Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Kedai konsep pertama seumpamanya Maxis di Malaysia merangkumi visi baru dan strategi pertumbuhan konvergens

 

Maxis hari ini merasmikan kedai konsep yang baru, di Gardens Mid Valley, menjadikannya destinasi yang unik untuk pelanggan yang semakin celik digital. Dengan reka bentukyang baru dan teknologi canggih untuk tahap pengalaman digital peribadi yang baru, kedai tersebut menawarkan interaksi yang menarik, relevan dan bermanfaat untuk pelanggan. 

Skrin digital berteknologi tinggi, kaunter khidmat pelanggan yang kelihatan seperti kafe, demo peribadi, robot dan aplikasi layan diri, pelanggan-pelanggan dapat menikmati pengalaman runcit yang mendalam sepenuhnya. Inovasi jelas terserlah di kedai ini, dengan reka bentuk modular yang berskala dan boleh ditukar ganti, memenuhi keperluan pembeli yang giat berkembang.

Berikut adalah enam ciri-ciri hebat kedai konsep Maxis yang baru:

  1. Maxis Interactive Retail Assistant (M.I.R.A.) – Aplikasi web yang pertama seumpamanya yang memberikan pandangan pertama promosi dan tawaran peribadi Maxis dan banyak lagi kepada pelanggan. Pelanggan hanya perlu mengimbas kod QR pada skrin digital untuk memulakan perjalanan mereka.
  2. Aplikasi penemuan untuk peranti demo – Suatu lagi yang pertama di negara, di mana aplikasi ini membolehkan pelanggan untuk membandingkan peranti, harga, pelan dan aksesori melalui skrin gergasi yang diaktifkan suara untuk pengalaman yang mendalam sepenuhnya.
  3. Skrin digital yang mendalam sepenuhnya – Kedai runcit yang pertama di dunia mempunyai gabungan skrin LED gergasi dan 11 unit skrin 98 inci dalam satu tetapan. Salah satu ciri termasuk skrin pengiktirafan suara, yang membolehkan kakitangan Maxis berkongsi perbandingan pelbagai peranti yang terdapat di kedai.
  4. Analisis runcit – Membolehkan Maxis lebih memahami pelanggan dengan lebih dekat lagi, termasuk demografi pelanggan dan sentimen, masa yang pelanggan berada di kedai, perjalanan pelanggan dan penglibatan zon.
  5. RFID – Melalui teknologi ini, sekuriti tanpa wayar membolehkan para pelanggan berasa benar-benar bebas dengan aksesori pelayaran pilihan sendiri, tanpa terkandas oleh kabel.
  6. MPOS (Mobile Point-of-Sale) dan biometrik tanpa wayar – Teknologi ini membolehkan kakitangan Maxis untuk berkhidmat kepada pelanggan di mana sahaja di dalam kedai.

“Kedai konsep baru kami adalah sebahagian penting dalam cita-cita jangka panjang kami, yang dibina di sekitar tiga fokus utama - iaitu keupayaan kami untuk memenuhi gaya hidup digital setiap orang yang giat berkembang, memberikan pengalaman peribadi yang berbeza dan tidak dapat ditandingi, dan mengembangkan budaya kami ke arah inovasi dan kecekapan yang bertahap tinggi. Dengan inovasi berterusan dan pemahaman yang mendalam tentang keperluan dan tingkah laku pelanggan kami, kedai ini bukan sahaja menetapkan tanda aras bagi industri telekomunikasi, tetapi juga untuk industri runcit secara keseluruhannya di Malaysia. Ini membawa perubahan, dan kami berbangga untuk membina sesuatu yang bernilai untuk semua pelanggan kami. Kami sangat teruja untuk membuka peluang dan potensi kehidupan yang diupayakan oleh Internet dengan pengalaman baru yang melengkapi pelanggan yang berkuasa digital,” kata Gokhan Ogut, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis.

Kedai ini juga menunjukkan keupayaan dan penawaran baru untuk pelanggan Perusahaan Runcit, didorong oleh fokus Maxis dalam membantu peruncit-peruncit Malaysia memodenkan pengalaman atas talian dan luar talian mereka menerusi penyelesaian e-dagang dan runcit fizikal yang didorong digital. Ini akan membolehkan para peruncit memberi pengalaman digital dan peribadi kepada pelanggan mereka sendiri, akhirnya mereka kekal berdaya saing dan mampu memenuhi perniagaan yang berkembang.

Maxis akan kerap berkolaborasi dengan jenama yang menarik untuk melengkapkan pengalaman pelanggan keseluruhannya melalui acara dan aktiviti khusus. Pada bulan ini, kedai akan menampilkan zon permainan Razer, pemimpin dunia dalam perkakasan, perisian dan sistem gaming berprestasi tinggi. Di sini, pelanggan boleh menyertai pertandingan mobile gaming terkini dan memenangi hadiah yang menarik.

Archives
Tags

Popular
Posts

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

TELL ME MORE
Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

TELL ME MORE
Maxis builds future technology and innovation leaders with new scholarships

Maxis builds future technology and innovation leaders with new scholarships

Following the launch of three new scholarships in July, Maxis was proud to announce the award of these scholarships to 15 bright and deserving individuals to support their academic aspirations.

TELL ME MORE