Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Maxis Menawarkan Penyelesaian Pembayaran Terurus Selamat Yang Terbaik Dalam Kelas Melalui Kerjasama Dengan TNS

Maxis dan Transaction Network Services (TNS) telah bekerjasama untuk menawarkan rangkaian terurus selamat yang terbaik dalam kelas untuk institusi kewangan dan pembayaran. Dengan gabungan rangkaian berkelajuan tinggi Maxis dan kepakaran TNS dalam penyelesaian pembayaran selamat global, Maxis akan dapat menawarkan pelbagai tawaran yang bimbang bebas dan diuruskan sepenuhnya kepada perniagaan.

Ciri-ciri utama penyelesaian ini adalah:

Keselamatan – Oleh kerana keselamatan adalah kebimbangan utama bagi semua perniagaan, penyelesaian ini direka dengan pelbagai ciri keselamatan dan rangkaian TNS disahkan Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Dengan PCI DSS, pelanggan boleh yakin dengan keselamatan penghantaran maklumat sensitif, kerana semua data dan transaksi pembayaran pemegang kad disulitkan melalui saluran komunikasi yang tidak selamat supaya data tersebut dijadikan tidak bernilai kepada penjenayah sekiranya berlaku pelanggaran keselamatan. Maxis adalah satu-satunya telco yang boleh menawarkan organisasi akses kepada penyelesaian rangkaian disahkan PCI DSS yang menyediakan penyelesaian yang bimbang bebas kepada perniagaan.
Uptime yang dimaksimakan - Maxis menjamin ketersediaan perkhidmatan berterusan melalui pelbagai pilihan sandaran (back-up) untuk memastikan perkhidmatan berfungsi. Ini bermakna perniagaan anda sentiasa terhubung.
Operasi yang dipermudahkan - Melalui perkhidmatan yang diuruskan sepenuhnya, Maxis akan menguruskan pemasangan, konfigurasi dan pemantauan. Perniagaan juga boleh mendapatkan keterlihatan melalui laporan tetap.
Sokongan 24 jam - Maxis akan menyediakan kepakaran dan sokongan terbaik 24/7 x 365 untuk memastikan perniagaan mempunyai ketenangan fikiran apabila mereka menggunakan penyelesaian ini.
Jangkauan global - Penyelesaian ini akan membolehkan syarikat untuk berhubung dengan pemeroleh, pemproses, serta skim bank dan kad terbesar di dunia.

Penyelesaian Rangkaian Terurus Selamat

“Dengan penyelesaian ini, Maxis membolehkan perniagaan berfokuskan pada perkara-perkara yang penting, dan bukannya perlu bimbang tentang butir-butir kecil. Dengan rangkaian global dan selamat TNS yang disahkan PCI DSS, perniagaan boleh yakin bahawa maklumat kad pelanggan dilindungi. Lebih-lebih lagi, kami dapat membantu mereka menghapuskan kerumitan dalam menguruskan rangkaian mereka bagi perkhidmatan pembayaran. Kerjasama dengan TNS ini adalah sejajar dengan matlamat kami untuk menjadi penyedia penyelesaian rangkaian pembayaran terurus terpilih bagi syarikat yang mementingkan keselamatan,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

John Tait, Pengarah Urusan Bahagian Pembayaran TNS bagi rantau Asia Pasifik, berkata: “Kami sangat berbesar hati diatas peluang ini untuk bekerjasama dengan Maxis dan menyediakan mereka dengan penyelesaian rangkaian pembayaran yang lebih maju untuk pelanggan mereka. Kepakaran kami yang meluas dalam penyelesaian pembayaran akan memberi manfaat kepada bank, khususnya, serta peruncit dalam industri minyak dan gas, perusahaan berbilang tapak, dan lain-lain.”

Untuk maklumat lanjut mengenai rangkaian terurus selamat, lawati www.maxis.com.my

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.