Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Maxis Meraikan Tahun Baru Cina Bersama Para Penghuni Rumah Orang Tua Silver Jubilee

 

Tahun Baru Cina merupakan satu sambutan yang memberi kita peluang untuk berkongsi kegembiraan, terutamanya dengan mereka yang kurang bernasib baik. Pada 21 Januari, 50 sukarelawan Maxis telah melawat Rumah Orang Tua SilverJubilee, untuk menyambut Tahun Baru Cina bersama para penghuni dan membantu menyerikan kawasan perumahan sempena sambutan tahun baru.

Kira-kira 160 penghuni berusia antara 65 dan 98 tahun telah disajikan dengan majlis makan “yee-sang”. Pelbagai makanan jalanan popular seperti kuey teow dan yong tau foo juga telah dihidangkan di dewan makan, untuk dinikmati bersama-sama.

Semasa lawatan tersebut, sukarelawan Maxis telah bekerja dalam kumpulan untuk membersihkan wad, bilik pemulihan, pusat rekreasi dan ruang tamu, serta kawasan persekitaran, untuk kemudahan dan keselesaan para penghuni. Sukarelawan juga turut menyampaikan barangan harian dan juga beg cenderahati yang mengandungi limau mandarin dan makanan ringan.

“Maxis amat menyokong sikap keprihatinan terhadap keperluan masyarakat, terutamanya golongan warga emas kami. Lawatan hari ini membuktikan komitmen berterusan kami untuk menyentuh kehidupan orang ramai dengan cara yang positif, bukan sahaja melalui sumbangan kewangan tetapi melalui penglibatan kakitangan Maxis kami sebagai sukarelawan,” kata Mervyn Lim Chin Yik, Ketua Wilayah Utara Maxis.

“Kami amat berbesar hati kepada Maxis kerana sudi melawat rumah kami dan membantu meningkatkan kualiti kehidupan penghuni kami. Kehadiran sukarelawan anda telah membawa keriangan musim perayaan bagi mereka di sini,” kata Bob Tang Hung Hueng, Pengurus Besar Rumah Orang Tua Silver Jubilee.

Archives
Tags

Popular
Posts

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

TELL ME MORE
Gaming fans can catch Hotlink’s virtual eSports tournament live with Team Secret and win prizes

Gaming fans can catch Hotlink’s virtual eSports tournament live with Team Secret and win prizes

Home to one of the biggest eSports markets in Southeast Asia, Malaysia’s gaming scene continues to grow, as more local gamers make the country proud on the international stage.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE