Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Satu penyelesaian Komunikasi Yang Lengkap, Maxis ONEBusiness Office, Untuk PKS Di Sabah Dan Sarawak

Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) di Sarawak kini boleh menikmati Maxis ONEBusiness Office, satu penyelesaian yang lengkap untuk semua keperluan sambungan perniagaan mereka. Penyelesaian tersebut ditawarkan dengan panggilan dan SMS tanpa had, data yang boleh dikongsi dan fleksibiliti untuk memilih dari pelbagai peranti 4G. Lebih penting lagi, ia memastikan bahawa pekerja sentiasa bersambung sama ada mereka berada di luar atau dalam pejabat.

Dengan Maxis ONEBusiness Office, PKS akan mendapat:

• Tiga talian mudah alih dan satu Jalur Lebar Tanpa Wayar Tetap pada harga RM320 dengan panggilan dan SMS tanpa had
  • Sehingga 135GB data yang boleh dikongsi supaya syarikat dapat menyesuaikan peruntukan data untuk memenuhi keperluan setiap pekerja
  •  Pilihan peranti 4G terkini
  • Pilihan untuk menambah sehingga 11 talian tambahan pada hanya RM48 setiap talian dan menikmati data sebanyak 5GB dengan panggilan dan SMS tanpa had bagi setiap talian
  •  Pilihan untuk menambah Internet Fiber ONEBusiness pada harga istimewa sebanyak RM168 (tawaran masa terhad sehingga 31 Mac)

“Di pasaran yang semakin digital hari ini, ia adalah penting bagi PKS untuk dilengkapi dengan penyelesaian perniagaan yang relevan untuk terus berdaya saing. Dengan ONEBusiness Office kami, PKS di Sarawak akan mempunyai akses kepada penyelesaian perniagaan yang menyeluruh tanpa perlu berasa bimbang tentang menguruskan berbilang akaun. Ini membolehkan mereka lebih berfokus kepada mengembangkan perniagaan mereka. Selain itu, ONEBusiness disokong oleh rangkaian No. 1 4G negara,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

“Penggunaan data di kalangan para pelanggan di Sarawak dan Sabah adalah antara yang tertinggi di negara ini. Oleh itu, penyelesaian ini yang memberikan data yang begitu banyak amat menarik kepada PKS yang ingin mengoptimumkan kos mereka. Dan dengan pengembangan berterusan rangkaian 4G di Sarawak, lebih banyak perniagaan akan dapat menikmati Internet berkelajuan tinggi di pejabat dan juga di luar,” kata Alexius Bong, Ketua Wilayah Sarawak Maxis.

Rangkaian 4G LTE terkemuka Maxis adalah yang terluas di Malaysia dan kini telah mencapai 89% daripada penduduk negara. Di Kuching dan Kota Kinabalu, Maxis mempunyai lebih daripada 98% liputan 4G dan lebih daripada 80% di kawasan-kawasan luar bandar. Khususnya di Sarawak, rangkaian 4G LTE Maxis kini terdapat di Kuching, Bintulu, Sibu, Miri, Bau, Lundu, Sematan, Padawan, Saratok, Niah, Betong dan Serian, Sri Aman, Mukah, Samarahan, Limbang, Lawas, Sarikei, Bintangor, Kanowit, Kapit and Samalaju. Bandar-bandar utama dengan liputan fiber termasuk Kuching, Bintulu, Sibu, Miri dan Lanang. Liputan fiber akan diperluaskan ke bandar-bandar lain pada masa akan datang. Untuk menyemak ketersediaan fiber, sila lawati kami di http://bit.ly/2bybiux

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Maxis ONEBusiness Office, sila layari kami di www.maxis.com.my/onebusinessoffice atau hubungi kami di 1700-81-8881.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.