Amaran: Waspada

Amaran: Waspada

Penipuan SMS yang mengaku sebagai Maxis

Raikan Merdeka Dengan 60 GIF Bertema Malaysia - Pertama Di Dunia Dengan Hotlink Malaysiamoji!

 
  • Hotlink memperkenalkan 60 GIF bertema Malaysia yang menggambarkan ungkapan Malaysia yang biasa digunakan seperti 'nasi lemak', 'OTW', dan 'kaotim'.
  • Hotlink adalah yang pertama menawarkan GIF dengan istilah dan ungkapan Malaysia di laman web penjana GIF antarabangsa
  • GIF tersedia di semua peranti telefon pintar melalui Facebook mulai hari ini

SIARAN MEDIA

Untuk siaran segera

Kuala Lumpur, 31 Ogos 2017

'Nasi lemak sebungkus!’ ‘Sudah kaotim, bro!’ Ini merupakan antara ungkapan yang biasa digunakan dalam perbualan harian kami dengan rakan-rakan dan keluarga. Tidak kira latar belakang atau umur masing-masing, kita semua berkongsi satu bahasa umum yang difahami oleh semua rakyat Malaysia.

Bersempena Hari Kemerdekaan yang ke-60 dan untuk meraikan keunikan Malaysia, Hotlink telah memperkenalkan Malaysiamoji, satu set 60 GIF khas yang menggambarkan ungkapan atau gerak isyarat Malaysia yang merupakan sebahagian daripada kehidupan seharian kita. Hotlink adalah yang pertama di negara ini untuk menawarkan GIF yang mempunyai tag Malaysia tersendiri. Ini bermaksud apabila pengguna mencari kata kunci yang berkaitan dengan Malaysia, GIF Hotlink Malaysiamoji akan menjadi antara hasil utama.

“Malaysia adalah sebuah negara yang mempunyai pelbagai kaum, budaya dan adat resam, tetapi apa yang istimewa adalah bagaimana kita berkomunikasi antara satu sama lain. Dan oleh kerana sebahagian besar daripada kita sekarang suka berbual dan berkongsi di media sosial, kini Hotlink memberi cara yang lebih baik untuk meraikan keunikan Malaysia pada Hari Merdeka ini dengan pelbagai GIF yang kita semua boleh fahami. Selain itu, kami kini membawa Malaysia ke seluruh dunia dengan menawarkan GIF ini di platform antarabangsa,” kata Navin Manian, Ketua Prabayar Maxis.

Ungkapan seperti 'muka sepuluh sen', 'power of the hand' dan 'tolong' adalah antara GIF yang akan menjadi sebahagian daripada koleksi Malaysiamoji, yang boleh didapati di laman web penjana GIF. GIF Malaysiamoji akan tersedia di semua peranti telefon pintar melalui Facebook, mulai hari ini. Untuk menggunakan Malaysiamoji, pergi ke ruang komen Facebook anda, klik GIF dan cari #hotlinkmalaysiamoji.

Untuk menyaksikan video muzik Hotlink Malaysiamoji, klik sini: http://bit.ly/2iIHGhJ. Anda juga boleh melawat https://www.facebook.com/hotlink/ untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Archives
Tags