Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis memberikan komitmen untuk membolehkan pelanggan Terus Menerajui dalam dunia yang berubah

 • Tujuan jenama baru menuju ke arah membawa teknologi terbaik untuk menolong rakyat, perniagaan dan negara untuk ‘Terus Menerajui’ dalam dunia yang berubah
 • Lancarkan filem perdana yang mempamerkan tujuan jenama baru, dan video pencapaian nostalgia sempena ulang tahun ke-25 Maxis
 • Satu inisiatif siri pembelajaran dan pemasaran digital dengan komuniti akan dilancarkan dalam beberapa bulan akan datang
 • Tawaran khas untuk telefon pintar dan pas prabayar untuk pelanggan Maxis, Hotlink dan Maxis Business

Dalam masa dunia terus berubah didorong oleh kemajuan teknologi, Maxis hari ini melancarkan tujuan jenamanya yang baru; membawa teknologi terbaik bagi membantu rakyat, perniagaan dan negara untuk Terus Menerajui dalam dunia yang kian berubah. Tujuan jenama baru ini dilancarkan sempena ulang tahun ke-25 Maxis dan perayaan Merdeka sebagai pengiktirafan terhadap masa lampau Maxis dan Malaysia yang telah terjalin, dan terus melangkah bersama, kini dan pada masa hadapan dalam era digital yang berkembang pesat ini.

Sebagai sebahagian daripada kempen ini, Maxis akan melancarkan satu siri program digitalisasi untuk individu dan perniagaan sepanjang tahun, sementara pelanggan juga dapat menantikan tawaran istimewa bersempena dengan perayaan ulang tahun.

“Semangat 'Terus Menerajui' merangkumi perubahan, pertumbuhan, penemuan dan penyelesaian baru melalui teknologi. Dengan tujuan jenama baru kami ini, muncul identiti korporat baru dan nilai-nilai yang didokong oleh Maxis dan warga kerjanya, yang mendorong kami semua ke arah visi untuk menjadi syarikat penyelesaian terpadu yang terkemuka di negara ini. Kami membuat komitmen kepada semua rakyat Malaysia, dari individu dan keluarga, kepada perniagaan dan seluruh komuniti, bahawa Maxis akan membolehkan dan menjadi pelatih digital mereka untuk membantu mereka memanfaatkan teknologi terbaik di rangkaian No.1 sehingga mereka dapat terus menerajui. Dan sempena dengan Hari Merdeka yang akan datang, tepat pada masanya kita meraikan negara yang selalu maju,” kata Gokhan Ogut, Ketua Pegawai Eksekutif, Maxis.

Untuk menghidupkan kempen, Maxis telah mempamerkan kisah-kisah inspirasi dari individu dan perusahaan sosial yang bukan sahaja menunjukkan kemungkinan teknologi dan Internet untuk kehidupan kita, tetapi pentingnya bagaimana mereka memperkaya komuniti di sekitar mereka. Sebuah filem jenama pendek untuk menggambarkan ini ditayangkan secara eksklusif kepada media hari ini. Pada masa yang sama, untuk meraikan 25 tahun teknologi perintis telekomunikasi di Malaysia, Maxis juga melancarkan video yang memaparkan kejayaan yang mencetuskan banyak nostalgia.

Program digitalisasi yang memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk Terus Menerajui
Ini adalah masa yang kritikal untuk memanfaatkan kekuatan teknologi di era normal baru. Satu siri inisiatif akan diadakan untuk memberikan bantuan dan kemahiran asas untuk penggunaan dan memacu penggunaan digital dalam masyarakat di seluruh negara:

 • Keselamatan siber dengan Maxis eKelas - Program keselamatan dan pembelajaran maya untuk pelajar eKelas di sekolah dan 82 Pusat Internet di seluruh negara.
 • Digital 101 untuk PKS - Menyusun kursus dari Maxis Business untuk membimbing PKS mikro menguasai pemasaran digital dan eCommerce melalui bengkel maya.
 • Petua Peranti – Meningkatkan keluarga dan peminat teknologi mengenai cara mendapatkan dan melakukan lebih banyak perkara dengan peranti mereka melalui perkongsian Bersama Samsung, Huawei dan Apple
 • Geran Digitalisasi PKS - PKS boleh menuntut sehingga RM5,000 daripada Geran Digitalisasi PKS. Dari mencari penyelesaian yang tepat untuk memberikan permohonan, SME Help Squad kami akan membantu dari awal hingga akhir.
 • Maxis IoT Challenge 2020 - Cabaran IoT yang didorong oleh industri yang menyeronokkan yang memanggil minda paling inovatif di Malaysia untuk mengembangkan penyelesaian IoT berkemampuan 5G untuk menyelesaikan masalah perniagaan sebenar.
 • Indeks Kesediaan Digital Maxis - Skuad Bantuan PKS yang berdedikasi akan membantu PKS dalam mencari penyelesaian yang tepat untuk perniagaan mereka melalui Indeks Kesediaan Digital, alat interaktif yang membantu perniagaan menilai kesediaan digital mereka.
 • Maxis Business Insights hub - Sumber untuk membantu perniagaan memperoleh pandangan melalui artikel dan video mengenai transformasi digital.


Tawaran istimewa untuk meraikan ulang tahun ke-25 Maxis
Bersempena dengan ulang tahun ke-25 Maxis, tawaran istimewa juga akan diberikan kepada pelanggan Maxis, Hotlink dan Maxis Business.

Promo Pelanggan yang layak Tempoh
Maxis & Hotlink Customers

Ganjaran bernilai RM25,000 dengan lebih daripada 200 tawaran dalam aplikasi, termasuk:

 • Lazada - Diskaun sehingga RM80
 • Malaysia Airlines & Firefly - Diskaun sehingga 25% ke destinasi domestic
 • Tesco - Diskaun RM25
Semua pelanggan Maxis & Hotlink 18 Ogos-18 September 2020
Telefon pintar terkini pada harga RM25 untuk 25 hari (termasuk Samsung Note 20 5G, iPhone 11 dan Huawei P40 5G) Semua pelanggan Maxis Postpaid, Hotlink Postpaid, Maxis Fibre, Hotlink Postpaid & Fibre 25 Ogos-18 September 2020
Percuma 25GB Internet dengan pembelian sah tawaran HotlinkMU Merdeka Semua pelanggan Hotlink Prepaid 20 Ogos-16 September 2020
Pelanggan Perniagaan Maxis
Telefon pintar terkini pada harga RM25 untuk 25 hari (termasuk Samsung Note 20 5G, iPhone 11 dan Huawei P40 5G) Maxis Business SME dan pelanggan korporat pada 31 Julai (informasi selanjutnya boleh didapati dalam email atau Maxis Business Hub)  25 Ogos-18 September 2020

250 mata kesetiaan bernilai RM375 kepada pelanggan yang mendaftar untuk tawaran Geran Digitalisasi SME

*1 mata kesetiaan bersamaan RM1.50

250 pelanggan Maxis Business pertama yang layak yang sedia ada First 250 eligible existing Maxis Business customers 18-31 Ogos 2020

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ‘Terus Menerajui’ Maxis, filem dan tawaran menarik, sila layari:

 

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.

TELL ME MORE