Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Dan Etiqa Bekerjasama Untuk Menawarkan Program Insurans Berasaskan Penggunaan (UBI) Yang Komprehensif

 

Maxis dan Etiqa bekerjasama untuk menawarkan program insurans berasaskan penggunaan (usage based insurance - UBI) yang unggul bagi pelanggan mereka. Dengan memanfaatkan kekuatan Maxis mDrive sebagai penyelesaian penjejakan kenderaan yang terbukti dan tawaran insurans am premium yang luas di Etiqa, program UBI ini akan menawarkan perniagaan peniimatan kos yang lebih dan kecekapan perniagaan.

mDrive adalah penyelesaian penjejakan kenderaan yang mudah dan mampu dimiliki yang mengoptimumkan kecekapan dan produktiviti melalui pemantauan maklumat penting kenderaan, seperti lokasi kenderaan mereka, perbatuan dan kesihatan enjin. Penyelesaian ini juga boleh memberi gambaran tentang pola tingkah laku pemandu apabila ditanda aras terhadap piawaian antarabangsa bagi pemanduan yang selamat. Dan kini, penyelesaian ini juga dilengkapkan dengan UBI.

mDrive bersama dengan program UBI ini membolehkan perniagaan menikmati manfaat berikut:

  • Ketenangan fikiran - Perniagaan boleh memantau lokasi kenderaan mereka pada bila-bila masa, di mana sahaja dan memastikan ia berada di tempat yang sepatutnya. Dengan menjejaki kenderaan mereka, perniagaan dapat memastikan penghantaran barangan dan perkhidmatan yang tepat pada masanya, dengan itu, meningkatkan kepuasan pelanggan.
  • Kecekapan perniagaan – Memantau dan menganalisa tingkah laku pemandu secara umumnya menggalakkan pemandu lebih berhati-hati di jalan raya. Dengan memandu lebih selamat, peluang kemalangan dapat dikurangkan, sekali gus meningkatkan keselamatan jalan raya dan juga mengurangkan gangguan kepada operasi perniagaan kerana kenderaan kekal dalam keadaan yang terbaik.
  • Penjimatan kos – Perniagaan dengan kenderaan yang dijejaki biasanya akan memastikan pemandunya tidak mengambil risiko di jalan raya, contohnya mengurangkan kelajuan pemanduan mereka. Hasil daripada pemanduan yang lebih selamat, mereka melihat manfaat tambahan dari segi pengurangan saman trafik dan juga pengurangan kos minyak. Dan dengan premium insurans yang lebih baik, perniagaan berpotensi menikmati penjimatan kos yang signifikan.

“Maxis mDrive telah mendapat sambutan yang baik dari pelbagai perniagaan kerana ia merupakan penyelesaian tunggal yang boleh disesuaikan dengan kenderaan syarikat dan boleh diskala dengan mudah pada harga yang berpatutan. Sekarang, dengan manfaat tambahan kupayaaan skor pemandu UBI yang sedia ada, Maxis membolehkan perniagaan menikmati penjimatan kos dengan premium insurans yang lebih rendah dari Etiqa. Kerjasama ini selaras dengan matlamat kami dalam menyediakan penyelesaian perniagaan inovatif yang memberi nilai lebih yang akan membantu perniagaan beroperasi dengan lebih cekap,” kata Loong Tuck Weng, Ketua Perusahaan Maxis.

Kamaludin Ahmad, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Maybank Ageas Holdings Berhad, syarikat induk Etiqa Insurance Berhad dan Etiqa Takaful Berhad berkata, “Kami amat berbesar hati dapat bekerjasama dengan Maxis dan mempunyai peluang untuk menjadikan jalan raya di Malaysia sebuah tempat yang lebih selamat untuk semua. Pemanduan yang selamat kini boleh menjadi realiti, dan oleh kerana pemanduan kenderaan perniagaan boleh dijejaki dan dipantau kini bermakna mereka akan lebih berhati-hati apabila mereka memandu. Di bawah program ini, Etiqa menawarkan insurans UBI yang unik hanya untuk pelanggan mDrive, dimana mereka akan menikmati kadar premium yang lebih baik. Selagi mereka mengekalkan tingkah laku pemanduan yang baik dalam tempoh satu tahun, tawaran tersebut akan dilanjutkan.”

Untuk maklumat mengenai mDrive dengan UBI, lawati http://www.maxis.com.my/mdrive

Archives
Tags

Popular
Posts

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

TELL ME MORE
Gaming fans can catch Hotlink’s virtual eSports tournament live with Team Secret and win prizes

Gaming fans can catch Hotlink’s virtual eSports tournament live with Team Secret and win prizes

Home to one of the biggest eSports markets in Southeast Asia, Malaysia’s gaming scene continues to grow, as more local gamers make the country proud on the international stage.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE