Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Pengagihan Semula Spektrum

Kami merujuk kepada kenyataan SKMM mengenai pengagihan semula spektrum bertarikh 1 Februari. Semalam, Maxis menerima notis pengagihan semula spektrum jalur 900 MHz dan 1800 MHz, yang akan mengurangkan spektrum yang sedia ada ke 2 x 10 MHz dan 2 x 20 MHz masing-masing. Kami maklum keputusan SKMM untuk menukar yuran Penguntukan Radas (Appratus Assignment) tahunan ke bayaran Penguntukan Spektrum pendahuluan dengan kepastian jangka panjang bagi spektrum tersebut. Kami juga maklum bahawa SKMM mengakui bahawa bayaran ini perlu dilihat dalam perspektif tahap pelaburan yang tinggi yang akan diperlukan oleh industri untuk mencapai matlamat negara. Kami juga maklum fokus Suruhanjaya untuk memperluaskan spektrum yang ada untuk jalur lebar mudah alih, terutamanya jalur 700 MHz serta mengoptimumkan jalur 2300 MHz dan 2600 MHz.

Kami menerima notis tersebut hanya semalam, dan akan memaklumkan apabila kami telah mengkaji secara terperinci dan mempunyai lebih kejelasan mengenai perkara ini.

Archives
Tags

Popular
Posts

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Maxis announces major acquisition, expands Managed Network Services capabilities

Reinforcing its leading position in the Enterprise solutions market, Maxis has announced its largest acquisition to date of MyKRIS Asia Sdn Bhd (MyKRIS Asia), a Malaysian-based company specialising in Managed Network and Security Services with end-to-end field delivery and support, for up to RM157.5 million.

TELL ME MORE
Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

Maxis first to launch 5G international roaming service in three ASEAN countries

As international borders progressively reopen and with the return of more international travel on the horizon, Maxis is the first telco in the country to provide its customers with 5G international roaming services in Singapore, Thailand and Indonesia.

TELL ME MORE
Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis delivers strong Q3, driven by steady growth in fibre and mobile broadband

Maxis Berhad (Maxis) maintained its growth momentum for the third quarter ended 30 September 2021, building on its convergence strategy and drawing strength from its core mobile and growing fibre broadband in a continued challenging environment.

TELL ME MORE