Atas arahan PKP, beberapa kedai Maxis kami ditutup. Klik sini untuk cari kedai berdekatan anda. 

Nak pergi kedai Maxis? Klik sini untuk kedai terdekat.

Aktifkan Maxis VoLTE untuk kualiti panggilan sebenar! Untuk maklumat terperinci, klik di

Kualiti panggilan sebenar dengan VoLTE! Klik di

sini.

Rakyat Malaysia berkongsi cerita di sebalik nama mereka melalui kempen #thisismyname Maxis

Sebagai sebuah negara yang mempunyai masyarakat berbilang kaum, kita berpeluang mengalami budaya yang berbeza di dalam persekitaran yang terikat. Dengan cara yang paling jelas, kita dapat menghayati pelbagai bahasa yang mengelilingi kita. Tahun ini, Maxis meraikan Tahun Baru Cina dengan sentuhan baru menemui semula makna sebenar nama yang diberikan kepada anda, dengan berkongsi sebuah filem YouTube pendek bertajuk '#thisismyname' melalui media sosial. Video itu membawa kita melalui satu perjalanan dimana, di belakang setiap nama, terdapat makna bersama cerita yang boleh dibanggakan. Untuk menyaksikan filem tersebut, klik di sini: http://youtu.be/JpopjtwJHE0

Ia boleh dikatakan bahawa nama seseorang boleh mempengaruhi personaliti mereka; apakah makna di sebalik nama anda? Rakyat Malaysia juga boleh berkongsi mereka di laman Facebook Maxis. Mereka hanya perlu menyertakan hashtag #thisismyname.

"Kita jarang meletakkan kepentingan terhadap pengertian nama kita dan bagaimana ia memainkan peranan dalam kehidupan kita, oleh itu kempen ini berhasrat untuk mengingatkan kita dan menyalakan semula makna yang signifikan itu. Seperti nama-nama lain, nama Cina mempunyai makna yang mendalam, jadi kami mahu mengambil peluang Tahun Baru Cina ini untuk memberi ruang kepada orang ramai untuk berkongsi kisah mereka di media sosial, dan mencari semula asal usul nama-nama mereka. Kami telah melihat pelbagai perbualan dan perkongsian di laman Facebook dan saluran YouTube kami, dan ini adalah satu perkara yang amat baik," kata Sulin Lau, Ketua Perkhidmatan Pemasaran di Maxis.

Archives
Tags

Popular
Posts

Hotlink app X Merdeka EN

Hotlink App brings Malaysians more value this Merdeka

This Merdeka, Hotlink is offering its users the opportunity to redeem attractive vouchers, prizes and win the latest smartphones by simply reloading their credit or purchasing e-vouchers on the Hotlink app. The campaign is an initiative to reward Hotlink customers who frequently “Bikin Selalu, Hotlink App Dulu”.

TELL ME MORE
Maxis collaborates with MRCS to support mobile vaccination programme

Maxis collaborates with MRCS to support mobile vaccination programme

In line with the government’s aspirations to accelerate vaccination in the country under the National COVID-19 Immunisation Programme (PICK), Maxis has collaborated with Malaysian Red Crescent Society (MRCS) to support their mobile vaccination programme.

TELL ME MORE
Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

Maxis is enabling local heroes to help more Malaysians to Always Be Ahead

As the nation celebrates Hari Kebangsaan and the upcoming Hari Malaysia, Maxis has launched its inaugural Maxis Awards to recognise and support outstanding Malaysian initiatives whose contributions drive positive impact for their fellow citizens.

TELL ME MORE