Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Maxis Mengumpul Dan Menyumbang lebih RM60,000 Kepada Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia

Dengan semangat wajar dan penuh harapan, lebih daripada 160 kakitangan Maxis berkumpul awal pagi Sabtu untuk mengambil bahagian dalam Jogathon Amal Maxis di Lake Gardens. Misi utama: Mengumpul dana dan mewujudkan kesedaran untuk Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia (NKF). Menyumbang untuk tujuan yang baik, kakitangan Maxis telah mengumpul lebih RM30,000, dan jumlah tersebut dipadan oleh Maxis, menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak RM61,550.

Jogathon Amal tersebut terbuka kepada semua kakitangan Maxis dan dikategorikan kepada tiga jarak, dan setiap jarak memerlukan jumlah sumbangan minimum - RM50 untuk 5km, RM100 untuk 10km dan RM150 untuk 15km. Pelbagai lagi aktiviti memeriahkan acara tersebut, termasuk sesi dari Ministry of Burn serta Zumba.

“Terdapat kira-kira 40,000 pesakit buah pinggang di Malaysia, dan jumlah ini meningkat sebanyak 20% setiap tahun. Matlamat utama kami adalah untuk mendidik masyarakat Malaysia mengenai kegagalan buah pinggang, dan memberi nasihat kepada pesakit tentang apa yang perlu dilakukan selepas pemeriksaan kesihatan. Walau bagaimanapun, kos untuk dialisis adalah tinggi. Oleh itu, kami amat bergantung kepada sumbangan yang benar-benar membantu kami,” kata Chua Hong Wee, Ketua Pegawai Eksekutif, Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia.

“Hidup di Maxis agak luar biasa. Kami mempunyai kakitangan yang bersemangat, dan kami menggalakkan mereka untuk menyumbangkan masa dalam aktiviti-aktiviti yang akan membantu mereka yang memerlukannya. Kakitangan kami bukan sahaja berdedikasi terhadap kerja mereka, tetapi juga mempunyai semangat tanggungjawab sosial yang mengagumkan. Kami amat bangga kerana mempunyai peluang untuk mengumpul dana dan terutama sekali, melebihi sasaran kami iaitu sebanyak RM40,000. Kami berharap sumbangan ini dapat membantu NKF dan mewujudkan kesedaran yang lebih besar mengenai kegagalan buah pinggang,” kata Adzhar Ibrahim, Ketua Sumber Manusia dan Organisasi, Maxis.

Saksikan video ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai misi NKF.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

Maxis builds future technology and innovation leaders with new scholarships

Following the launch of three new scholarships in July, Maxis was proud to announce the award of these scholarships to 15 bright and deserving individuals to support their academic aspirations.