Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

MaxisONE Home Dengan Perkhidmatan Maxperts Pertama Di Malaysia Bertujuan Menawarkan Pengalaman Jalur Lebar Gentian Kediaman Lebih Baik

Jalur lebar kediaman berkelajuan tinggi direka untuk meningkatkan kehidupan kami. Malah, anda tidak perlu bimbang tentang hal itu kerana ia perlu berada di mana-mana sahaja di rumah, dan ia perlu sentiasa berfungsi. Hari ini, terdapat lebih daripada 20 juta pengguna Internet di Malaysia, dan anda akan mendapati pelbagai peranti di kebanyakan rumah - dari telefon pintar hingga ke tablet, komputer riba, TV pintar dan konsol permainan. Ini bermakna Internet yang pantas adalah sesuatu yang kita perlukan dalam kehidupan seharian.

Hari ini, Maxis melancarkan MaxisONE Home yang baru, perkhidmatan jalur lebar gentian kediaman yang direka untuk menyediakan satu pengalaman jalur lebar gentian kediaman menyeluruh yang lebih baik. Ia adalah perkhidmatan jalur lebar kediaman pertama yang ditawarkan bersama dengan pasukan pakar-pakar Internet, temu janji yang “tepat pada masa, setiap kali”dan janji kepuasan dijamin selama 30 hari. Oleh itu, jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut, anda hanya perlu membatalkan perkhidmatan dalam tempoh masa ini dan anda tidak perlu membayar satu sen.

Pengalaman yang premium ini adalah komitmen Maxis untuk bukan sahaja menyediakan pelan gentian yang hebat, tetapi juga perkhidmatan yang lebih baik untuk melengkapkan produk, melalui pasukan Maxperts kami. Maxperts adalah seperti pasukan ‘SWAT’ yang mempunyai kepakatan Internet dan merupakan pasukan yang pertama seumpamanya untuk pelanggan bukan korporat di Malaysia. Tujuan utamanya adalah untuk memastikan bahawa jalur lebar kediaman anda dipasang dengan betul dan dioptimumkan di seluruh rumah anda.

Secara ringkas, berikut adalah fungsi Maxperts:

MENGIMBAS bilik dan ruang hidup yang berbeza di rumah anda untuk mengesan kemungkinan gangguan isyarat dan memahami keperluan peranti Internet keluarga anda
MENYELESAIKAN keperluan Internet anda dengan kabel dan pemasangan yang diperlukan. Setelah ini selesai, nikmati pengalaman pelayaran Internet berkelajuan tinggi yang stabil pada pelbagai peranti, di seluruh rumah anda.

“Apabila kami mengimbas blog, forum dan maklum balas sosial, kami mendapati ramai pengguna mengalami kekecewaan yang sama. 6 dalam 10 masalah yang dihadapi oleh pengguna jalur lebar kediaman adalah berkaitan dengan masalah mendapat WiFi di sekitar rumah. Matlamat kami adalah untuk membina sebuah perkhidmatan jalur lebar yang berfungsi dengan sempurna dengan memperkenalkan MaxisONE Home, untuk memastikan pengalaman pelanggan jalur lebar kami sentiasa lancar, bermula dari pemasangan alat. MaxisONE Home adalah satu tambahan yang bagus kepada perkhidmatan MaxisONE kami, dan satu tawaran yang amat baik untuk rumah-rumah di Malaysia yang memerlukan jalur lebar pantas secara konsisten dan boleh dipercayai untuk melakukan segala-galanya daripada Skyping, sehingga menikmati penstriman muzik dan filem-filem HD. Ini adalah jalur lebar kediaman yang sebenarnya,” kata Tai Kam Leong, Ketua Perkhidmatan Bersepadu Maxis.

Untuk menyaksikan video mengenai MaxisONE Home, sila klik di sini: https://youtu.be/cn8Kv84riAY

Eksklusif untuk pelanggan pelan MaxisONE, pakej MaxisONE Home bermula dari RM170 sebulan dan ditawarkan dengan sokongan 24/7 dan kelajuan muat naik dan muat turun yang sama sehingga 100Mbps.

Untuk maklumat lanjut mengenai pelan-plan MaxisONE Home yang ditawarkan, layari www.maxis.com.my/home

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.