Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Iklan Hari Ibu Maxis Menunjukkan Bagaimana A.I. Tidak Boleh Menggantikan Sentuhan Peribadi Manusia

Kepintaran Buatan (Artificial Intelligence - A.I.) merupakan topik yang hangat, terutamanya bagaimana ia bakal mengubah kehidupan manusia di masa hadapan. Ini termasuk soalan mengenai bagaimana mesin, atau mungkin robot, boleh mengambil alih peranan yang sebelum ini dipegang oleh manusia.

Menuju tahun 2020, firma penyelidikan teknologi Gartner menganggarkan bahawa 85% daripada interaksi pelanggan akan diuruskan tanpa manusia , dengan beberapa saintis terkemuka dunia A.I. meramalkan bahawa mesin mampu mengakali manusia sebelum 2030.

Memandangkan A.I. sedang hangat diperbincangkan, Maxis mengambil keputusan untuk melancarkan iklan Hari Ibu yang memberi tumpuan kepada topik ini, dengan bertanya satu soalan yang menarik – mampukah A.I menggantikan M.I. (Mother’s Instinct atau Naluri Ibu)? Saksikan iklan ini: https://www.youtube.com/watch?v=VsADQHZn4Sg

“Iklan ini bermula dengan idea untuk menjalankan promosi kesetiaan yang mudah melalui MyMaxis App sempena Hari ibu - untuk membolehkan semua pelanggan kami ‘melayan ibu bak permaisuri, istimewa daripada Maxis secara percuma’. Tetapi oleh kerana A.I. kini merupakan topik perbincangan yang hangat, seperti bagaimana robot dan mesin mampu menggantikan manusia, kami mengambil kesempatan untuk berkongsi sesuatu yang baharu dan menarik tentang Kepintaran (yang boleh dicontohi oleh mesin) berbanding Naluri (Ibu lebih mengetahui). Kami gembira dengan hasil iklan ini dan juga dengan sambutan baik dari rakyat Malaysia terhadap video ini,” kata Bernard Lee, Ketua Komunikasi Pasaran Maxis.

Antara tawaran istimewa Hari Ibu yang boleh dinikmati termasuk tawaran percuma dari pelbagai peniaga, dari makan, memanjakan, membeli-belah untuk hiburan. Ini termasuk:

• Kumpulan Dorsett: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Victoria Brasserie (Dorsett Grand Labuan), Terazza Brasserie / Restoran Maharaja (Dorsett Grand Subang)
  • Eu Yan Sang: Beli 2 Percuma 1 Sarang Burung YEN Secret
  • Chimp Bunga: Percuma 2 pek Ferrero Rocher bagi setiap jambak bunga yang dipesan (dengan pembelian minimum RM130)
  • Haagen-Dazs: Beli 1 Percuma 1 satu sudu ais krim
  • Kumpulan Hilton: Bufet Beli 2 Percuma 1 @ Makan Kitchen (DoubleTree by Hilton KL), Paya Serai (Hilton PJ), Vasco (Hilton KL), Waterfront Café (Hilton Kuching), Urban Kitchen (Hilton KK)
  • Kaodim: Bunga hatbox percuma dengan apa-apa perkhidmatan pembersihan menyeluruh
  • Mandara Spa: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana pakej
  • SK-II: Rawatan intipati muka percuma 75ml dengan pembelian 160ml
  • Sothy’s: Beli 1 Percuma 1 untuk mana-mana rawatan muka
  • Sunway Lagoon: Beli 2 Percuma 1 tiket kemasukan dewasa
  • Traveloka: Kupon percuma bernilai RM100 (dengan urus niaga minimum RM300 untuk tempahan hotel)
  • dan banyak lagi

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.