Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Adalah Pembekal Penyelesaian Mobiliti Terurus Pilihan Nationwide Express

Salah satu daripada perkhidmatan kurier terkemuka Malaysia, Nationwide Express Holding Berhad (Nationwide Express) telah mengambil langkah ke arah digitalisasi dengan penyelesaian perniagaan Maxis. Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis menawarkan Nationwide Express pilihan penyelesaian perniagaan yang menyeluruh yang akan menolong mereka mempraktikkan mobiliti dalam perniagaan dengan mudah dan selamat. Maxis adalah satu-satunya telco yang menawarkan penyelesaian komunikasi dan perniagaan bersepadu sepenuhnya untuk membantu perniagaan bekerja dengan lebih cekap dan meningkatkan produktiviti.

Apakah yang ditawarkan oleh Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis?

Keselamatan - Keselamatan adalah aspek penting bagi perniagaan. Dengan perkhidmatan ini, Nationwide Express boleh mengesan dan memantau peranti kurier dalam masa sebenar menggunakan portal web berpusat. Sekiranya peranti dicuri, ia boleh dikunci dari jauh dan data yang disimpan boleh dipadam.

Produktiviti - Perkhidmatan ini membolehkan Nationwide Express untuk mengawal peranti mudah alih kurier mereka, memberi mereka akses kepada aplikasi berkaitan kerja. Ini akan membantu mereka memberi layanan yang cekap kepada pelanggan.

Kemudahan - Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis memberi penyelesaian yang terbaik untuk memudahkan proses perniagaan. Nationwide Express sekarang boleh menyelaraskan proses aplikasi perniagaan mereka dengan “menolak” aplikasi kepada peranti kurier mereka di mana sahaja di Malaysia tanpa perlu mengemaskinikan aplikasi tersebut secara manual. Ini memudahkan proses IT dan menjimatkan masa.

“Baru-baru ini, kami telah memenangi “Best Delivery Performance Award 2016” daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) tetapi kami tidak akan berhenti diatas kejayaan ini, kerana penghantaran kami harus berterusan dengan pantas dan diurus dengan cekap. Ini bermakna mobiliti sangat penting dalam industri kurier. Kami berasa gembira kerana telah bekerjasama dengan Maxis sebagai pembekal penyelesaian perniagaan pilihan dalam perjalanan digitalisasi kami. Penyelesaian mobiliti mereka akan meningkatkan kecekapan dan produktiviti kami. Keutamaan kami adalah memberi pengalaman dan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan kami di mana sahaja kami membuat penghantaran dan Maxis akan menolong kami mencapai matlamat ini,” kata Rozilawati Binti Tan Sri Basir, Pengarah Urusan Kumpulan Nationwide Express.

“Sebagai pembekal penyelesaian mobiliti, kami melengkapkan Nationwide Express dengan penyelesaian perniagaan yang direka bentuk untuk memaksimumkan manfaat mobiliti di tempat kerja. Lebih-lebih lagi, penyelesaian ini disokong oleh rangkaian pantas 4G kami. Kami juga mahu menggalakkan perniagaan untuk menggunakan cara yang baru untuk bekerja iaitu menjadi digital dan mudah alih,” kata said Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis Berhad.

Perniagaan boleh mendaftar untuk cubaan percuma Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis dengan menghubungi 1800-82-1919. Dalam percubaan 30 hari, perniagaan boleh mendaftarkan sehingga 50 peranti, mendapatkan akses kepada portal web tunggal untuk menguruskan peranti dan aplikasi dan juga menerima nasihat teknikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Penyelesaian Mobiliti Terurus Maxis, sila layari maxis.com.my/managedmobility

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

Gaming fans can catch Hotlink’s virtual eSports tournament live with Team Secret and win prizes

Home to one of the biggest eSports markets in Southeast Asia, Malaysia’s gaming scene continues to grow, as more local gamers make the country proud on the international stage.

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.