Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

20 Pelanggan Telah Menang Dalam Kempen RM1,000,000 Tukar SIM 3G. Adakah Anda Pemenang Seterusnya?

Untuk memastikan pelanggan menikmati pengalaman 4G yang terbaik pada telefon pintar mereka, Maxis telah memperkenalkan kempen RM1,000,000 Tukar SIM 3G, yang sudah berlangsung selama dua minggu. Ganjaran berjumlah RM1 ,000,000 dalam bentuk tunai akan diberi kepada pelanggan Maxis dan Hotlink yang menaik taraf kepada kad SIM 4G. Para pelanggan yang berjaya menukar SIM mereka akan secara automatik layak untuk menyertai kempen ini.

“Setakat ini, Maxis telah mnghadiahkan RM450,000 kepada 20 pemenang. Minggu ini merupakan minggu terakhir kempen ini, dan siapa tahu, anda mungkin menjadi pemenang seterusnya. Lebih penting lagi, dengan menaik taraf kad SIM, anda boleh menikmati pengalaman 4G yang terbaik pada telefon pintar anda,” kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Untuk berkongsi bagaimana terujanya dan terkejut 10 pemenang pertama kempen ini apabila diberitahu mengenai kemenangan mereka, Maxis telah melancarkan video ini http://bit.ly/2qpM1pU. Dan untuk menghilangkan sebarang keraguan, setiap pelanggan telah dihubungi oleh seorang wakil perkhidmatan pelanggan Maxis dari nombor 123 Maxis, yang muncul sebagai “Hotline Malaysia” pada telefon mereka.

Para pemenang bagi pusingan terakhir akan diumumkan pada 21 Mei.

Pelanggan boleh menyemak jika mereka sedang menggunakan kad SIM Maxis 3G atau 4G yang aktif dengan mendail *100# atau melawat Pusat Maxis atau peniaga terdekat.

Berikut iadalah cara-cara pelanggan boleh mengambil bahagian dalam kempen ini:

Bawa kad SIM 3G aktif mereka kepada mana-mana Pusat Maxis/peniaga Hotlink yang mengambil bahagian untuk pertukaran SIM

Juga bawa Kad Pengenalan atau Pasport yang sah, untuk membuktikan bahawa mereka adalah pemilik sah kad SIM tersebut

Setelah pertukaran SIM berjaya diselesaikan, mereka akan secara automatik layak untuk menyertai kempen ini

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kempen RM1,000,000 Tukar SIM 3G, layari www.maxis.com.my/4gnetwork

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.