Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Meraikan Tahun Baru Cina Bersama Penghuni Dua Buah Rumah Warga Emas Di Seremban Dengan Sesi Dandanan


Menjelang perayaan Tahun Baru Cina, seramai 30 sukarelawan Maxis menuju ke Seremban untuk memberi keceriaan kepada penghuni-penghuni di dua buah rumah warga emas - Pusat Penjagaan Warga Usia Emas Tong Sim dan Pusat Jagaan Parameswary Old Folks Home and Mother Care.


Dengan kerjasama peniaga tempatan termasuk salon rambut, studio fotografi, kedai perabot dan peniaga serantau Maxis, para sukarelawan telah menggantikan pintu-pintu lama, panel kaca tingkap, meja makan dan kerusi, serta membersihkan rumah dan memasang hiasan-hiasan Tahun Baru Cina.

Selain pembersihan rumah itu, setiap penghuni turut diberi dandanan rambut yang diikuti dengan sesi penggambaran. Sebuah studio mini sementara telah dibina untuk sesi penggambaran itu dan warga emas tersebut juga dihadiahkan gambar potret mereka untuk mengingati peristiwa tersebut.

“Setiap tahun, Maxis menganjurkan acara amal perayaan untuk menyumbang kepada masyarakat dan membawa perubahan dalam kehidupan orang ramai. Untuk perayaan Tahun Baru Cina yang menjelang tiba, kami gembira dapat memainkan peranan kecil dalam membawa keceriaan kepada lebih daripada 50 penduduk di kedua-dua rumah warga emas ini dan bersyukur kerana mereka sudi menerima bantuan kami,” kata Mazlan Bin Mokhtar, Ketua Wilayah Selatan Maxis.

Tambahan lagi, beberapa peniaga Maxis dari rantau tersebut turut menyertai aktiviti hari itu dengan menyumbang masa dan tenaga mereka untuk membantu penghuni-penghuni rumah warga emas.


Penjaga Pusat Penjagaan Warga Usia Emas Tong Sim, David Chong, berkata, “Saya terharu melihat senyuman penghuni-penghuni, terutamanya selepas sesi dandanan dan penggambaran! Para sukarelawan hari ini sangat bermurah hati untuk meluangkan masa bersama kami dan menolong membersihkan rumah. Kami berterima kasih kepada Maxis kerana datang ke rumah kami dan melakukan semua ini.”

Maxis turut menganjurkan 16 sesi permainan Dooit Live dari 4 hingga 19 Februari, yang memaparkan 11 soalan bertemakan Tahun Baru Cina berasaskan perkara-perkara yang diketahui oleh semua rakyat Malaysia. Untuk mengambil bahagian dalam permainan ini dan mendapat jawapan kepada beberapa soalan yang akan dipaparkan, sila tonton ‘Maxis Presents: Clash of Clans’.

 

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE