Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda.

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

MaxisONE Home Dengan Perkhidmatan Maxperts Pertama Di Malaysia Bertujuan Menawarkan Pengalaman Jalur Lebar Gentian Kediaman Lebih Baik

Jalur lebar kediaman berkelajuan tinggi direka untuk meningkatkan kehidupan kami. Malah, anda tidak perlu bimbang tentang hal itu kerana ia perlu berada di mana-mana sahaja di rumah, dan ia perlu sentiasa berfungsi. Hari ini, terdapat lebih daripada 20 juta pengguna Internet di Malaysia, dan anda akan mendapati pelbagai peranti di kebanyakan rumah - dari telefon pintar hingga ke tablet, komputer riba, TV pintar dan konsol permainan. Ini bermakna Internet yang pantas adalah sesuatu yang kita perlukan dalam kehidupan seharian.

Hari ini, Maxis melancarkan MaxisONE Home yang baru, perkhidmatan jalur lebar gentian kediaman yang direka untuk menyediakan satu pengalaman jalur lebar gentian kediaman menyeluruh yang lebih baik. Ia adalah perkhidmatan jalur lebar kediaman pertama yang ditawarkan bersama dengan pasukan pakar-pakar Internet, temu janji yang “tepat pada masa, setiap kali”dan janji kepuasan dijamin selama 30 hari. Oleh itu, jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut, anda hanya perlu membatalkan perkhidmatan dalam tempoh masa ini dan anda tidak perlu membayar satu sen.

Pengalaman yang premium ini adalah komitmen Maxis untuk bukan sahaja menyediakan pelan gentian yang hebat, tetapi juga perkhidmatan yang lebih baik untuk melengkapkan produk, melalui pasukan Maxperts kami. Maxperts adalah seperti pasukan ‘SWAT’ yang mempunyai kepakatan Internet dan merupakan pasukan yang pertama seumpamanya untuk pelanggan bukan korporat di Malaysia. Tujuan utamanya adalah untuk memastikan bahawa jalur lebar kediaman anda dipasang dengan betul dan dioptimumkan di seluruh rumah anda.

Secara ringkas, berikut adalah fungsi Maxperts:

MENGIMBAS bilik dan ruang hidup yang berbeza di rumah anda untuk mengesan kemungkinan gangguan isyarat dan memahami keperluan peranti Internet keluarga anda
MENYELESAIKAN keperluan Internet anda dengan kabel dan pemasangan yang diperlukan. Setelah ini selesai, nikmati pengalaman pelayaran Internet berkelajuan tinggi yang stabil pada pelbagai peranti, di seluruh rumah anda.

“Apabila kami mengimbas blog, forum dan maklum balas sosial, kami mendapati ramai pengguna mengalami kekecewaan yang sama. 6 dalam 10 masalah yang dihadapi oleh pengguna jalur lebar kediaman adalah berkaitan dengan masalah mendapat WiFi di sekitar rumah. Matlamat kami adalah untuk membina sebuah perkhidmatan jalur lebar yang berfungsi dengan sempurna dengan memperkenalkan MaxisONE Home, untuk memastikan pengalaman pelanggan jalur lebar kami sentiasa lancar, bermula dari pemasangan alat. MaxisONE Home adalah satu tambahan yang bagus kepada perkhidmatan MaxisONE kami, dan satu tawaran yang amat baik untuk rumah-rumah di Malaysia yang memerlukan jalur lebar pantas secara konsisten dan boleh dipercayai untuk melakukan segala-galanya daripada Skyping, sehingga menikmati penstriman muzik dan filem-filem HD. Ini adalah jalur lebar kediaman yang sebenarnya,” kata Tai Kam Leong, Ketua Perkhidmatan Bersepadu Maxis.

Untuk menyaksikan video mengenai MaxisONE Home, sila klik di sini: https://youtu.be/cn8Kv84riAY

Eksklusif untuk pelanggan pelan MaxisONE, pakej MaxisONE Home bermula dari RM170 sebulan dan ditawarkan dengan sokongan 24/7 dan kelajuan muat naik dan muat turun yang sama sehingga 100Mbps.

Untuk maklumat lanjut mengenai pelan-plan MaxisONE Home yang ditawarkan, layari www.maxis.com.my/home

Staying Connected Always with the New Hotlink Prepaid Internet 365

Malaysians can now own a mobile plan with the flexibility to choose as much data as they need, not only just on a weekly or monthly basis, but for the entire year. With the new Hotlink Prepaid Internet 365, users can now enjoy high-speed internet all year round, from as low as RM6, making the plan both flexible and accessible to all mobile users.

Maxis delivers strong Q2 in line with convergence ambitions, stays focused on supporting the nation

Maxis Berhad (Maxis) delivered another quarter of resilient performance on the back of its converged solutions strategy, while focusing on providing the best connectivity and support for communities in this challenging environment.

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.