Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Maxis guna Google Cloud untuk percepat analitik data, kemampuan AI dan Machine Learning dengan 100% data atas cita-cita awan

  • Menggunakan teknologi terkemuka industri dari Google Cloud untuk mengintegrasikan analisis data ke seluruh organisasi dan mengembangkan keupayaan analisis data
  • Akses memberikan pandangan yang membolehkan Maxis memberikan lebih banyak keperibadian kepada pelanggan dan meningkatkan tahap perkhidmatan
  • Kolaborasi percepat visi Maxis untuk menjadi syarikat penyelesaian terunggul di Malaysia

Menyatukan teknologi terbaik bagi membantu rakyat, perniagaan dan negara untuk Terus Menerajui dalam dunia yang kian berubah, Maxis telah mempercepat kemampuan analitik datanya untuk membantu memberikan Pengalaman Peribadi yang Tiada Tandingan untuk pelanggannya.

Maxis bekerjasama dengan Google Cloud untuk mengintegrasikan analisis data ke dalam setiap aspek perniagaannya - dari pengguna hingga perusahaan, rangkaian, saluran runcit dan pekerja. Program transformasi analitik digital syarikat memerlukan peralihan 100% kepintaran perniagaannya, analitik data dan pembelajaran mesin di premis ke awan untuk memberikan pandangan tepat pada masanya dan selamat, menjadikan Maxis sebagai salah satu syarikat pertama di rantau Asia Tenggara yang mencapai ini. Pada masa yang sama, Maxis juga telah mewujudkan Big Data dan Advanced Analytics dan AI Center of Excellence dengan para saintis data mahir dan program komitmen.

“Transformasi digital menyentuh setiap bahagian syarikat dan kejayaan kami datang dari gabungan kemahiran dalaman yang kuat dengan ekosistem teknologi dan rakan kongsi bertaraf dunia seperti Google Cloud. Transformasi kami adalah inisiatif yang didorong secara menyeluruh, dan diterima oleh semua pekerja syarikat, sejajar dengan minda Pelanggan Pertama dan cita-cita kami untuk menjadi syarikat penyelesaian terpadu di Malaysia. Kami mempunyai niat untuk terus memperkuat kemampuan analitik kami untuk menjadikan Maxis yang lebih tangkas dan berkebolehan digital,” kata Morten Bangsgaard, Ketua Pegawai Teknologi dan Maklumat Maxis.

“Perniagaan perlu membuat keputusan berdasarkan data secara real-time untuk meningkatkan layanan pelanggan, mempercepatkan masa pemasaran dan meningkatkan kelebihan daya saing mereka. Kerjasama kami akan menyaksikan Maxis memecah silo data dan memperoleh wawasan perniagaan yang kritikal dari satu panel kaca sehingga mereka dapat memenuhi matlamat perniagaan dan memacu inovasi yang dipimpin oleh data di seluruh organisasi,” kata Rick Harshman, Pengarah Urusan, Google Cloud.

Dimulakan dengan rakan pilihan awan bagi Analisis Data organisasi, Maxis memanfaatkan inovasi Artificial Intelligence and Machine Learning (AI / ML) terbaru dan terbaik dari Google Cloud, serta sejumlah besar penyelesaian teknologi Google Cloud. Platform awan berskala ini menyediakan pendekatan yang menjimatkan untuk pengembangan masa depan bagi menyokong keperluan perniagaan Maxis yang semakin meningkat, terutama dalam menguruskan lonjakan data dengan lebih cepat.

Google Cloud dan Maxis juga akan bekerjasama untuk melancarkan program pengembangan kerjaya yang disusun untuk membina pengetahuan teknikal dan kepakaran dalaman, dan meningkatkan jumlah Jurutera Data Bertauliah Google dalam organisasi.

Memupuk budaya inovasi
Dengan memanfaatkan minda muda yang berpotensi besar, Maxis telah membawa graduan teknologi teratas ke program pengembangan Young Talent sebagai usaha menarik bakat terbaik di Malaysia. Memupuk budaya inovasi di akar umbi, Maxis juga bekerjasama dengan Google Cloud dan rakan kongsi, serta institusi akademik lain untuk mengembangkan kemahiran mendalam dalam data untuk membina tenaga kerja masa depan dalam era Industri 4.0 yang semakin pesat.

Archives
Tags

Popular
Posts

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

TELL ME MORE
Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

TELL ME MORE
Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.

TELL ME MORE