Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Sukarelawan Maxis Menanam 200 Pokok Dalam Satu Hari Sebagai Sebahagian Daripada Inisiatif Green-Up

 


Berbekalkan alat, but dan matlamat bersama untuk meminimumkan jejak karbon mereka, 40 kakitangan Maxis baru-baru ini menuju ke Hutan Simpan Raja Musa di Selangor untuk menanam 200 pokok, sebagai sebahagian daripada inisiatif Maxis Green-Up .

Adzhar Ibrahim, Ketua Sumber Manusia Maxis, yang turut mengambil bahagian dalam acara tersebut, berkata, “Kakitangan Maxis amat berdedikasi terhadap kerja mereka, dan turut mempunyai dedikasi yang sama terhadap usaha-usaha tanggungjawab sosial. Melalui M Squad, program sukarelawan dalaman Maxis, kami memberi peluang kepada semua kakitangan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti dan inisiatif yang bermakna, dan berkhidmat kepada masyarakat. Kami bangga melihat mereka mengambil bahagian dalam acara penanaman pokok ini dan memaparkan semangat Green-Up masing-masing!”

Maxis Green-Up adalah inisiatif yang bertujuan untuk menggalakkan amalan hijau di kalangan kakitangan. Antara aktiviti Maxis Green-Up yang telah diperkenalkan pada tahun ini termasuk ikrar untuk tidak menggunakan straw plastik, pengumpulan e-waste dan bengkel upcycling, di mana kakitangan diajar bagaimana untuk menukar bahan buangan menjadi barang buatan sendiri yang menarik.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE
Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis Berhad (Maxis) maintained its growth momentum for the third quarter ended 30 September 2021, building on its convergence strategy and drawing strength from its core mobile and growing fibre broadband in a continued challenging environment.

TELL ME MORE