Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi. Jumpa anda di sana!

Klik sini untuk kedai yang telah lengkap divaksinasi.

Klik untuk senarai penyelenggaraan rangkaian terancang.

Iklan Hari Ibu Maxis Menunjukkan Bagaimana A.I. Tidak Boleh Menggantikan Sentuhan Peribadi Manusia

Kepintaran Buatan (Artificial Intelligence - A.I.) merupakan topik yang hangat, terutamanya bagaimana ia bakal mengubah kehidupan manusia di masa hadapan. Ini termasuk soalan mengenai bagaimana mesin, atau mungkin robot, boleh mengambil alih peranan yang sebelum ini dipegang oleh manusia.

Menuju tahun 2020, firma penyelidikan teknologi Gartner menganggarkan bahawa 85% daripada interaksi pelanggan akan diuruskan tanpa manusia , dengan beberapa saintis terkemuka dunia A.I. meramalkan bahawa mesin mampu mengakali manusia sebelum 2030.

Memandangkan A.I. sedang hangat diperbincangkan, Maxis mengambil keputusan untuk melancarkan iklan Hari Ibu yang memberi tumpuan kepada topik ini, dengan bertanya satu soalan yang menarik – mampukah A.I menggantikan M.I. (Mother’s Instinct atau Naluri Ibu)? Saksikan iklan ini: https://www.youtube.com/watch?v=VsADQHZn4Sg

“Iklan ini bermula dengan idea untuk menjalankan promosi kesetiaan yang mudah melalui MyMaxis App sempena Hari ibu - untuk membolehkan semua pelanggan kami ‘melayan ibu bak permaisuri, istimewa daripada Maxis secara percuma’. Tetapi oleh kerana A.I. kini merupakan topik perbincangan yang hangat, seperti bagaimana robot dan mesin mampu menggantikan manusia, kami mengambil kesempatan untuk berkongsi sesuatu yang baharu dan menarik tentang Kepintaran (yang boleh dicontohi oleh mesin) berbanding Naluri (Ibu lebih mengetahui). Kami gembira dengan hasil iklan ini dan juga dengan sambutan baik dari rakyat Malaysia terhadap video ini,” kata Bernard Lee, Ketua Komunikasi Pasaran Maxis.

Antara tawaran istimewa Hari Ibu yang boleh dinikmati termasuk tawaran percuma dari pelbagai peniaga, dari makan, memanjakan, membeli-belah untuk hiburan. Ini termasuk:

• Kumpulan Dorsett: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Victoria Brasserie (Dorsett Grand Labuan), Terazza Brasserie / Restoran Maharaja (Dorsett Grand Subang)
  • Eu Yan Sang: Beli 2 Percuma 1 Sarang Burung YEN Secret
  • Chimp Bunga: Percuma 2 pek Ferrero Rocher bagi setiap jambak bunga yang dipesan (dengan pembelian minimum RM130)
  • Haagen-Dazs: Beli 1 Percuma 1 satu sudu ais krim
  • Kumpulan Hilton: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Makan Kitchen (DoubleTree by Hilton KL), Paya Serai (Hilton PJ), Vasco (Hilton KL), Waterfront Café (Hilton Kuching), Urban Kitchen (Hilton KK)
  • Kaodim: Bunga hatbox percuma dengan apa-apa perkhidmatan pembersihan menyeluruh
  • Mandara Spa: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana pakej
  • SK-II: Rawatan intipati muka percuma 75ml dengan pembelian 160ml
  • Sothy’s: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana rawatan muka
  • Sunway Lagoon: Beli 2 Percuma 1 tiket kemasukan dewasa
  • Traveloka: Kupon percuma bernilai RM100 (dengan urus niaga minimum RM300 untuk tempahan hotel)
  • dan banyak lagi

PROTON and Maxis team up for major 5G use case deployment

National car maker PROTON has selected Maxis as its partner to deploy a 5G use case comprising multiple converged solutions to power up its Tanjung Malim plant, with network installations beginning October.

Maxis offers new learning experience with new eKelas mobile app for students to learn on the go

With a commitment to provide a richer digital learning experience, Maxis has launched its eKelas mobile app, effectively enabling students, teachers and parents greater access to exciting digital content beyond the eKelas portal, with convenience and flexibility by learning on the go.

Maxis-sponsored Team Secret to take global stage after emerging as champion in SEA tournament

Maxis-sponsored Team Secret PUBG Mobile Team has recently emerged as champion in the PUBG Mobile Pro League Regional Championship, Southeast Asia.