Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

100 startup membentangkan idea di Maxis Market Access Day demi peluang seumur hidup

  • Market Access Day menyediakan platform bagi peluang perhubungan dan perniagaan bersama startup dan korporat
  • Peserta dipilih antara enam sektor – Big Data & Analytics, FinTech, PropTech, E-Dagang & Runcit, Internet of Things dan Solusi Perusahaan
  • Maxis komited untuk memupuk inovasi dan memperceptkan transformasi digital dengan menghubungkan perniagaan untuk perkongsian strategik

Peserta diberi hanya lima minit untuk menjual dan membentangkan idea inovatif bisnes mereka, demi sebuah peluang seumur hidup. 100 startup telah menyertai Maxis Market Access Day, sesi pitching terbesar negara, dengan mempamerkan dan menyampaikan idea mereka kepada kira-kira 70 syarikat terkemuka Malaysia, kapitalis teroka dan pelabur di APW Bangsar hari ini. Ahli korporat yang hadir termasuk Air Asia, EY, Golden Gate Ventures dan Astro.

“Kami mempunyai matlamat yang tegar untuk Maxis Market Access Day, iatu untuk menghubungkan perniagaan yang ingin berkembang dan menerajui industri. Kami amat gembira dengan sambutan yang telah diperoleh, menunjukkan pemikiran bersama dalam mempercepatkan transformasi inovasi dan digital bersama-sama. Ini adalah platform yang membawa para innovator dalam teknologi yang semakin meluas dalam kehidupan kita – dari Big Data & Analytics, FinTech ke PropTech, e-Dagang dan Runcit dan Internet of Things. Kami berharap, hari ini mencetuskan perbualan baru dan perngkongsian masa demi untuk membentuk sesuatu yang hebat,” kata Rob Sewell, Ketua Pegawai Digital dan Transformasi, Maxis.

Maxis Market Access Day telah menyediakan platform bagi startup teknologi gangguan yang berminat untuk memasuki pasaran Malaysia dengan kroporat dengan harapan peluang perniagaan dan perhubungan. Antara 100 yang hadir termasuk startup Pre-Series A, RED ANGPOW, TIDE, BORONG dan Giftee. Mereka juga berpeluang untuk mempamerkan produk dan perkhidmatan mereka dalam pameran yang terbuka kepada orang ramai sepanjang acara hari ini.

 “Kami kagum dengan kebolehan Maxis untuk menarik ekosistem startup di bawah satu bumbung. Kami berharap lebih banyak kerjasama industri antara Dropee, rakan startup dan ahli korporat dapat didorang dengan acara sebigini. Kami juga berharap dengan inisiatif ini, pelabur akan dapat membantu dan merealisasikan impian kami untuk menggerakkan perdagangan B2B global,” kata Alia Alsagoff, Ketua Pembangunan Perniagaan dan Pasaran, Dropee.

 “Acara ini menarik kerana mempamerkan banyak alternative digital untuk memodenkan produk dan perkhidmatan tradisional kami. Kami berharap startup akan dapat mewujudkan lebih banyak perkongsian untuk membuka pasaran baru, serta meningkatkan kesedaran korporat untuk kea rah digitalisasi,” kata Athirah Arshad dari Lapasar.com.

Maxis Market Access Day adalah perkongsian dengan Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC), Malaysian Global Innovation and Creativity Centre (MaGIC), Malaysia Business Angel Network (MBAN) dan Startupmamak. Sesi latihan pitch eksklusif juga ditawarkan kepada startup yang telah disenarai pendek oleh Startupmamak.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.maxis.com.my/events/maxis-market-access-day/.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

TELL ME MORE
Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE