Stay Connected: Our stores and support channels remain open to keep you connected. More info, here .

Our retail outlets are open with strict SOPs to ensure everyone’s safety. Click here for more info.

Mengembara Ke Luar Negara? Kini Anda Boleh Membawa Pelan MaxisONE Bersama Anda

Hari ini, Maxis memperkenalkan satu lagi kejayaan cemerlang yang inovatif - MaxisONE World. Buat kali pertama, pelanggan pascabayar MaxisONE boleh membawa pelan MaxisONE mereka ke luar negara dan menggunakannya sama seperti di Malaysia. Panggilan dan SMS tanpa had dan segala data yang ditawarkan dengan pelan MaxisONE anda kini boleh digunakan di luar negara. Ini bermakna Maxis telah menghapuskan setiap aspek kebimbangan dan ketidakpastian perayauan untuk pelanggan perayauan pelan MaxisONE.

Selain itu, pengguna MaxisONE World akan mendapat bonus kuota data perayauan berkelajuan tinggi sebanyak 500MB setiap hari.

Janji bebas bimbang MaxisONE World pada hanya RM38 sehari:
TIADA caj untuk membuat panggilan dan menghantar SMS di luar negara
TIADA caj untuk menerima panggilan daripada sesiapa di mana sahaja di seluruh dunia
TIADA caj sepanjang hari untuk mana-mana aplikasi melancong yang popular - Peta, carian, mesej, panggilan video
TIADA caj apabila anda merantau dalam rangkaian yang salah secara tidak sengaja dan dikenakan caj perayauan yang tinggi
TIADA rasa bimbang degan insurans perjalanan yang meliputi kecurian, kemalangan dan kesulitan lain
TIADA caj untuk data berkelajuan tinggi apabila merantau
Data perayauan TAMBAHAN percuma sebanyak 500MB setiap hari

Berikut adalah cara pelanggan boleh mengaktifkan pas MaxisONE World:

Sampai destinasi anda
Aktifkan Perantauan Data (Data Roaming) melalui tetapan telefon anda
Relaks
Dalam fasa pertama, pas MaxisONE World akan diitawarkan kepada pelanggan MaxisONE yang melancong ke 8 buah negara ASEAN iaitu Singapura, Indonesia, Thailand, Myanmar, Brunei, Filipina, Cambodia dan Laos.

Untuk membuat pengalaman perjalanan lebih menyenangkan, MaxisONE World ditawarkan dengan perlindungan perjalanan percuma di mana sahaja anda merantau - pertama seumpamanya di Malaysia. Jadi sekiranya terdapat sebarang kelewatan, kehilangan bagasi, kecurian, kemalangan peribadi atau apa-apa masalah lain semasa lawatan anda - MaxisONE World akan melindungi anda.

"Apabila Maxis melancarkan pelan MaxisONE pada tahun 2014, cita-cita kami adalah untuk memberikan pelanggan kami satu pengalaman yang tidak dapat ditandingi - untuk menggunakan telefon mereka secara bebas tanpa perlu berasa bimbang mengenai caj yang tidak diketahui atau kejutan bil. Itulah sebabnya kami menawarkan panggilan dan SMS tanpa had, satu ciri yang revolusi pada masa itu. Oleh itu, kami telah menyoal mengapa para pelanggan tidak dapat melakukan semua ini walaupun semasa berada di luar negara? Ini bukan sahaja mengenai perayauan, tetapi cara pascabayar patut ditawarkan," kata Dushyan Vaithiyanathan, Ketua Perniagaan Pengguna Maxis.

Pelancaran terbaru daripada Maxis ini mengikut tawaran-tawaran lain pertama seumpamanya dari MaxisONE yang lain:

Pelan pascabayar pertama dengan panggilan dan SMS tanpa had ke mana-mana nombor, pada bila-bila masa
Pelan pascabayar yang membolehkan anda berkongsi panggilan, SMS dan data tanpa had dengan yang tersayang
Pelan pascabayar pertama dengan jaminan tiada kejutan bil tanpa sengaja atau wang anda kembali
Program pemilikan telefon pintar pertama seumpamanya yang membolehkan pelanggan menaik taraf telefon mereka setiap tahun tanpa kos dengan MaxisONE Zerolution
Dan sekarang, pelan pascabayar pertama yang boleh anda bawa ke mana sahaja anda mengembara

Untuk membuka pintu ke MaxisONE World, lawati kami di www.maxis.com.my/oneworld

Maxis further expands its sophisticated Enterprise solutions with acqui-hire of Audeonet

Accelerating its ambition to be Malaysia’s Leading Converged Solutions Company, Maxis Business has expanded its voice and unified communications (UC) solutions as part of its ongoing commitment to build talent capacity and capabilities in sophisticated solutions for its Enterprise segment. The expanded portfolio is driven by the increasing need for greater collaboration in business in the new normal.

PETRONAS Dagangan partners with Maxis on big data analytics and converged solutions

Leveraging each other’s strengths in technology and innovation, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) and Maxis have entered into a strategic partnership to jointly offer converged solutions focusing on safety, security and sustainability for businesses. Additionally, the partnership will focus on leveraging big data and advanced analytics to co-create hyper personalization for an enhanced retail experience.

Maxis accelerates cloud leadership ambition, becomes first Malaysian telco to be accredited as AWS Advanced Consulting Partner

Maxis, a leading converged solutions provider in Malaysia, announced today that it has achieved a new accreditation as an Amazon Web Services (AWS) Advanced Consulting Partner and joined the AWS Solution Provider Program. This strengthens and accelerates Maxis’ leadership in delivering cloud service capabilities to help more Malaysian customers embrace the many benefits of cloud adoption as part of their IT strategy. Since joining the AWS Partner Network (APN), Maxis has continued to build on its collaboration with AWS, the world’s leading and most comprehensive cloud platform.