Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Menawarkan Penyelesaian Pembayaran Terurus Selamat Yang Terbaik Dalam Kelas Melalui Kerjasama Dengan TNS

Maxis dan Transaction Network Services (TNS) telah bekerjasama untuk menawarkan rangkaian terurus selamat yang terbaik dalam kelas untuk institusi kewangan dan pembayaran. Dengan gabungan rangkaian berkelajuan tinggi Maxis dan kepakaran TNS dalam penyelesaian pembayaran selamat global, Maxis akan dapat menawarkan pelbagai tawaran yang bimbang bebas dan diuruskan sepenuhnya kepada perniagaan.

Ciri-ciri utama penyelesaian ini adalah:

Keselamatan – Oleh kerana keselamatan adalah kebimbangan utama bagi semua perniagaan, penyelesaian ini direka dengan pelbagai ciri keselamatan dan rangkaian TNS disahkan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Dengan PCI DSS, pelanggan boleh yakin dengan keselamatan penghantaran maklumat sensitif, kerana semua data dan transaksi pembayaran pemegang kad disulitkan melalui saluran komunikasi yang tidak selamat supaya data tersebut dijadikan tidak bernilai kepada penjenayah sekiranya berlaku pelanggaran keselamatan. Maxis adalah satu-satunya telco yang boleh menawarkan organisasi akses kepada penyelesaian rangkaian disahkan PCI DSS yang menyediakan penyelesaian yang bimbang bebas kepada perniagaan.
Uptime yang dimaksimakan - Maxis menjamin ketersediaan perkhidmatan berterusan melalui pelbagai pilihan sandaran (back-up) untuk memastikan perkhidmatan berfungsi. Ini bermakna perniagaan anda sentiasa terhubung.
Operasi yang dipermudahkan - Melalui perkhidmatan yang diuruskan sepenuhnya, Maxis akan menguruskan pemasangan, konfigurasi dan pemantauan. Perniagaan juga boleh mendapatkan keterlihatan melalui laporan tetap.
Sokongan 24 jam - Maxis akan menyediakan kepakaran dan sokongan terbaik 24/7 x 365 untuk memastikan perniagaan mempunyai ketenangan fikiran apabila mereka menggunakan penyelesaian ini.
Jangkauan global - Penyelesaian ini akan membolehkan syarikat untuk berhubung dengan pemeroleh, pemproses, serta skim bank dan kad terbesar di dunia.

Penyelesaian Rangkaian Terurus Selamat

“Dengan penyelesaian ini, Maxis membolehkan perniagaan berfokuskan pada perkara-perkara yang penting, dan bukannya perlu bimbang tentang butir-butir kecil. Dengan rangkaian global dan selamat TNS yang disahkan PCI DSS, perniagaan boleh yakin bahawa maklumat kad pelanggan dilindungi. Lebih-lebih lagi, kami dapat membantu mereka menghapuskan kerumitan dalam menguruskan rangkaian mereka bagi perkhidmatan pembayaran. Kerjasama dengan TNS ini adalah sejajar dengan matlamat kami untuk menjadi penyedia penyelesaian rangkaian pembayaran terurus terpilih bagi syarikat yang mementingkan keselamatan,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

John Tait, Pengarah Urusan Bahagian Pembayaran TNS bagi rantau Asia Pasifik, berkata: “Kami sangat berbesar hati diatas peluang ini untuk bekerjasama dengan Maxis dan menyediakan mereka dengan penyelesaian rangkaian pembayaran yang lebih maju untuk pelanggan mereka. Kepakaran kami yang meluas dalam penyelesaian pembayaran akan memberi manfaat kepada bank, khususnya, serta peruncit dalam industri minyak dan gas, perusahaan berbilang tapak, dan lain-lain.”

Untuk maklumat lanjut mengenai rangkaian terurus selamat, lawati www.maxis.com.my

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

Maxis Awards announces first batch of winners with green-themed projects

The passion of Malaysians in bringing a positive change to the community clearly showed as Maxis announced the first two winners of the inaugural Maxis Awards.

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.