempunyai pusat data dan keperluan pengehosan yang besar, ini adalah cadangan yang ideal untuk memperkasakan perniagaan dengan automasi rangkaian masa nyata dan pandangan pintar.

“Pada masa yang mencabar ini, kami merasa sangat penting bagi perniagaan untuk mendapatkan keseimbangan yang tepat antara mempercepat aspirasi digital mereka untuk memastikan bahawa mereka bersedia untuk masa depan, sambil mengurus kos. Usage-Based Internet menawarkan penyelesaian pintar, inovatif, fleksibel dan terukur pada rangkaian terbaik yang membolehkan perniagaan mengoptimumkan pelaburan mereka berdasarkan perubahan dan permintaan perniagaan bermusim. Proposisi ini menekankan komitmen kami untuk membawa teknologi terbaik untuk membolehkan perniagaan di Malaysia sentiasa maju dalam dunia yang berubah,” kata Paul McManus, Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan, Maxis.

Mengapa Maxis Usage-Based Internet adalah pilihan yang lebih bijak
Dengan Usage-Based Internet Maxis dan Malaysia yang pertama, perniagaan hanya perlu membayar untuk penggunaan sebenar, dan dapat menjimatkan kos operasi hingga 50% atau lebih, memastikan nilai yang lebih baik tanpa kos yang tidak produktif (iaitu ketika kakitangan bekerja di luar pejabat). Selain itu, mereka dapat menikmati lebar jalur tiga kali lebih banyak untuk peningkatan prestasi dan pengalaman. Oleh kerana Usage-Based Internet menggunakan rangkaian yang siap-awan, pelanggan pada dasarnya menyediakan  perniagaan mereka untuk mendepani pertumbuhan digital pada masa hadapan.

Dengan model yang fleksibel dan berskala, ada juga pilihan untuk peningkatan yang lancar sehingga perniagaan dapat memenuhi permintaan yang berubah dengan lebih cepat, di samping mereka terus menikmati penjimatan. Yang penting, Usage-Based Internet disokong oleh Programmable Network Maxis untuk kesalinghubungan gred perniagaan, serta Maxis Managed Services dan sokongan 24/7 oleh pasukan teknologi Maxis.

Maxis DIA adalah penyelesaian tetap khusus yang menawarkan Internet berkelajuan tinggi tanpa gangguan untuk perniagaan menjalankan komunikasi kritikal misi dengan kesalinghubungan yang konsisten dan boleh dipercayai, serta fleksibiliti untuk meningkatkan lebar jalur ketika dan bila diperlukan. 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Maxis Usage-Based Internet atau untuk mendaftar pelan, sila kunjungi https://business.maxis.com.my/fixed/usage-based-internet/.

Dynamic Business
Archives
Tags