Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

MaxisONE Prime Yang Dipertingkatkan Kini Menawarkan Data Tanpa Had Untuk Lebih Banyak Keluarga

Maxis hari ini melancarkan MaxisONE Prime yang baharu, yang kini dilengkapi dengan data tanpa had untuk telefon mudah alih dan juga jalur lebar fiber kediaman, dan membolehkan keluarga untuk memilih gabungan mana-mana Pelan MaxisONE (MOP) bermula dari RM98 sebulan, dan mana-mana pelan fiber kediaman pilihan mereka bermula dari hanya RM89 sebulan.

“Realiti gaya hidup digital hari ini, terutamanya di kalangan keluarga, adalah keinginan mereka untuk mempunyai lebih banyak pilihan dan kebebasan untuk mengakses kandungan melalui Internet, bila-bila masa mereka inginkan dan di mana sahaja. MaxisONE Prime terbaharu kami, yang diperkenalkan berikutan kempen Fibrenation kami dengan pelan jalur lebar fiber yang paling berpatutan dan tanpa risau, bermakna Internet tanpa had boleh didapati untuk setiap ahli keluarga pada harga yang berpatutan dan kelajuan yang lebih pantas. Ini juga menunjukkan kepimpinan kami dalam penawaran menyeluruh (converged offerings), dengan penyelesaian sambungan tetap dan mudah alih yang tersedia kepada lebih ramai rakyat Malaysia,” kata Arjun Varma, Ketua Pascabayar Maxis.

Dengan MaxisONE Prime baharu, para pelanggan akan menikmati:

1. Pilihan mana-mana Pelan MaxisONE dan pelan fiber – Sebelum ini hanya tersedia untuk MOP 188, MaxisONE Prime yang diperbaharui ini kini membolehkan keluarga memilih dari mana-mana pelan MOP (98 ke atas) atau fiber (RM89 ke atas) bergantung kepada keperluan mereka.
  2. Internet tanpa had untuk telefon mudah alih dan kediaman – Tidak kira apa kombinasi pelan yang mereka pilih, ahli keluarga akan mendapat data tanpa had bagi telefon mudah alih dan kediaman mereka. Talian kongsi (Share line) yang kini berharga RM48 untuk setiap talian, juga akan menikmati data tanpa had.
  3. Fiber berkelajuan tinggi tanpa gangguan – Para pelanggan boleh yakin mereka akan sentiasa bersambung kepada Internet kediaman mereka. Sekiranya sambungan fiber berkelajuan tinggi mereka terganggu, router kediaman mereka secara automatik akan menyambung ke sokongan wayarles 4G, memastikan sambungan Internet kediaman mereka berterusan.
  4. Peranti kediaman dan mudah alih terkini – Pilih dari pelbagai peranti untuk kediaman dengan Zerolution atau untuk telefon mudah alih dengan Zerolution360, yang menawarkan perlindungan peranti penuh dan naiktaraf telefon setiap tahun.
  5. FamilyRoam – Data, panggilan dan SMS tanpa had percuma ke mana-mana negara ASEAN, untuk semua talian keluarga, apabila salah seorang dari ahli keluarga mengaktifkan pas MaxisONE World untuk RM38 sehari.
  6. Pasukan Maxperts – Pasukan Maxperts ini akan membantu dengan persediaan dan pengoptimuman WiFi di rumah serta persediaan peranti.

Untuk masa yang terhad, pelanggan MaxisONE Prime juga akan menikmati diskaun sehingga 50% untuk pelbagai peranti mewah dan lebih banyak lagi pada Zerolution360, apabila mereka mendaftar untuk MOP 128 dan ke atas, bersama-sama dengan talian kongsi baharu

MaxisONE Prime baharu ini diperkenalkan berikutan pelancaran pelan jalur lebar fiber Maxis yang paling berpatutan yang dilancarkan pada bulan Ogos, yang menawarkan kelajuan sehingga 100Mbps dan pada harga sehingga 65% lebih rendah berbanding pelan serupa sebelumnya. Maxis pada masa ini merupakan satu-satunya pencari akses untuk jalur lebar fiber di negara, dan akan terus melabur dalam mengakses rangkaian fiber yang sedia ada di Malaysia dan membinanya sendiri di mana mungkin. Maxis menjangka untuk mendapatkan akses kepada kelajuan yang lebih tinggi pada bulan-bulan yang akan datang dan apabila ini sudah tersedia, akan menawarkan pelan baharu kepada para pelanggan.

Untuk mendaftar ke MaxisONE Prime, para pelanggan boleh mengunjungi mana-mana Pusat Maxis di seluruh negara. Sebagai alternatif, mereka boleh melayari www.maxis.com.my/prime untuk memilih pelan MaxisONE Prime mereka berdasarkan bilangan talian mudah alih dan kelajuan fiber kediaman yang diperlukan, dan hantarkan pendaftaran mereka secara dalam talian.

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

Maxis collaborates with MRCS to support mobile vaccination programme

In line with the government’s aspirations to accelerate vaccination in the country under the National COVID-19 Immunisation Programme (PICK), Maxis has collaborated with Malaysian Red Crescent Society (MRCS) to support their mobile vaccination programme.

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.